KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, March 15, 2013

BILA TOKI AMBIK AMNI ... xde smbungan dh hihihihihi


salam uols

alahai cian uols kan , tetiba plak kene baca blog bersambung2.. heheheh 

ala bile lg nak manje2 ngn uols kan .. saje nk tgk ado ke org yg sudi baca story ku ini .. sapa la diri ini kan kan kan ..

key la ku smbung , ni last ni .. ke nk suh smbung2 lg wakakakak

V
V
V

lepas je toki ambik amni as usual dlm kul 5ptg gitu, tup2 toki dia tgk muke amni merah2.. 

abah ku col la suh balik cepat, padahal amni x merengek pun.. demam dia pun dh kebah dh time tu.. aku ni yg susah ati terus PAKSA .. paksa ocey wakakak paksa pak ajil la suh bwk moto lelaju skit kasi cpt smp rumah .. 

then smp2 je , aku kene g mandi manda dlu psl weols dh basah lencun abis2an cz ujan lebat selebat2nye.. even lebat cmner or petir pun aku akan pastikan weols kene balik jgk tnpa berteduh dlu .. cz nnt sian kt amni nk susu (padahal melambak je stok susu dlm peti ais umah abah aku tu).. sian kt anak kan dh 1 hari x tgk muke kite.. sure diorg windukan. Now pun akil kalau aku smp umah sure dia akan peluk2 dlu .. 

lepas aku mandi2 cm katun, baru dukung amni .. sekali tgk uhuhuhuh cian nyeeee anak dara ibuuuu


abis muke ngn bdn merah2.. 

refer dari BS dia, memula pagi tu kt leher je.. nk ke ptg tu bdn.. thennn kuor abis kt muke ngn kepala.. aku suspek ni sure kene campak ni..

padan la dia demam merengek2 cm sakit bdn .. 

so pak ajil mule kan sesi panjat pokok SEMAMBU tuk ambik daun2 wat tido ngn mandi amni..

ni la pokok nye.. 



 bile kumpul2 then ramas2 dlm air tuk mandikan amni

sumber en google....

lepas mandi dlm 2 hari , syukurrr merah2 dh xde dah .... amni pun dh sihat as usual ..

now mulut dia bising sgt2, cm wat latihan vokal ..bingit tinge aku + vokal akil lg.. 


agak2 bersambung lg x? wakakkaakk xde dh .. dh abis cite dh ... SELAMAT BERCUTI UOLS... sok pak ajil ado lawan bowling kt wangsa walk aku xikut cz kne g wat medical check up .. hihihihi hok tu kene smbung yew. 


5 comments:

  1. yee...mcm drama episod kn tunggu..kaakakakkaakakakki...seb baik dah baik..risau klo lama2..budak besar ni mana tahan...kesian

    ReplyDelete
  2. syawalsimpsons >> hehehe telenovela tu nama nyeeee

    lega bile merah2 tu dh xde sgt dh ..

    ReplyDelete
  3. baguskan daun tuu
    akak dulu tuk ada cakap kegunaan daun pokok nie ;)
    syukur lah amni dah ok ..

    ReplyDelete
  4. leez 'kenal' pokok ni. sbb br2 ni hubby naik merah2 gak macam kene geget nyamuk kat belakang badan dia. mak leez suh mandi dgn daun ni. sekali ngn mkn ubat doc la kan.. alhamdulillah.. mujarab!

    ReplyDelete
  5. anak2 aku lau jd cam auni ni mmg daun semambu ni lah jd bahan
    sib bek mudah dpt

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah