KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, August 26, 2013

SYUKUR ALHAMDULILLAH KAMI SELAMAT ..

 
Asslamualaikum sume..
 
bersawang2 dh blog ku rs nya.. sgt2 bz xtravaganza la uols.. uuhhh sory sgt2..
 
emm jgn terkejut ye baca tajuk entry tu ..
 
huhhu cmni kisah nye, last week khamis tu .. aku ada janji ngn someone tuk beli bj amni.. alang2 kdai dia kt kjg, dkt ngn umah aku .. so balik keje terus aku g kedai tu , weols ikut jln highwy sg besi (1st time naik moto ikut jln ni ..untuk aku le, tuk pak ajil myb le dia dh selalu lalu dlu).. then kali ni tah nape pak ajil bwk slow je.. idok le merempit cm selalu , kire nye pemandu berhemah le..
 
dpn kitrg ada 2 bj moto .. so biasak le weols folow blakang ikut laluan moto ler... sebelah weols ada kete , bnyk jgk le kete time ni cz balik keje kan .. tp slow cz ala2 nak jem gitu .. aku sempt le berfb atas moto , elok2 je aku simpan hp dlm beg laptop yg aku peluk....
 
 
elok je aku nmpak 1 moto beso wrna ijau ni lalu tepi kete .. kire lane sebelah lg tuk laluan moto .. tup2 dgn pantas dia pintas moto kiterg , dlm masa sama..tyr blakang dia bidas tyr dpn moto pak ajil...
 
 
sekali imbas moto kami terseret atas jln raya.. yg aku ni plak terlentang atas jln sambil terseret , terus terbyg jatuh beskal (1st time jatuh moto).. masa tu terus cpt2 aku duduk dan pandg blakang cz takut kete laju... syukur alhamdulillah kete smpat benti .. aku nmpak exzos moto pak ajil bergolek2 atas jln, ramai jgk yg benti tlg kami.. diorg pun nampak apa yg berlaku... diorg smpt nmpak no plat dpn moto tu no JOHOR.. tp x smpt nmpak no blakang cz moto beso tu dh memecut ... diorg nmpak jgk mamat yg bwk moto tu smpt pandng balakng waktu dia langgar kami.. kitrg yg dh tersungkur ni mmg x nmpak apa dh ..
 
baru aku tau cmner keadaan org jatuh moto terseret cmner.. jln tar ngn kulit kite ni bile bergesel jd licin ... syukur time tu aku peluk beg laptop, so bdn aku selamat ... luke teruk kt lutut je .. pak ajil lg ler, smp koyak jaket yg dia pakai.. tapak tgn terkoyak skit.. bahu ngn lutut cedera smp bj keje ngn suor keje koyak.. lega jgk time tu sweter kitrg tebal ..
 
ms bangun tu x terasa sakit lg, tp gigil 1 bdn .. bile org2 yg benti tlg tu dh siap cek moto pak ajil , cek kitrg .. diorg suh try naik moto cz tkut aku sakit or pening.. syukur ok .. so weols g bengkel tuk betul kan sikit2.. phtu g klinik ..
 
abah mama aku dh kalut smp nk jmput kitrg ngn kete .. smp umah kt kul 8 lebey jgk le.. ms tu x ingt apa2 dh kcuali anak2.. syukur alhamdulillah pjg lg umur kami ..
 

2 comments:

  1. ya allah zura..scary nya...jalan tu mmg biasa motor laju even kereta pun sbb jalan lurus je kan..alhamdulillah zura and husband x cedera teruk..huhuhu...

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah syukur uols xde pape..kira ngeri gak lah kejadian ni..tulah kan w/pun kita berhemah..tp org lain lau x berhemah...org lain yg kena...
    aku dulu penah jugak jatuh moto..tp bukan ngan org..ngan binatang..kena seret..n moto jatuh atas aku..aku plak sorg..eh malu plak org rmi keliling...hehehe aku ms tu x igt pape..igt moto aku je..ok ke x..lau x caner aku nk p keje heh

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah