KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, February 22, 2013

KUAK TIARAP


Assalamualaikum sume

dh bfast ker? ku makan behun air tgn mama pg ni, ketat dh perut.. 

td belek2 personal folder ku , tup2 ku jmp gaya meniarap anak dara ku ni .. amni lahir kan agak besar, so masa lahir tu dia mmg agak kuat la berbanding dgn abg akil dlu .. 
masa suspek kuning , doc suh letak dia bwh cahaya purple tu kan .. masa weols meniarapkan dia.. siap nk angkat kepala ngn montot padahal tu baru lahir 1 hari.. 
di sebab kan semangat tul anak dara ni, aku xleh nak tampung dia time nyusu bdn, kene tepi kan dia skit.. kalau masa akil, relax je letak dia atas perut.. yg amni ni mmg xleh , terasa bisa2 kt tmpt czer... 
Now alhamdulillah, aku even penah angkt storller akil yg berat tu xde la efect sakit skang ni.. cume bdn aku letey psl pum susu (sapo2 yg nyusu bdn sure tau penat nye)


 ni masa dia lum 2bln lg.. masa ni merengek je biasak la kan dlm pantang ..last2 aku meniarap kan dia tup2 dia tido .. bagus la jgk kan ..



 ni plak masa dia nk masuk 4bln, saje weols letak dia gitu sekaliii tegak je kepala nye.. mmg kuat tui anak dara ni.. now pun dh kuat cakor org ..

yg ni plak gamba kelmarin... aku baru je balik keje, bile dh siap2 kemas apa2 yg patt terus ambik anak dara ni psl nak mandikan , aku x hrpkan mama aku mandi la.. bior dia rehat plak, cz 1 hari suntuk dh jaga anak2 aku kan .. Mama & abah aku pun x bape sihat, tu pun diorg gigih jgk nak jaga sementara dpt pengasuh baru tuk Amni..insyallah mlm ni weols g terjah(yg ni dkt dgn umh mama abah, so senang diorg nk ambik ptg2)... 

smbung cite.. time aku bukak bj sume, aku pusing nak ambik tuala..tup2 dia meniarap ... waaaahhhh rs cm nk melompat2 aku di buat nye hehehe ye lew.. psl geng2 amni rs nye sume dh meniarap kut.. dia je lambt skit , myb psl bambam lebey kut.. now ku rs susut skit ler tp bdn dia makin panjang .. nk beso dh anak dara ibu ni ... 

smlm pun time main2 kt tilam, dia berkenan dgn mainan dia tp jauh skit dr dia.. dia punya la kuis2 benda tu, tp x smp2 .. last2 dia kuat kan bdn, pusinggg terus meniarap.. aku ado je kt situ, saje aku bior je.. Amni jenis x merengek la even brg yg dia nak tu dia x bp nak tercapai dek tgn dia..seboleh2 dia kuisss jgk smp dpt.. aku rs Amni bnyk ikut pak ajil .. hrp2 amni jgn ikut abis la peel ayah yeee.. ayah tu x romantik, pempuan kne romantik jgk... cm Akil mmg ikut peel aku , manje lebey pehtu sgt2 la romantik gituuuwwww.. tu yg jd pujaan tu.


14 comments:

  1. assalamualaikum
    singgah pagi jumaat
    semoga hari yang ceria
    comelnya

    ReplyDelete
  2. baby mmg suke meniarap. anak saya pun mcm tu jugak.

    ReplyDelete
  3. dah besar dah amni...kejap jek masa berlalu kan

    ReplyDelete
  4. best kan tgk anak meniarap.hehehe.princess pon dh pandai meniarap sorg2 dh skrg.

    ReplyDelete
  5. sebayer aerica yer? lahir bln 11? :)

    ReplyDelete
  6. tomeynye dia~
    dah pandai meniarap dah yer..

    ReplyDelete
  7. Tapi adik kuat semangat ni. Tengoklah dia punya leher kuat. Biasa nak meniarap kalau badan bambam memang lambat sikit...

    Geramlah kakak tengok:)

    ReplyDelete
  8. dah meniarap jap g laju je menjulur hahaha

    ReplyDelete
  9. pas ni menjlur plak k amni. ala tomeinya. sheksi tau.

    ReplyDelete
  10. ish dah meniarap dah kang merangkak pulak pastu dah berjalan...cepat sungguh anak2 membesarkann...

    ah pasnie lagi kurus la mama kamo ngejor kamo amni..

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah