KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Tuesday, July 2, 2013

ABANG AKIL..... ABG AKILL.... ABANG AKIL ....

 
Assalamalaikum sume..
 
 
" ABG AKIL.. ambik adik tuuuu .."
" ABG AKILLL... tlg buang pempers"
"ABG AKIL... tlg ambik tuala"
"ABG AKIL... tgkkkk adikkk tu"
 
emmm dannnnnnnnn sgt banyak lg arahan aku kt dia (kdng2 arahan ayah dia jgk)
 
sian plak anak teruna aku ni , sejak2 ada adik ni.. dia le sgt banyakkk membantu aku .. ye lew, adik nye tgh nk membesa, kdg2 tu membuas jgk .. penat aku di buat nye, terpaksa le mintak bantuan ..
 
syukur alhamdulillah aku lahirkan anak yg baik cm Akil (sapa lg nak puji kalau bkn ibu sdiri ye dak).. walau akil baru 6thn, dia tau tanggungjwp dia.. cume kdng2 aku rs aku cm terover lyn dia cm dia dh ting 6 (korg paham x).. walhal dia baru je 6thn , skolah punnn blum lg..
 
selalu jgk aku lupe dia ni kecik lg, selalu jgk le kene marah .. tp walau apa pun, dia akan tetap semangat bile aku mintk tlg. Tapi kdg2 bile aku suruh dia malas.. mule lew aku nk bertukor ijau (masa tu lew )..bile aku pk2 balik, dia baru 6thn... budk umur tu ado yg langsg xpk apa.. just pk main jeeee.. tui dak ????
 
tp cm akil, kcik2 dh ada tanggungjwp. Kdng2 tu dia wat air milo sdiri, aku rs sebak plak .. cm aku lgsg x lyn dia, tu yg bile balik keje ..bile dh nyusu amni dan dia dh kyg , dia leh arr main sdiri .. time tu le aku g ambik nasi +lauk , aku suap akil.. bergenang air mata aku bile akil makan ngn berselera (kalau aku suap).. tingat masa dia baby (baya2 amni) .. amni mmg sgt ikut akil (tp amni ganas skit le).
 
mmg akil tu sjak dia umur 3thn bnyk benda yg aku suh dia wat sdiri tnpa di bantu supaya dia x hrp kan org or susah kan org bile dh beso nnt..
 
 
 
 
aku xleh nak menaip dh , psl air mato dh berjurai2an ...tetiba plak aku rs lama nye xmanje2 ngn akil ..
 
 

4 comments:

  1. alahaiiiiii...tang ujung2 tuh mcm sedih plak..

    ReplyDelete
  2. Alahai sebak plak :(
    Terbayang2 lagi keletah akil aritu

    ReplyDelete
  3. windu ngan akil je...akil ni baguih ni melayan adik2...

    ReplyDelete
  4. sebak lak aku rasa wei
    berlinang air mata
    sbb smlah kisahnye akil ngan abg danish

    abg danishlah sllu aku terjerit mtk tulun

    abg danish tgk adik
    abg danish bg adik air
    abg danish amek tuala amek pampers
    abg danish suap adik

    mcm2lah...samalah dia ngan danish..danish pun leh wat air milo sndiri
    tulah kdg2 aku pun ada termarah kat abg danish lau dia x dgr ckp aku..kdg2 mmg naik hantu jugak..sedih pulak aiii

    jap nk pi amek dia skul..nak peluk cium dia kuat2

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah