KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, February 21, 2013

JAKUN TUI BILE MASUK PERKAMPUNGAN ORG KAYA RAYA KT COUNTRY HEIGHTS KAJANG


Assalamualaikum sume 

udah lunch ka sume...? ku lunch ROJAK mamak td.. terbaekkkkk (ni kes pagi td dh makan nasi lemak)

ni story last weekend, staff2 sume dpt jemputan open house umh Big bOs kt Contry Heights Kajang .. aku bile dpt email tu dlm hati x nak pi la... dh la aku baru kt sini lg plak segan la kan .. xtrbayang rumah2 kt area sana..

tapi bile dak2 opis ajak, emm alang2 dkt jgk dgn rumah ..so weols terjah la jgk... jnji dgn kwn2 kul 11am kt depan guard perumahan tu tp tuk aku yg ado 'handbeg' kecik ni sure la lambt skit kan..

weols smp kat kul 12 jgk le then pusing2 area sana.. psl x jmp crik Taman Banyam.. ado la dlm kt 10min pusing2, amni dh resah gelisah ..aku pun, dh la perut lapo wakakakakak. Nk tny org , sah2 mmg xde la org nk lepak2 kt luor almaklum la rumah2 sana tgk cm sume ado aircond , baik dok dlm umah je.. sibbaik la ado mamat bangla nk g potong rumput area taman Banyam tu jgk, dia yg tunjuk jln.. 

sepjg2 jln xde pun aku tgk rumah yg sf nye normal cm rumah2 kite.. sume nye berganda2 beso weh, siap ado lif lg dlm rumah .. pool dlm rumah x yah cite la.. the best part, rumah diorg sume xde pagor hihihi.. ado yg langsir trselak luos so nmpak la deco2 kt dlm rumah ... trus aku trmimpi jap kan.. cmner la life aku kalau aku kayo cmtuh wakakkak (ado ati kan nk mimpi gitu) ..

xsmp 5min smp la ke rumah Datuk (our big bos) time tu LION DANCE lum start .. yeyyy .. dpt la tgk kan .. 


 kami yg ikut tema ..

 time ni kitrog masuk2 je rumah Datuk, Datin suh aku masuk bilik Karaoke psl nnt lion dance kan bising , dia takut amni terkejut .. huuhuh fmily diorg ni sgt2 ler baik ... 

ni view dr 1st floor diorg , luor tu siap ado pool tauuu.. tu akil tgh kecut perut dgr bunyi gendang kuat sgt.. Lion dance ni menari2 1rumah .. tuk org cine cm ala2 kasi ONG la ..
abis sume ceruk dia suh lion tu pi 

 ni la bilik karaoke diorg, gile kentang cozzy weh.. aku masuk2 tu mmg xde ati nk kuor bilik dh.. dh la sejuk, sofa landai , screen tv 70inci kut ke lebey.. then ado toilet ala2 otel .. fmily Datuk mmg suke design ala2 hotel, myb psl selalu travel kan .. kt opis pun gitu, abis sume ala2 otel.

 tgk la dak tecik ni, ambik aura .. dia diam je. Masa ni tgh bising gile kt GF .. amni relax je x nangis (lega)..org dh beso la kata kan 

 ni ruang rehat fmily diorg, aku dgr2 Datuk cite ptt nye ni ruang smorking tp Datin x kasi smorking situ heheheh 

 ni ruang tamu view lain plak .. ado piano kooo... si akil sibuk nk main , kang rosak kang aku kne keje smp mati plak psl nk membayor

 ni beranda tmpt smorking heheh

tgk la rumah kt luor tu uhhuuhuh beso kan kan ..

 sapo suke ni?

 model talipon lama .. Datuk ni suke kumpul brg2 lama.. telefon kt umah dia sume jenis butang putor tu , zaman dolu2 gitu 

lepas abis LION DANCE tu , weols pun serbu la meja makan kt GF.. mmg aku x smpt la nk snap psl jaga anak dara.. take turn la bile nk makan .. mcm2 menu ado satey kjg, behun, nasi grg cina (sedappp) eh mcm2 laaaa.. air plak laici, teh krisantimum, mineral dan mcm2 lg.. limau oren melambak2.. kuih tart nanas, biskut choc, biskut bangkit pun ado ... 

lepas aku dh makan, aku pun naik 1st flr psl nk nyusu kan amni.. sibbaik ruang tamu dia x de org. Tp aku mmg pakai bj yg senang tuk nyusu phtu cover ngn tudung.. ado jgk la 2 3org naik tuk tgk2 rumah.. bos aku ni baru renvovate rumah.. so sume nye cm baru..

lepas aku nyusukan amni, as usual la bile dh time mule la si amni lena kat pangkuan aku.. aku ingt nak turun phtu nk ajak pak ajil balik..so turun je tangga terserempak ngn Datin, dia ckp "ehhh u nak pergi mana, sian ure baby nak tido.. u put her inside our guest room".. gluppp alamakkk segan nye ' no need la Datin, its ok".. " xpe xpe, luar panas la lg pun ramai smorking, not good for baby".. then Datin col 2org pembantu rumah dia suh bukak air cond , tutup langsir kt bilik tetamu.. aku ni muke merah sgt dh , rs cm kecut je ..segan + malu nye psl..

tp aku folow je la, anak datin pun ikut ..  myb dia suke baby kut (psl dia bongsu kut) anak Datin siap letakkan bantal kt tepi amni takut amni jatuh nnt.. aku masuk bilik tetamu tu fuhhhh terasa cm check in otel tau.. lg2 part bilik air, siap ado tmpt nk sauna lg u.. 

masa aku letak amni atas katil (ngadap air cond sepoi2 bahasa) langsung dia x bergerak tau, selalu nye sure celik biji mato dia.. emmm mmg dia suke arr tu kan .. nyenyak btl.. terus aku turun lepak2 kt bwh.. 

 dlm 1/2 jam aku cek amni , umakaiii gini la posing dia.. x bergerak lgsg tau.. mmg lena btl .. 

aku ngn kwn aku , tgh boring wakakak psl masing2 dh kenyg sgt kan .. weols pusing2 la kt 3rd flr tu 9ado bilik tetamu dgn bilik membaca Datuk) sempat la posing2 sakan .. 

 akil ambik aura, moge2 jd big bos 1 hari nnt yew.. (limau tu tah sapo makan sepah2 gitu..weols tgk mmg dh ado)..

then pusing2 1rumah ,  dh ala2 wat cm umah sdiri dh .. phtu bile penat masing2 sibuk la lentuk kt tepi amni .. smp amni bangun heheheh sure amni tensen bising2 kt dia.. 

  
aku ngn member sakan posing, si Akil la tukang snap gambo.. sibuk je ikut geng pempuan. Sangup Akil tingal ayah dia sorg2 kt bwh wakakakak..

lama weh kitrg lepak kt umh bos, tungu amni bngun lg kan.. adokt kul 5pm baru gerak.. b4 tu ujan lebat sgt.. lg la weols sedap melepak .. siap smbung lepak kt bilik karaoke lg.. 

then time balik Datin kasi ang pow kt akil ngn amni, phtu kasi limau .. 


21 comments:

  1. zura, merasa jugak i nengok umah datuk datin ni.ahaha xdapek masuk tengok pun jadi ;)

    ReplyDelete
  2. hmm x-boss dan kakak angkat yatt pon dok kat Country heights.Memang besar2 dan cantik2 rumah kat situ..

    follow sini ye..:)

    ReplyDelete
  3. Rohani Hashim >> hehehe kitrg pun 1st time la .. kalau x pi, mmg x merasa la melepak2 kt umah beso

    ReplyDelete
  4. yatie >> kan kan .. lawa2 kan rumah kt situ ..

    cm mahligai pun ado .. ala2 cm istana zaman dolu2

    ReplyDelete
  5. ko tulis tajuk ker ko buat karangan weh...bhahahaha...

    besor tul umah datuknya wehh...ini kalau haku dapat mau haku tak keluwor umah setahun kott...kahhhhh...

    giler tak jakun ko kalau haku pon turut serta jakun kott...:)

    ReplyDelete
  6. Bestnye..!!!
    Ni mesti amni ngan akil jd anak angkat bos ni
    Dh datin berkenan beno nengoknye tu heeheh

    ReplyDelete
  7. CheNamNam >> heheheheh tu nukilan jiwa tu

    uhuhuh kalau aku mmg x kuor umah beb , aku suh org gaji kuor g brg dapur ke , g shoping ke ..kalau bleu soping pun nak online jew.. aci ?

    ReplyDelete
  8. Nad MamaZN >> hihihi anak2 datuk sume dh beso .. yg bongsu pun dh form 4... mmg diorg suke la bile tgk baby

    ReplyDelete
  9. PERGHHH mmg kahum gile...cantik laa umah datuk n datin ni...mmg taste yg sgt2 kelasssss...

    betul tu, bile kite pi tempat yg mewah mmg jakun kan...time tu laa rase...alahai bile laa nak dpt camni heheehhe...takpe2 berangan dulu heheheehh

    ReplyDelete
  10. lieyalatif >> heheheh aci je nk verangan dlu... kite pun ala2 leh mimpi je kan ..

    ReplyDelete
  11. alahaiiii.. syoknye kalo dapat rumah camtuh.. *nak verangan jugak~

    ReplyDelete
  12. amni seronok eh tido lam umah dato tu
    suh dtg lg lah tu hahahaha

    ReplyDelete
  13. Mmg besar tgk rumah dato datin ni, syokkan.. Tp okla diorang baik dgn staf, xle kita rasa kekok kan.

    ReplyDelete
  14. ai loikeee this house
    canteknyer deco dia
    best jd org kaya ekkk

    ReplyDelete
  15. Kena ramai bibik rumah mcm ni, kalau kita sorg nk ngemas mau mati pun tgh pegang btg mop. hahahaha

    ReplyDelete
  16. tu dia umah... tak nampak mcm umah cina pun kan..

    ReplyDelete
  17. wow cantik gila umah bos! ich best jd org kaye kan.

    ReplyDelete
  18. deco sgt cantik... teruja betul tgk..

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah