KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, March 8, 2013

Blogger Wanita Kami Prihatin


Salam sume

rajin plak rasa nye nk join segmen dr blogger otai HH :P bile lg kan .. 

nk kenal2 ngn otai2 ni segan bangat , tu yg event2 blog xpenah attand , terasa kerdil diri ini .. kcuali Nuff Getsby dlu2 tu .. tu la 1st and last join wakakakak 

Sempena today HARI WANITA .. so jom kongsi2 psl topic wanita tuk wanita2 yg prihatin


topik HOT aku 


1 ~ TUDUNG

rasa nye skang ni ramai perempuan yg tukor style bertudung, abis sume ikut artis2 .. adehh.
yg aku paling sedey tgk si YUNA.. tau arr now dh dok over the sea kan tp rs nye x perlu la tukor smp cm skang ni .. dh la tudung gitu, bj plak makin sendat dh cm balut nangka.. 

syg la , cz dia sgt2 berbakat .. dlu dia pakai tudung biasa tu pun dh nmpk cantik sgt. Rasa nye kalau kekal kan style lama but moden kan skit2 x salah , janji tetap jaga aurat .. tui dak ? (tazkirah tuk aku jgk)
 minah ni pun dh ikut style yuna jgk , aritu ok dh .. dan2 lepas kantoi free hair masa cintan cinton ngn MAMAT sepah tu terus bertukor.. 




2 ~ BF IN PUBLIC

di sebab kan skang ni aku dh ada baby , aku kembali ke rutin menyusu kan baby .. 

tp ramai yg agak kurg pendedahan (bkn suh dedah aurat) yg kt mana2 pun kite leh nyusukan baby kite tanpa was2... aku sokong dan suke tui dgn JJ cz frendly BF , siap sedia kan tmpt/bilik menyusu kt area baby/kanak2.. senang mak2 smbil soping leh nyusu kan baby kalau dh tiba time .. tui dak ?


 bley je gune cover cmni or pakai bj yg frendly bf .. 
alhamdulillah Amni nyusu bdn sepenuh nye kt 6bln dh .. mmg dari akil lg aku exclusive kan nyusu smp 6bln, bior la org ckp anak x cukup makan ke hape ke .. rs nye dr akil lg anak2 aku mmg bam bam zaman baby.. nnt aku tepek gambo akil zaman baby.. tembam ngalah kan amni .. tp kalau dh beso2 ni biasa la kan sure slim cz dh aktif.. 



3 ~ WORKING MUM 

ramai dr uols bekerja tuk bantu huby kan.. same goes to me.. 

tp kalau ikut kan niat di hati rs nye sgt2 la malas.. uhuhuh ... 

kdng2 terpk alangkah best nye la kalau Msia wat system cm over sea , bley bekerja di rumah .. bley jgk kurg kan beban kewangan , then leh tgk anak2 membesar depan mata .. tui dak ?



tapi di sebab kan warga Msia ni kebanykkan nye ( xsemua) ada penyakit paling MAHA teruk iaitu penyakit M .. so rs nye sure x dapat la kan .. even kene dtg opis pun ramai nyulat petah lg kalau keje kt umah .. mau keje wat taik mato je la kan .. 


rasa cm nk tmbah topic PENDERAAN .. tp jari2 aku dh lenguh la plak ... 

ku x yah tepek gambo la yew, psl aku ni xleh tgk gmbo2 gitu kang x psl2 banjir plak pc aku ni.. 

zaman skang ni, di sebabkan kehendak duit tu makin tinggi ..ramai trpaksa bekerja , then kdng2 smp lewat mlm baru balik.. bile balik bdn dh penat , anak2 terbior.. bile anak2 nk manje2 , mule arrr kite bertukor ijau kan .. tu yg mayb salah 1 punca penderaan tu .. tetiba rs jiwa "kasih syg" tu ilang .. kuor plak jiwa setan nan rejam (mintak di jauhkan).. 

lepas ni rs nye kene try , balik je kejr layan anak2 dlu then bile diorg dh wat hal masing2 baru kite rest .. budk2 ni diorg just nak tarik perhatian kite, kalau dia tgk kite prihatin kt dia, idok la dia wat peel tui dak ?

3 comments:

  1. happy belated women's day..! ;)

    ReplyDelete
  2. happy woman's day sis..wanita mmg hebat..

    ReplyDelete
  3. Tu la. Ada kat penang ni. Cina nama pa ntah dok bagi susu kat public. Selak gitu je. Aku pun tak sokong.

    Kempenlah banyakkan tempat nyusu. Ni idak kempen nyusu kat public. Tak faham.

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah