KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, February 27, 2013

PEKERJA ZAMAN SEKARANG XDE KUALITI EVEN KERJA 8JAM 1HARI


Assalamualaikum sume

emm ni kes pagi2 td ku dgr SINAR FM (mmg best laaaa 3serangai gandingan SY, KE & KRIL) xkering gusi di buat nya..

tp tajuk diorg tuk hari ni aku rs ramai jgk yg kasi komen positif and negatif.. 

but kalau di pk2 kan la, ado jgk btl nya ... 

diorg nye panel jemputan hari ni DR Fadzilah Kamsah .. Dr FK dh wat review psl tajuk ni ... kata nye , zaman dulu la dlm zaman 80an diorg keje 6jam 1 hari .. tp kerja2 diorg even pekerja2 berkualiti .. kerja2 yg di hasilkan tip top berbanding now .. cz negara kite ni di kata kan paling LEMAU aka pemalas berbanding negara2 luar cth SINGAPURA (cth paling dekat).. 

kite keje 8jam 1 hari , lunch 1 jam kan .. tp rs nye dlm 4jam je yg ado kualiti , yg lebey nye hampas ... zaman now , masuk je opis 2jam pertama sure akan bukak tenet dlu tuiii dakkkkk (sila jwp jujur yew).. kalau zaman dlu INTERNET pun xdak kan .. so masuk keje, say halooo , haii , salammm kt kwn2 then terus wat keje .. 

aku ni dgr penuh kusyuk je, bile pk balik..emmm btl jgk kan .. tp aku hrp la kalu dpt keje 6jam je 1 hari alangkah bahagia nye.. tui dak ?

so agak2 korg la, bp jam korg keje tu yg btl2 berkualiti ????


5 comments:

  1. jgn bandingkan dulu dan skun
    dulu mn ada benda internet2 fb blog twitter apa2 lah yg networking ni..tu psai depa fokus ngan keje..tp skun ni dah depan mata pun teknologi cangih mggih..nk pi mn pun semua teknologi..xlari pun even hp pun dah ada tenet..xngadap tenet..ngadap hp pulak aaaaaaaaaaaacaner..apa yg penting..diri org tu sndiri..keje keje jugak...tenet2 jugak asal xgangu keje sudah..tp lau amek kesempatan tu ..tu mmg nk kene hahahaha

    ReplyDelete
  2. zaman sekarang kerja makin mencabar

    jom sertai peraduan TONTON DAN MENANG !!!

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah