KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, March 20, 2013

HAPPY BESDAY AKIL | BOWLING | KARAOKE


salam sume.. 

uols dh lunch ka? daku makan nasi briyani td.. sendat perut...

nk menepek gmbo last weekend..sabtu nye:


GENAP 6thn USIA ANAK TERUNA BUJANG KU..

akil ngan geng tadika (baju belang2) anak teruna Ana..

xsangka dh besa dh anak ibu ni.. semoga anak ibu menjadi anak yg soleh dan bijak.. moge jgk di beri kesihatan yg baik, luas rezeki dan bahagia smp akhir hayat... 

ibu , ayah dan adik amni sayang abg akil..

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

pepagi kul 8am weols dh kuor rumah cz aku ada medical check up .. ngeeee :p , dok tunggu surat je ni.. kalau dpt ptg ni , aku banje pak ajil and anak2 makan piza.

then check up abis dlm kul 10am gitu, kebetulan pak ajil ada bowling tournament opis. so mucung arrr dia psl dia rs lambat .. padahal aku leh agak la kalau opis wat wat kul 10am sure kul 11am la start nye.. biasak la kan janji melayu (bak kato org2).. 

then masa weols smp, pintu bowling baru bukak wakakakaka.. lawak tui, so kt luor tu ramai lew org .. kitrg naik ke bowling ikut tangga luor tau .. yg memula akan tmbus tmpt game tu(sapo2 penah g sure tau).. time lalu kt game tu , mule la aku ngn pak ajil ..dh nerbes cz dh tau sure akil merengek nk ajak main dlu.. 

tp sibbaik bile ckp kt dia lps bowling baru leh main dia jwp 'ok'... tp sepjg pak ajil layan bowling 3game, akil wat perangai .. ye la, dia bosan..phtu xdpt main. Dia nak sgt join main, dia pun cm ibu jgk gatey tgn dh lama x berbowling weh... 

sian plak ku tgk anak teruna tu.. dr pg tu smp kul 3ptg baru bowling abis...masa tu akil dok kacau ayah dia, ku bior je lew psl ku pun lotey weh layan anak dara yg tgh membuas tu .. last2 pak ajil kasi rm10 suh ku bwk akil main game.. wakakakk AKHIR NYEEE AKIL MENANG .. 

so melayan jgk la anak teruna tu tuk rm10.. main smp letey, tp akil tu mana reti penat.. aku ni yg penat layan dia lg, ngn dukung amni lg.. amni pun mato melior je , sakan nk jgk main game cm abg dia..

lepas dh abis main game, ajak akil terjah ayah nye kembali.. kali ni diorg dh nak abis dh .. si akil tetap wat peel huuhuh myb dia x puas main lg kut.. ku bior je la dia berlari2 , bior dia layan diri .. aku ni dh bersandor kt kusi dh .. sakit pinggang dh rs nye.. ni pak ajil nye psl la , malas bwk stroller.. dh tau anak dara kuss semangat bkn nak bwk.

sampai tertido2 amni menunggu ayah abis bowling.. ibu plak 2 3kali kne cari port nyusu , xpakai bj bf plak time ni .. ampehhh . Dh la org ramai...


lepas abis acara tu, weols jalan2 ke tingkt bwh.. sekali lalu kt karaoke..aku la nye idea suh akil ckp kt ayahanda dia ajak masuk karaoke sempena besday dia.. so pak ajil layankan je la, ambik bilik kecik dlm 2jam + snaks dlm rm50+ gitu la... 
1st time amni teman ibu, ayah dan abg akil berkaraoke.. amni sgt2 la bagus, walau ayah ngn abg akil memekak nyanyi ala2 sumbang mambang tp amni x nangis pun.. siap leh tido lg.. 

harus kene kasi brg tuk dia geget


cer la tgk gelagat dua beranak ni... si akil tu siap ngn gaya cm retis gitu kan ... 

si amni ni , time ibu nk nanyi dia BEREBUT mic tau .. sabau je la anak dara sorg ni.. phtu dia pgg mic dia kuor sore, ala2 cm nyanyi.. amboi2 pandai tui bertuah ni... 

bile aku ambik mic sureeee dia bising, last2 aku kasi dia pgg wyr mic je kahhhh .. 


7 comments:

  1. Dh gaya retisss dah si akil ngan apaknya tu :)

    ReplyDelete
  2. ayahanda nye yg nmpk lagi excited drpd anak..hehehe

    ReplyDelete
  3. happy besday akil. pandai nyanyi eh. huhuhu

    ReplyDelete
  4. best br xtvt bersama2..happy besday Akil!

    ReplyDelete
  5. Akil nyanyi ke makan mic tu hahaha

    ReplyDelete
  6. Hepi besdey akil. Moga jadi anak yg sihat, bijak dan soleh ye....

    Enjoy besdey boy menyanyi yek...baru berbaloi kan akil sbb kene tgu papa maij bowling lame nooo hehehh

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah