KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, February 15, 2013

PEMANGGANG AJAIB ...org lain dh lama gune, ku baruuuu la nak test kannn


Assalamualaikum sumeee.. 

ku bfast roti john versi melayu hasil air tgn mama.. sdappp dapp .. 3hari anak2 aku dok dgn toki & tokwan .. lega bile anak2 x wat perangai nyusahkan tok2 diorg .. si akil plak makin meriah makan, sian dia .. nmpak cm dia kebulur sgt.. aku rs kt umh bbysiter tu dia dok makan nasi putih + telur + kicap je hari2.. mau x muak kan . Dok ngn tokwan dpt makan kari ayam la, rendang daging la.. bertambah2 makan si akil tu.. 

now kan cuti skolah, masa cuti 4hari tu mmg aku pulun masak je kt umh .. mmg bertambah2 akil makan smp aku naik risau kang meletup plak perut nye.. tu pun b4 tido makan roti cream plak lg.. ayokkkk, sibbaik b4 makan baca doa makan, kalau x ado yg ku ingt antu makan wakakakka

ni hah , aku baru ler trhegeh2 nk try pemanggang ajaib ni hhihhi.. aku beli x smp rm60 pun, kebetulan kwn aku g Langkawi.. dia siap col tny aku nak x.. apa lg kan.. sapo x nak, so ku suh dia beli (alang2 murah) kwn ku tu pun beli jgk, dh siap bakor ikan lg.. org lain nye tah2 dh berpuluh kali gune, haku ni baru nk start.. cz mlm tu dh xlarat sgt dh , so aku perap ayam dlm 1jam then buh je dlm benda ni.. 



memula tu ku takut2 jgk , psl x reti cmner gaya nak masak nye.. kjp kuatkan api kjap kcikkan .. tp dlm 15min bau semerbak wangi dapur ku..waaahhh terus lapo perut kan.. kjp2 tu ku bukak jgk pemanggang ni nk tgk masak ke idak.. bgusla.. xyah pakai minyak (padahal aku lupe letak hihihi) dia x melekat pun.. ok je masak nye.. 

dlm 25min gitu la masak dh, so try tuk 1st bite.. fuhhhhh moisttt gile kentang ayam panggang berempah ku.. lain btl rs nye dr kite deep fried. So x sia2 la ku beli kan .. lepas ni leh try panggang ikan plak .. then nk try wat kek(ado kato leh msk kek gune ni)

* gambo ayam xsmpat snap psl ku grg 4 ketui , berdesup pak ajil ngn akil ngap .. aku dpt rs part leher je.. siannn

27 comments:

  1. hurmm...oklah tu, better late than never...kita ni lum beli lagi tau...huwaaaa

    ReplyDelete
  2. Tgk pemanggang jek pun, tp dpt rase zura masak mesti sedap ni=)

    ReplyDelete
  3. kat umah aku ada..mak aku punyer...tapi tak da kekuatan nak guna..kakkakak..mak aku sebok la dok tanya, asal tak guna benda alah ni..kakkakakakka...runsing tgk anak dier dok sebok guna kuali kot

    ReplyDelete
  4. mmg x rugi memiliki pemanggang ajaib ni zura..mmg tekstur makanan dia akan rasa lebih sedap..yup betul tu bila masak ayam tu ayam dia lembut betul n aromanye tu walla..

    selamat masak memasak..heheh

    aku pun dah lama x masak guna pemanggang ajaib aku ni snrnya, lg pun aku kalau masak guna pemanggang ni asik masak ayam ala2 kenny rogers je, resepi lain aku x sempat belajar lg...hehe...

    ReplyDelete
  5. Bertuah akil dapat mama pandai masak. Sy dkt sebulan beli tak gerak2 lagi pemanggang nye.hehe

    ReplyDelete
  6. meruap2 rasa nak beli...tgk ramai kengkawan dah ada...huhuhu

    ReplyDelete
  7. slm sis owh sy pun teringin nk beli gak tgk kwn blogger update entri best2 je ngehh ^^

    ReplyDelete
  8. ♥cikmOt♥ >> heheheh bile lg kannn.. now pun dh murah

    ReplyDelete
  9. murah dow RM60 henget ja..t lau kwn lu p langkawi..kabau2kan kan guwa ye hahahahahaha

    guwa pun nk beli gak satu tp xterbeli lg..ada x org nak bg free kat guwa ni

    psl tetiba sound lu-guwa ni..aptb hahaha

    ReplyDelete
  10. MIL rara pon suka guna pemanggang ni.

    ReplyDelete
  11. Nad MamaZN >> zr masak biasa2 jer Nad , bley la tuk fmily..

    ReplyDelete
  12. syawalsimpsons >> awat plak hang xde kekuatan nk gune ? heheheh benda ni mmg berat skit la.. berbnding kuali, tp sibbaik x kne jaga ayam cm kite grg dlm kuali.. ckup time just trbalikkan je

    ReplyDelete
  13. Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY >> kan kan kan ... lembut + moist sgt ayam nye... rs pun lain.. dap plak, even trbako skit , xde pun bau hangit..

    heheh ku bantai je resepi, tp tgk ko nye ayam lg sdap uhuhuhuh

    ReplyDelete
  14. nea lopah >> nk wat cmner dear, anak dgn somi suke kite masak tp kite ni kdng2 bile dh bf baby penat btl

    ReplyDelete
  15. ~ana~ >> sila beli yew.... awk lg rajin masak ,kalau beli ni mmg bagus

    ReplyDelete
  16. ||Sis aLeaSaRa|| >> salam kenalan dear..

    sila2 beli yew

    ReplyDelete
  17. el >> oit joyah ... tetiba plak lu-gua gitu kan...

    eh ko bkn dkt kt kalau g lngkawi tu .. awat x pi trjah ?? siap leh wat bsuiness lg tu ..

    ko nak pree aci je, suh od byrkan .. dpt le pree

    ReplyDelete
  18. Cik Puan Rara >> mmg lain tau rs masakan bile gune pemanggang ni

    ReplyDelete
  19. ala... naper tak tempek hasilnya...

    kite pun dok pending nak beli...

    ReplyDelete
  20. mak kite pun suke panggang memanggang ikan or ayam dlm tuh...senang katenye..hehe

    ReplyDelete
  21. salam..

    ni macam pemanggang yang dalam cosway punya tu ke?? bole pusing atas bawah tu ke?? saya pun tak beli lagi... teringin gak nak membeli...

    ReplyDelete
  22. NM03 >> nnt kite wat lg , phtu sapo nk makan ku gigit diorg .. snap dlu baru ley makan wakakak

    ReplyDelete
  23. Falsya >> kannn .. ramai yg suke, nnt nak belikan tuk mama ku plak

    ReplyDelete
  24. Ayang Anim >>> salammm ...

    haah , yg leh pusing2 tu lew

    ReplyDelete
  25. MJ tak pernah ada lagi, teringin nak beli 1 tp dok fikir2 dah jarang masak tak payah lagi la ;D

    ReplyDelete
  26. leez pun xde lg mende alah nih! ari tu mase wat family bbq, kakak ipar ade bwk pemanggang ajaib dia. wat bakar ayam. mmg t'baekklah!

    ReplyDelete
  27. saya pun ada happycall jumbo grill beli melalui qoo10.my free shipping from korea.payment by local transfer.dorang delivered by ems a week dah smpai to msia. skrg dorang offer silicon tool spatula/ spoon / brush rm12.40. ceramic pot set offer from rm220++. jom beli jimat cost free shipping. brg ori pulak tu direct dr korea

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah