KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, January 25, 2013

SENTAP DENGAN OPERATOR + PENGHANTAR PARCEL POS MALAYSIA

.
salam uols

.
mmg ku sentap ni cz nyusah kan aku tau ..
.
rabu aritu tup2 bile ku tgk dlm peti surat opis ada 1 slip dr pos berdaftar ... ku baca2 dia tulis kne ambik bungkusan kt cawangan serahan Pj ... WTH nye kan , kalau dia anto tu kt rumah aku paham le myb xde org kt rumah ... tp ni opis..
.
mmg sah la org yg anto tu x naik ke opis aka PEMALAS nk anto, senang2 je main send surat kuning suh kitrg pick up sdiri ..
.
so today aku col la bahagian cawangan serahan jln sultan pj tuk kemusykilan ni, aku col tu ado la pempuan angkat , so ckp elok2 ler kan. Aku x tau pe masalah pempuan tu ..pom pang pom pangggg dia membebel2 kt aku .. adehh. Aku just tny bley ker diorg anta brg ni balik kt opis ni cz budk dia x hantar kt opis aku tp main anto surat kuning ni dlm peti surat je phtu xde time dan date yg diorg anto tu.. then kuar la perbualan ni:

minah tu ckp " oooo brg tu x leh anta balik, kene ambik kt sini.. brg berat tu , tu yg budak pos tu x leh hantar pd cik"...

aku : eh kalau brg berat bkn ke uols ada troli dlm van

minah tu : eh xde xde , brg ni diorg x hantar gune van.. gune moto so budk hantar x larat nak angkt.

aku : kalau berat cmner angkut gune moto plak ??

minah tu : emmm sy xtau apa2, sy x tau situasi apa2.. sy x nak ambik tau, cik kene dtg sini ambik sdiri.. xpun cik col no ni ****** (yg aku col xdpt2 aka xde org angkt pun) .. bla bla blaaaaaa

aku : skang ni masalah nye, org u send parcel ni x smp pd kami cmner dia bley letak slip kuning nak suh weols pi ambik plak , nmpak sgt budk u malas. Itu dh mmg kerja dia kan ..septt nye dia kene hantar smp kt ofis kami cz ofis kami even time lunch hour pun ada org kt depan ..

minah tu : ituuu sy x tau , sy x tau situasi .. bla bla bla ...

aku x dgr abis terus aku letak phone.. bingkit tinge aku ..

dah ler dgn sore yg agak kasar.. pot pet pot pet.. pening kepala aku , xpaham apa benda yg dia nak terangkan, dia cm nak cover dak pos yg anto brg tu .. dh mmg salah kan , so pandai plak nk tlg cover kan ..
.
last2 aku col POS MALAYSIA HQ , aku wat report tuk kes x anta brg dan jgk cara layanan pempuan kt cawangan tu.. dan yg penting aku nak diorg send balik brg tu pd opis aku , dh la brg tu tuk bos beso aku ... kalau tuk dak2 staf ni aku dh suh diorg g ambik sdiri je..

14 comments:

  1. memang kena repot terus...hak kita kan...sakit hati bila derang wat main cam ginni....bikin amarah jek

    ReplyDelete
  2. patut amek nama pmpn tuh...report dgn management suruh hantar pmpn tuh gie training..penah gak kene gie..kite kol elok2 die ckp kasar2..mmg silap org la kan..

    ReplyDelete
  3. ♥cikmOt♥ >> tauuu xper.. geram tau, sibbaik sok cuti... kalau x, sok xde mood nk g kejo..

    nyampahhh

    ReplyDelete
  4. Falsya >> dh x smpt dh tny nama , minah tu pot pet2 je ... bingit oooo tingeeeee

    ReplyDelete
  5. Tempat kakak dah terkena juga zura. Apa yg geram belakang tempat kerja kakak ada branch Pos Office kenapa nak ke HQ di bandar yg ambil masa. Dia kata tak ada org - tipu sebab pejabat kami lunch hour pun ada org.

    Memang patut buat report dgn harapan tidaklah ada org lain kena benda yg sama.

    ReplyDelete
  6. Follow sini jugak.. posmen ganti tu kot..yg patut datang antar tu cuti beranak...kakaakka

    p/s : Tq sudi jenguk blog nealopah. jom follow sy jugak.

    ReplyDelete
  7. penah jugak jadi kes tu kat opis kite. pelik gak kan diorang tinggal surat je...padahal ada je orang kat opis ni sentiasa...

    ReplyDelete
  8. mmg kurang budaya berbahasa khen
    malaih plak tu...
    isyyy...ni kena buat aduan la @.@

    ReplyDelete
  9. eee..kita plk sakit hati..truk betul diorg mmg gitu..haitu terkantoi tau diorg tk naik tgkt rumah pon htr brg ltk slip kt pti pos je..hubby kita lah nmpk..pstu dia cover2 ckp dh hbis wktu keje pdhl bru kul 4..giler keji btul

    ReplyDelete
  10. Eeee, geram!!!
    Sbb kitorg pun penah kena!
    Dok umah je kot, sentiasa ada org kt umah
    Kol x, hon x, beri salam x, tuptup ada kertas kuning tu!
    Geram kotttt

    ReplyDelete
  11. heee diorang memang macam tue lahh..haku pon pernah kena tau..kuangjaq..memang patut ko buat report pon..

    skang neh memang servis depa over terukk..cawangan maner pon memang gitulah kot perangainyer..saket hatey mak!!

    ReplyDelete
  12. memang bermasalah pun orang pejabat pos ni. terutamanya yang berada di kaunter...macam hampehh

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah