KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, March 22, 2013

BILE PENAT + NGANTUK ...


BUDAK BERTUAH NI KENE BABAP NGN AKU .. 

uhuhuhhu...

Assalamualaikum sume.. 

bfast pau ayam + susu HL choc je.. x lalu nk makan ..

aku xtau la sejak last week kut la , amni wat peel je .. geram btl aku di buat nya... dh la mlm kul 2am nyusu (ok lg la) then kul 5am dh bgun TARIKK rambut aku ajak main .. kul 6am kang nk bgun siap2.. 

so aku rs start pg aku x bp ckup tido + plak kt opis sume benda aku nk wat + ingt (waaaaaaaaaaa..bos suh jd PA dia plak).. so rs cm mental aku penat , bile mental dh penat mule la di seret bdn skali ..

pagi anto akil, dlm kete si amni plak skang x nak duduk..dok nak berdiri kt tingkap ala2 princess yg nk melambai2 rakyat jelata gitu kan .. phtu smp umh bbysiter kene plak panjat tangga smp kt ting 4.. phtu g umah mama aku then naik moto g keje.. 

balik opis kul 6ptg gitu, then balik umah mama aku ..letak2 brg terus ambik amni tuk nyusu + layan dia.. phtu kalau akil lapo kene suap plak.. then kul 8lebey kemas2 tuk balik .. smp umah aku plak, letakkk je amni then letak brg terus 

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA... amni merengek psl xde org layan dia, abg akil bile smp umah terus tido (penat jgk kut, siang x tido).. then aku kdng2 x smp mandi terus nyusu (walau aku xselesa sebenor nye tp kene layan jgk)... kdng2 smp tertido2.. amni dok nak "ngempeng" (melekat tetek) je ngn aku.. kalau dia dh lena pun, bile aku bgun sure dia melalak sakan cm kene rotan .. 

smlm aku bior je dia melalak psl aku nak mandi dlu, then nk basuh pum, nk bsuh pingan , nk basuh bj ..so dlm masa tu amni akan melalak2 sakan lew.. sakit tinge aku dgr , tp kalau ayah dia ambik pun dia x benti melalak nye.. last2 laki aku bior je , dia g mandi then baca Quran.

aku la yg terkejor2 wat sume tu phtu bile g kt amni mmg kene la kan .. PAPPPP skali kene kt peha, geram btl .. lg kuat la anak dara ni melalak sakan . Aku dh ilang sabau + penat sgt sebenor nye. Dah 2hari dia cmni..b4 ni idok gini pun.. lepas ni apa plak perangai dia..

then rs bersalah la plak kan , terus ambik nyusu dia smp tersedu2 dia .. last2 bile nyusu sah2 aku tertido skali uhuhuhu


gitu la kisah nye, letey melayan anak dara sorg ni. Sibbaik akil x wat perangai.. 

nnt ingt balik umah mama aku nak mandi terus, idok la aku huru hara nk mandi kan .. 

tp aku rs xleh jd jgk la, thn depan kene dftar akil skolah kt area umah mak aku .. so xde la bnyk sgt pit stop.. xpun tukor area umah aku ke.. cz xlarat dh bdn aku ni..


10 comments:

  1. camtu lah kan.. ibu yang bekerja.. kadang2 hilang sabar jugak dibuatnye.. kalo suami turut membantu ringan lah sikit beban kita..:)

    ReplyDelete
  2. alahai kesian...bdn penat...mental pon penat..tu yg jd gitoo...aku pon penah alami..mmg stress, sampai nangis la kat akob

    ReplyDelete
  3. Tu la pengorbanan seorsng ibu
    Moga diberi ganjarsn berlipat kali ganda kelak
    Sabar byk2 ye...

    ReplyDelete
  4. Nafira usof >> dia nk bantu pun xleh uhuhu psl anak dara ni x bape suke ngn lelaki kcuali toki nye

    ReplyDelete
  5. syawalsimpsons >> aku nak nangis jgk beb ,tp wat masa ni ku tahan2 jua .. adeh

    ReplyDelete
  6. Nad MamaZN >> insyallah .. doa moge2 amni jd anak yg solehah

    ReplyDelete
  7. tak cukup tido. ya.. aku pun tengah tak cukup tido ni. nak zzzzz ja lunch nanti.

    memang ngantuk tahap meroyan dah ni.

    ReplyDelete
  8. wantie >> daku x reti tido time lunch .. kang x ckup kang sure ting tong..

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah