KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, April 22, 2013

PURE BUAH EPAL & PEAR


 Assalamualaikum sume
 
saje abis kan time lunch melayan blog.. tp x leh nak BW lg ler now..
 
tmpt lunch kt opis baru (jalan tun perak) ni sgt banyak dan dekat2.. tu psl ler laju je weols abis lunch ..
 
tody ku tepek menu puree buah tuk anak dara bambam
 
 
 dua2 buah ku rebus with kulit (yg di basuh bersih2)
* cz kt kulit buah pun ada vit..
 
 lepas di rebus.. kupas le kulit nye then blend skit ngn air rebusan
 
tadaaaaaaaaaaaaaaaaa
 
dah siap ... yg gelap tu perisa epal .. yg terang tu perisa paer
 

7 comments:

  1. Amni ku bagi puree xjalan lor.. 1st time dulu bg puree epal.. siap terjeluek.. kalo puree carrot & kentang ke ok jek dia mkn.. la ni mkn bubur nasi + sayur2 lain tukar2.. laju jek makan...makan byk.. tapi badan payah tul nak naik.. aktif sangat kot..susu 6 botol sehari x 4oz.. makan 3 kali sehari MIL bagi.. tapi badan dia tara tu jaaa..

    ReplyDelete
  2. ooo... macam tu ke cara buatnyer... hikhikhik... tak tau sebelum ni...

    ReplyDelete
  3. si izz ni mesti kena campur ngan nasi....kalo tak mo makan...

    ReplyDelete
  4. oohh... cam tuh buatnye~
    anak zura x minat makan pure.. bubur nasi pon x layan sgt~

    ReplyDelete
  5. aku dulu kukus....hehe

    but now..irfan tk de la nk puree bagai..

    semua nk mkn mcm org bsr..huhu..

    ReplyDelete
  6. tudia sejibik2 hang rebus epal ngan pear tu hahaha
    nape x dipotong siap2 je..kang sng terus blend je

    dulu time alana seronok aku buat solid food tuk dia
    mcm2 aku buat

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah