KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, March 22, 2013

HAPPY BESDAY AKIL part 2 | PUSAT SAINS NEGARA


Salam uols.. 

dah lunch ka? ku makan nasi cmpur lg.. makan ikan sambal, now perut memulas2.. adehhh ... tah nape tah.

ni ku update story ahad lepas.. 
SAMBUTAN BESDAY AKIL di Pusat Sains Negara.. 
kelasss kan ibu ko ni Kil, siap gigih 'paksa' ayah ko bwk jgk g pusat sains ni.. heheheh

dlm kul 11am gitu gigih la dok kejut dak teruna akil ni, cz dia ni kalau weekend mmg suke bgn lambat , adik amni siap dh mandi tido balik pun dia x bgun2.. last2 ku ckp 'FARIS' (kwn baik dia, kenal masa kt tadika Islam) nak dtg , haaaa time ni baru laju2 je dia g mandi , phtu kt 30x tny mana abg faris, kejp2 kang g bukak pintu .. 

Faris ni tua setahun dr akil, sjak2 dia dh masuk drjah 1 lama jgk la diorg x lepak sama2 lelama kan.. so aku pun gigih sms mak faris ajak diorg join skali , tp di sebabkan ayah faris keje ..maka nye diorg naik kete weols.. lg la si akil ni suke kan.. 

 sonok tui kan nk pi jalan2.. 

then ku awal2 dh tmpah kek CHOC CHEESE ngn kak hana (kakak si pasya  gegurl) .. dh lama ngidam nak rasa air tgn akak hana .. akhir nye ado jgk rzeki..


 kek dari Hana's Sweet Treats (uols search kt fb ye)

mantop oooooooooooooo..  

kiterg terpaksa belah2 dlu kt tmpt parking cz malas nak bwk masuk kotak kek .. so akil nyanyi kt tmpt parking tu jew la wakakak.. aku mmg dh siap bwk tupperware kosong spare , then aku bwk bekal cekodok cereal + kek gulong.. makan smp pengsan ye.. 

tp ala2 cm buyong je aku ni , kalau tgh hari sure nak kene nasi jgk .. selera kg la katonye. So pak ajil belikan lew nasi ayam tuk aku..sengal tau pekerja cafe kt pusat sains ni , dh nmpak ada guest diorg leh main snap2 gambo ala2 perasan retis, yg tukang snap tu pakcik tuo jgk ler.. yg di snap tu minah indon .. rs nak sepak je.. kt 10min jgk nk tungu diorg tu abis snap2.. phtu baru la bgtau "sini self svcs encik".. bengong tui.. awal2 kiterg smp x nak plak bgtau ye..


pak ajil makan mee rebus 

ni mak Faris makan (dia xnk nasi psl dh makan dr rumah)

anak dara ni wajib kasi something tuk dia geget, ni aku main baringkan dia atas meja.. mmg xde org pun makan kt cafe ni .. weols wat cm umh sdiri je lew.. view dr cafe ni lawo..

lepas dh kenyg , so weols masuk la ke dlm .. tp tup2 rupenye pak ajil x nak join skali , dia nak dok luor . Geram btl aku time ni, dgn nak bwk beg lg kan .. siap pakcik kaunter tu kasi dia tiket pree pun dia x nak..Terpaksa la aku gigih jgk dukung akil smbil layan akil..sibbaik la kawn akil ado , so dia agak ok la .. aku sakit pinggang jgk la 1 jam dukung amni.. 

smp time, cepat2 aku carik bilik nyusu .. dlu xde tau , now dh ado tp KO laaa.. ngeri je nk masuk bilik ni kalau sorg2.. sume benda pecah2, kusi pun half je .. diorg perlu perbaiki lg.. 


dlm sejam lebey jgk la weols jln2 kt dlm tu smp la ada announcement ckp tmpt tu nk tutup. So kami2 pun kuor la.. g toilet dlu b4 kuor.. then terus terjah pool .. 

bile lalu nk g pool tu , ado tman mini BUTTERFLY lew.. dlu masa ku dtg diorg x bukk lg.. syok dok dlm tu sejuk je ala2 cameron gitu..

cm berkabus kan kan .. 

kt tgh2 tu ada kolam ikan , besau2 ikan nye... 

smp kt pool , masing2 xleh sabau dh .. laju je bukak bj suor sume. Phtu kebushhhhh terjun dlm air... akil x heran dh kt ayah dia, aku dok crik2 jgk .. ala lantak la psl kunci keto kt aku kahh .. weols port baik punye tepi pool, si amni mmg pakai romper.. so aku apa lg kan , naikkan suor aku terus celup2 amni.. dia pandai oooo berenang , siap apung bdn lg phtu siap tgn tu berkuak.. 


"cakkk ibuuu"

tetap fokus kamera kan ko amni.. mmg ikut abg akil 


shayewww sukeeee air...



time ni ku pujuk amni naik ke darat psl pinggang ku sakit dh , dok membongkok je.. abis basah separuh suor ku..

last2 ku nmpak pak ajil baikkk nye lepak , terus ku kasi amni ke dia.. ku plak nak lepak. Kalau xde org mmg ku nak baring je rs nye.. 



dak bertuah ni, kalau nak ajak dia naik mmg take time la

nmpak x .. PERCUMA

anak dara bertuah ni , masa ayah dia pgg siap mandi balik.. pehtu kan kan kan .. dia berak dlm kolam beso wakakakkakakaakakak ... laju je pak ajil kasi kt aku kan .. 

sibbaik toilet dekat, so mandikan dia siap2.. then pakaikan bj.. time ni dia bising psl xnk pakai baju ..nk mandi lg.


9 comments:

  1. next trip kita akan kesini juga...yey

    ReplyDelete
  2. ♥cikmOt♥ >> mmg best lepak2 di sini .. bile tu nk pi ?

    ReplyDelete
  3. ni kat sebelah mana ni..tak sampai pon..kakkaka..sengal kan...aku sampai terus kat PSn tu je

    ReplyDelete
  4. Best best
    Bpe kali tah pegi tetap taktau pool ni wujud
    Wakaka!

    ReplyDelete
  5. syawalsimpsons >> laaaaa hang xpenah pi ke pool ni ? sabau je lew.. kalau g PSN tu cer lepak kt cafe dia.. dr atas tu sure hang nmpk .. kalau x nmpk jgk , emm aku suh izz je la tgk

    ReplyDelete
  6. Nad MamaZN >> ehheh dlu kitrg x pasan , skali saje pusing2 kt bwh tu .. tup2 tgk ado pool ..emm akil terus bukk bj suor la mandi pakai spender

    ReplyDelete
  7. Bagus idea ibu akil ajak celebrate kat pusat sains. hehehehe...rasanya ahli sains pun tak buat lagi mcm ni. hehehe

    ReplyDelete
  8. comel betul budak tecit tu....btq happy besday akil...=D

    ReplyDelete
  9. happy beday abg akil...
    sedap nyer kek dia

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah