KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, September 5, 2013

PILU HATI BILE SEMUA CAIR | MEDELA

 
Salam ..
 
huhhhu nk story cite sedey kt uols ni .. mmg sedey sgt tau .. smp nangis ku di buat nye..
 
ni kes last saturday, masa tu konon2 nye le haku ni rajin sesangat.. aku pun kemas2 ler beg PUM MEDELA haku, bsuh apa2 yg ptt .. then set pum tu aku g rebus.. smbil2 tu aku kemas2 umah skit..
 
tetiba plak anak dara nk nyusu, so aku pun relax je nyusu kan dia.. tah cmner aku leh tertido plak..xtau bp lama aku tertido, time tu kalau x silap pak ajil ada je bc paper dlm bilik..
 
tah cmne aku ley tersedar, tetiba aku dgr benda hangus kt dapur..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa baru le aku tingt yg aku ada rebus set PUM .. ms tu cpt2 aku tutup api then angkt periuk dlm sinki, terus tuang air... bile sejuk skit aku kuor kan .. masa tu aku hanya mampu terkedu.. xtau nak wat pe.. automatik aku nangis smp trduduk huhhuhhhhu .. mule le aku trpk psl amni..
 
korg tgk leww.. lgsg x leh gune dh
 
 
masa ni aku doa bnyk2 semoga di permudahkan tuk crik set lain..
 
aku pun start call kedai2 jual breast pum, kebnykkan nye cuti psl MERDEKA.. dan moslty xde jual spare part.. aku pun xsenang duduk.. terus terjah KLconvention cz ada parent and kids nye pameran..tp sygkan 1 booth pum pun xdok cz rupe nye bkn tuk baby .. adoiiii..
 
aku dh letey pusing2 dlm tu , last2 aku tumpang duduk + nyusu amni kt booth Lunatots (sgt suke booth ni cz sgt membantu).. diorg siap tlg aku crik kt cwangan diorg .. tp malang nye corong xde stok.. kalau ikut kan hrga set tu rm300+ huhhhu time ni duit no 2 la..
 
aku pun balik ngn hampa (wahh ayat skema).. then aku google2 le ms balik tu .. ms ni akil diam je, jgn hrp ler nk mintk hp tuk main game.. x psl2 kene mrh..
 
puas aku google, sume xde jual spare part smp le aku jmp fb Ajasu Mybreast pum nye fb.. dia ckp mmg ada stok TAPIIIIIIIIIIIIIIIIii kene g ambik kt Puncak Alam psl dia tgh berpantang ... adoiiii jauh nyeeeee, dh ler mood drive x bp ok ..tp aku doa jgk ler kut2 jmp kdai yg dkt skit.. tup2 aku googlw jmp fb BabyMedel Aven Ttippe laju2 aku pm dia.. dia ckp ada set tu , tp kene dtg Bukit Antarabangsa.. time tu rs nak peluk2 owner tu..eppy x terkata, dan yg best hrga murh dr kt kedai.. syukur2..
 
ahad nye mlm terus weols pi.. dia mintk huby dia tlg hantarkan .. Ya Allah, syukur alhamdulillah .. dpt ler aku pum kt opis, sibbaik jgk kejadian tu time weekend so aku bf amni direct je..  
 

17 comments:

  1. nasib time weekend kan..kalo tak mau melalak gak ko kan....nak mencarik time2 keje ni kan

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah
    Berkat usaha, adapun hasilnya :)

    ReplyDelete
  3. hancur hati bila tgk semua dah mencair, kan? Syukurlah dipermudahkan utk cari ganti.

    ReplyDelete
  4. adoi...scary ku bc cite ni....

    ReplyDelete
  5. adui... sayangnya semua cair... huhu... lepas ni jgn rebus lg, serik huhu.. rendam dengan air panas je ya sis... nama je BPA FREE tp sebenarnya tak elok sgt rebus botol lama2.. camical mencair... Alhamdulillah tak ada apa2 masa hangus tu... =(

    ReplyDelete
  6. wuwuwu sadisss sib baik la ada jugak...hasil usaha mencari kasih syg seorang ibu gitew

    ReplyDelete
  7. dapat gak ahnirnya kan..
    uyun selalu rebus gak,, tapi kena time tak mengantuk..
    apapon ALLAH permudahkan urusan zura nak berikan susu untuk amni.. lagi berapa hari dah genap 1 tahun kan..

    ReplyDelete
  8. dikk ngaper pi rebus atas dapur ohohoho
    akk x pernah buat macam tuu
    biasanya akk rendam ngan air panas sahaja .. dah memadai ..
    bahaya tau bila jadi macam nie ..
    tu ingat .. kalau buat tiba2 meletop ! huhuh

    biasa akk dgr org rendam dgn air panas sahaja .. janji mati kuman shja .. x perlu susah2 sampai rebus atas dapur .. terlebey rajinlah katakan ekkeke

    kalau macam nie konpermm kena beli baruuu ;) its ok .. ada rezeki tuu ;)

    ReplyDelete
  9. aduhaii mmg pilu.. peneman ibu setia ibu tu... mmg sedih kan zura.. mujurla dah jumpa penggantinya

    ReplyDelete
  10. aduihai haruslah sediy, sib baik akhirnya dpt jgk

    ReplyDelete
  11. mau x sedih..set mahal ni hehehe
    kalau kt kl sng lah kut nak cari
    lau kat penang ni..teriak lagu mn pun xdpt kut nak cari hahaha
    tawakal je lah guna pam tangan..:)
    nasib aku spare 2 pump kat umah tu ms bf
    manual ngan auto..

    ReplyDelete
  12. mau tk terkedu ko kan..
    dh la set mahal..sian plak amani..
    kebetulan jd ari weekend bleh la nk cari kan..

    alhamdulillah akhirnya jumpa gak..
    len kali rendam ngan air pns je beb..

    ReplyDelete
  13. ALhamdulillah..wlupun set pum tu bocor namun zura sekeluarga masih lg dilindungi Allah. Mujur terjaga sblm semuanya dah terlambat

    Pasni kena beringaat. Tutup dulu api sblm buat hal2 lain zura.

    ReplyDelete
  14. kalau jue, tentu terus menangis tak berlagu.. hukhuk! sedihnyaaaa..

    ReplyDelete
  15. Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah