KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Tuesday, February 19, 2013

OOOO GITU KISAH NYE...ADA HIKMAH DI SEBALIK KEJADIAN


Assalamualaikum sume

ku bfast LAKSAM GANU pagi ni, home made from my mama.. ketat dh perut ku wakakakak

berbalik pd tajuk entry hari ni..

kalau ikut kan aku dh malas nak ingt2 benda dh lepas.. tp smlm lepas ambik anak2 aku dr umah abah aku rehat2 dlu smbil menyusu si anak dara yg makin kuat nyusu tu .. 

then saje2 la borak dgn anak teruna yg dh beso ni :


aku : Akil... si M ada pukul adik x ..atau rotan ker

akil : (masa ni dia tgh dok menulis) emm xde la ibu

aku : ye ker? akil ckp btl2 kat ibu 

akil : emmmm ada ibu, si M kan ambik gunting pastu dia buat kt adik (sambil dia tunjuk gaya ala2 cm gunting2 kuih gunting tu ..gunting kecik2 ala2 cubit2 gitu la..ala korg byg la sdiri ye)

aku : (masa ni rs nak pengsan, rs nk bom je umh si M tu pun ado) eh akil ni biar btl .. si M wat cmtuh kt mana ?

akil : ala ibu ni , kat kaki adik la (then dia tunjuk la kt bekas birat amni yg x ilang2 smp now..tah2 xilng smp beso)

aku : masa tu adik nangis x? nape akil xckp kt si M jgn buat adik 

akil : emmmmmmm (pjg emm dia) adik nangis kuat sgt Bu

aku : (bagai kan di siat2 aka di robek2 hati aku ni bile dpt tau hal ni) sian adik .. akil nak pegi lg x umah si M 

akil : haah Bu.. ibu nak dgr cite x .. dgr tau, akil nak cite psl si M .. 

aku : (memula malas nak dgr, psl akil ni kalau dh borak mana stop ..tp bile dgr nama si M aku dgr la)

akil : Si M buat kt adik psl si M x nak jaga adik .. dia nak jaga sarah (sarah ni baby yg si M jaga skang ni..umur 9bln) ..akil x nak la dok lg kt si M.. akil nak dok ngn toki & tokwan 

aku : emmm xpe la akil, Ibu pun xnak dh anta akil dgn adik kt sana .. 

akil : yeyyyyyy .. Ibu nak dgr cite lg x ?

aku : dah dah xnak dh.. g tido 



kalau korg di tmpt aku skang ni pe korg rasa??? aduyai sedey nye bile aku pk2 kan .. kalau dia xsudi dh nk jd nape la smp wat cmtuh .. aku x fikir akil tipu , psl dia tu kalau nk tipu sure mata dia terkelip2 .. budak2 baya dia mana la reti menipu kan .. 

kalau betul la si M wat gitu kt amni mmg aku x kan maaf kan dia smp dia dtg mintak maaf depan fmily aku.. until now tau birat kt kaki amni gitu je x ilang2.. 


tq anak ibu... moge2 Akil jd abg yg soleh leh jaga adik2 (adik2 kannnnnnn)

20 comments:

  1. ingtkn si m tu bebudak. rupa2nye yg babysit ur kiddos, ek! isk3.. klu betul dia wat camtu, sgt m'dukacitakn!

    ReplyDelete
  2. Zura... nasib baiklah Aqil tu bijak. Kakak tak rasa juga yg Aqil berbohong. Budak usia Aqil biasa kalau dgn ibu-bapa-nenek-atok tak pandai tipu. Muujur juga Zura sembang-sembang ngeri kakak bila macam-macam kes sekarang nie...

    ReplyDelete
  3. kita dah agak dah masa kak zura upload kat fb aritu..dalam hati ni kata x mungkin bekas stoking amni..tapi x tau kena apa kan..
    memang babysitter skang ni mcm2 pangai kak..

    ReplyDelete
  4. meh nak babab si M tu skang... hamboi... sesuker hati je ye...

    ReplyDelete
  5. Ada kesahnya rupenya...
    Pandai die berlakon dpn zura m hubby time nak amik brg tu kan?

    ReplyDelete
  6. ArELeEz >> haah , x pengasuh anak2... umur dia dh 27 gitu

    ReplyDelete
  7. Kakzakie >> emm kan kak kan .. zr pun xrs akil bohong.. uhhuhu

    mmg ada hikmah la si M tu x nk jaga (kononnye) anak2 zr ..

    ReplyDelete
  8. TuYa >>> tu la tuya, akk pun xrasa la psl stokin ketat .. akk penah jgk pakaikan amni stokin lama akil , ketat gile la jgk ..tp just merah je ..xde la smp birat gitu huuhuhuh

    sentap ahkak tau

    ReplyDelete
  9. NM03 >> sila2 kan ... babap kuat2 skit

    ReplyDelete
  10. Nad MamaZN >>> kann Nad... pandai sunguh dia berlakon..

    24hb ni nk jmp dia psl nk kasi GAJi dia yg jaga anak2 ku 5hari tuk february.. nnt saje zr nk pakaikan amni skirt pendek, stokin pakaikan yg pendek or togelkan je .. bior dia tgk

    ReplyDelete
  11. yunk haku rase akil ckp tue betul lahh tue...bebudak bukannyer pandai sgt nak reka cerita..nasib ko dah stop antar anak2 kesana dah...

    eh ko nak pegi lagi umh diyer kan...haku cadangkan ko tak payah bawa amni..tinggal jerk amni kat umh mama ko kejap..nanti ade jerk adegan yang buat ko sakit hati...

    aper kate ko sediakan ayat2 power sikit untuk minah tue...tak payah nak baik sangat dengan org macam tue..menyampah haku ngan org jenis kat depan pijak semut pon tak mati kat belakang udah ghuper pelesit..hehh..

    so dah dapat pengasuh belum sekarang neh?pelan-pelan lahhh..jangan kelam kabut sangat..selidik dulu lata belakang bakal pengasuh tuh...takut skang nehh macam-macammm...

    haku doakan Allah permudahkan segala urusan ko laki bini..

    ReplyDelete
  12. CheNamNam >> btl tu kan , budk2 baya diorg ni mmg xreti la nk menipu2 ni .. kalau tipu pun tau sgt la kt muke tu nmpak sgt bersalah nye...

    aku pun xnak bwk amni ngn akil, laki aku siap nk bwk akil tau .. aku diam kan je, tp jgn hrp la ... nnt harus aku x bwk .. x pun aku dok dlm keto je, bior laki aku g byr.. malas aku nk tgk muke dia.. uhuhuh

    bukn niat jaat tp rs serik sgt la dgn manusia cmtuh.. gitu skali dia layan aku sefmily ..

    for now mama abah aku jga anak2.. diorg pun sonok je. tp mmg harus aku crik jgk la.. sian mama abah aku

    ReplyDelete
  13. Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ >> uhuhuhuhuh

    ReplyDelete
  14. ya allah sampai mcm tu sekali...ya allah....sabar la yee

    ReplyDelete
  15. syawalsimpsons >>> uhuhuhuh mmg tgh sabo ni beb ... aku cite kt huby td dia menyirap jgk la .. mau x nye kan

    ReplyDelete
  16. pakai gunting.., eiii sgt x patut.., pandai pulak dia putar belit cerita, dia lupa agaknye yg akil ni dah sekolah, mestilah pandai ckp benda yg betul..buat pulak kat adik dia kan..

    ReplyDelete
  17. knp akk x g je tanya balik si M tu.kalau sy mmg sy g tanya balik.knp buat cm tu.ich xsuka sy dgr org yg cm tu.

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah