KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, July 15, 2013

KENE HEMPAP TABUNG SURAU

 
Salam sume..
 
amacam ? cuak x tajuk entry tody ?
 
haaaa itu le yg berlaku pd anak dara aku mlm td ms aku tgh jemaah solat maghrib..
 
smlm as usual ler weols berbuka kt surau , phtu lepas makan kurma dan kuih2 .. sume akan solat maghrib berjemaah .. cm biasa jgk aku suh akil tgk2kan , jgn smp adik dia kuor dr surau .. kebtlan smlm ramai plak kwn2 sebaya akil dtg , so dia x bp le fokus kt adik dia ..
 
ms tu baru abis rakaat pertama .. tetiba dgr bunyi ..
 
'PANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG'... di ikuti ngn
 
' WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA'
 
aku terus kuor dr saf .. termsuk jgk ada 3 org makcik , tlg bantu angkat amni .. rupe nye amni kene hempap dek tabung surau .. aku rs amni nk berdiri , phtu dia pgg le tabung tu .. tabung tu plak jenis yg beroda, so myb brgerak ke depan .. tbung tu jgk ringan .. so lg senang nak terbalik..
 
aku dukung dia bwk kuor dr surau ..ms tu mmg amni meraung jgk le, merah dahi ngn idung dia.. aku pujuk pun dia melalak jgk , sibbaik lewwwww kebtulan ado kucing 2 ekor lalu .. terus aku ckp 'amniiii meow laaaa'.. automatik dia diam .. emmm kannn , samo cm abg dia..taksub kucing (cm ibu dia lew).. phtu dia terus sengehhh .. now amni suke nooo sengeh ala2 wat pipi burger..
 
leps diorg abis jemaah , abh ngn pak ajil terus dtg kt aku .. diorg ambik amni, aku rs sure abah aku baca2 skit.. tkut semangat dia ilang. Aku plak bertukor ijau lew, mmg kne le akil .. dh le bising dlm surau phtu x jaga adik .. dia dok diam je leps kne piat ngn aku.. dia tu kalau x de geng yg jnis main dia sure solat .. ni geng plak jenis yg main.. geram tui aku ..tp kjp je akil ni diam , phtu dia layan diri balik.. dan2 tu mule arrrr nk salam aku mintk maaf...
 
 
 
tody aku berbuka ngn adik aku kt umah ... fobiaaaa
 

9 comments:

  1. ALAHAI CIAN AMNI....TAKPE AMNI KUAT

    ReplyDelete
  2. mmg cuak! tajuk ngn isi kandungan entry sama2 m'cuakkn! hu3..

    ReplyDelete
  3. abg dia ralit la tu..main ngan kwn2..
    seb baik amni ok gak lps tu..
    risau gk kan..tabung masjid tu berat gk ..huhu

    ReplyDelete
  4. terkezut.. tajuk besar macam tajuk berita buletin 8.30 tu... ingat kot apa hal... haiihhhh... nak fengsan mak tadi.. :P

    ReplyDelete
  5. Seriau baca amni kena hempap kt fb smlm
    Moga amni tak apa apa..
    Tp maknya plak yg fobia ye huhu

    ReplyDelete
  6. lenkali x yah lah bw amni g surau tu
    kan dah menganggu org lain
    hg pulak terpaksa kuar saf

    sian amni..
    amni marah ibu
    sbb tggl amni ngan abg cam tu

    tu baru tabung
    ntah ape2 lagi pasni (mtk dijauhkan)
    jgn mek woiiiii bahaya lah tggl depa dua tu kat surau
    xde org dewasa tgk

    ReplyDelete
  7. alahai sian nya budak comel ni....seb baik x cedera teruk...

    ReplyDelete
  8. hai.. salam kenal,
    follower no.600
    done follow sini,
    jom follow teman yea yunk..=)

    http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah