KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, March 8, 2013

BABYBALSAM

Assalamualaikum & salam Jumaat sume 

ada sihat ka? alhamdulillah kite still di pjgkan usia tuk melihat anak2 membesar depan mata .. 

start awal bulan lepas Amni ku anta kt tokwan dia .. cz pengasuh lama x nak jaga kan .. time tu mama ku x sihat, dok batuk2 teruk.. dlm masa 3minggu Amni kt situ dia sihat tp start akhir bln dia dh tunjuk ala2 cm dia trjangkit sama , cz masa tu adik2 aku pun dok demam selsema.. uhuhuh cian plak anak dara ku kan ..

selama kt 2mingu jgk la amni batuk2, dia kene jgk demam tp 2 hari gitu je.. then doc kasi ubt demam & batuk .. part selsema plak, ku tepek drsneez (yg di war2 kan terbaik tu kan) tp x serasi ngn amni cz xde perubahan pun... 



keturunan aku ni ramai yg ado asma zaman kecik, tp kalau anak2 dh kene batuk selema lebih dr 3hari mmg aku risau sgt2, dlu akil zaman bby pun penah kne cmni siap check in msuk KPJ lg tu wat sedut kahak.. nw amni plak, ku try la tepek kunyit la , krim drsneez la tp x bape nak kurg ...amni ala2 cm kdng2 tu naik rimas psl idung sumbat .. 

last choice la, terus g klinik dr Izham ambik gas ... masa tu risau jgk , bley ke idak bby ambik gas kan , tkut dia lemas tapi aku dh xleh nk pk apa dh .. redha je la kan .. ms smp kt klinik sibbaik x de org , terus dpt jmp doc.. lega bile doc cek peparu amni clear... cume kahak tu mmg ado la. Then doc suh ambik gas cair kahak..  


ni bukan aku epy amni ambik gas tau, ni aku kene dera dak anak teruna suh senyum (sibuk btl dia tu)

masa ni melalak2 la si amni psl 1st time benda asing melekat kt muke dia, kiteorg punyeeeee riuh sakan kt dlm bilik tu psl dok nak kasi amni gelak.. tp xleh , dia melalak2 jgk uhuhuh lantak kan.. janji benda alah tu x tercabut dr muke dia.. wat dlm 10min gitu la..then jmp doctor..

doc cek lg, dia ckp dh ok skit.. kalau ikutkan xyah dh ambik gas, tp aku nk wat 1x je lg tp besokkan hari nye la.. then doc suggest kan ambik VICKS BABYBALSAM tuk kanak2 ni.. 




1st time aku tau ado vicks tuk baby ni wakakak, selama ni dok bedal yg biru tu je kan ... yg pink ni bau dia nyaman je, xsekuat bau org dewasa punye la... doctor suh sapu kt dada , idung, tapak kaki, blakang .. aku wat je la kan 

alhamdulillah x smp 3hari amni dh ok...batuk2 ado la manje2 gitu, then idungpun x sumbat dh ... lega skit jiwa aku ..


14 comments:

  1. so far alhamdulillah izz sesuai la ngan dr sneez tu kan...aku dari syawal lagi guna bam yang warna pink tu..kikikiki...geng la kiter, family akob ada asma..tu yg syawal pon kena...klo izz, tak taula..moga tak la..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum semua
    Selamat Hari Wanita Sedunia :)

    ReplyDelete
  3. Oooo
    Baru la tau wujudnya vicks utk kanak kanak tu.
    Selama ni pakaikan yg biru jek. Nanges2 zakwan sbb panas huhu

    ReplyDelete
  4. rara pon beli ni jugak untuk princess.hee.bau tak kuat sgt kan.

    ReplyDelete
  5. syawalsimpsons >> oh syawal kene ker? alahai cian nye..

    fmily belah aku lelaki ramai kne .. tu yg kene pantau , syukur akil xde asma

    ReplyDelete
  6. Nurzakiah Hanum >>

    Waalaikumsalam ...
    selamat hari wanita

    ReplyDelete
  7. Nad MamaZN >> lepas ni sile beli yew... aci pakaikan tuk anak2.. vicks biru mmg kuat bau dia

    ReplyDelete
  8. Cik Puan Rara >> haah , bau dia sesedap rasa je

    ReplyDelete
  9. aah nie bagus ..
    hurmm dik zura nampak kurus .. letih jaga bb ye ...
    x per2 ... rasanya ok koot amni bila dah ada bbybalsm ..

    ReplyDelete
  10. nea lopah > haah , kite pun baru tau

    ReplyDelete
  11. sis ieda >> huuhuhuh kurus ke kak ?

    mau x letey kak .. nk anto umh pengasuh je kene naik tnga smp ting 4.. kt opis letih wat kejo , phtu balik masak lg..

    nyusu paling penat la

    ReplyDelete
  12. biasalah budak2 mmg akan terkena jangkitan batuk demam semua

    comel plak buat vick tu hehe

    ReplyDelete
  13. means, amni serasila dgn vicks babybalsamic nih. buleh la simpan wat stok kecemasan.

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah