KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, January 30, 2013

SELAMAT ULANG TAHUN MAMA

.
Assalamualaikum ..

tetiba gambo kuor tp story x kuor kannnnnnn..

last week 23hb Jan ..besday mama ku tersayang ... masa tu aku dok pk pe nak kasi hadiah aka suprise tuk dia... mama ku x leh makan kek sgt psl dia ada diabetis.. so kene pk benda lain la .. 

masa that day , tup2 dpt miss col dr mama ku... ku rply ler col tny nape, risau ler jgk kan kut2 sakit ker apa ke .. sekali :

mama : siannnnn mama, xde org pun ingt besday mama 

aku : erkk.. oh yker.. ok

mama : ok la , tata


aduyaiiiii cian mama ku heheheh dia ingt kitrorg adik beradik x ingt ler tu (kecuali adik lelaki doktor ku tu mmg x port ngn kitrg sgt psl dia jauh) .. kitrg adik beradik ni mmg suke sakat mama abh aku .. diorg sure x dpt nak tangkap suprise pe diorg akan dpt psl tiap2 thn sure lain2 kejutan dr weols.. 

time ni best jgk psl ada org lain yg nk sponser mknan on that day , tp org tu malu nak dtg rumah eheheheh... mamat tu kwn pd adik aku ler.. myb dia baru dpt bonus kut kan ...tetiba baik ati plak nak sponser satey on that day .. 




kat 70 cucuk jgk ler di sponsr nye... pak ajil nak byr kt dia, dia x nak .. ** semoga cpt2 dpt jodoh ye dik .. (org yg sponser ni x kwin lg)

.
aku plak dok pk nak kasi JAM la kt mama aku cz jam yg aku hadiah kan kt mama aku 8thn lepas dh rosak .. selalu jgk dia ngadu psl jam tu , aku ingt dia dh beli lain .. tp x, myb dia syg kt jam pemberian ank nye ni kan ... 

so aku adik beradik tong2 beli 1 set JAM ALBA tuk diorg ...sibbaik time ni still ada diskaun , phtu siap ku mintak kurg lg.. ok la price nya.. 

balik tu terus sorok dlm bilik.. bile dh set up tuk makan satey tu .. ku dh get ready nk bwk kuor hadiah ... smbil diorg sakan makan, ku bwk kuor adiah phtu suh akil nyanyi lagu besday ... besday gurl x trkata lew, tp abah aku plak over xcited kan .. psl dia cm tau2 jer yg dia pun dpt jgk even besday dia bln 10 nnt... 


abah aku yg x sabo try jam baru 



1 set .... smart kan ?

berkenan plak aku ngan jam ni... pak ajil ckp kalau abah aku x suke jam ni dia nak .. hehehe (sibuk je kan)

SEMOGA MAMA PANJANG UMUR, LUASSSS REZEKI DAN SIHAT SENTIASA... 

WEOLS SAYANG MAMA KETAT2..


sob sobbb .. syahdu plak uhhuuh

WW ~~ JEMPUTTTT aka SEMPUT






Friday, January 25, 2013

SENTAP DENGAN OPERATOR + PENGHANTAR PARCEL POS MALAYSIA

.
salam uols

.
mmg ku sentap ni cz nyusah kan aku tau ..
.
rabu aritu tup2 bile ku tgk dlm peti surat opis ada 1 slip dr pos berdaftar ... ku baca2 dia tulis kne ambik bungkusan kt cawangan serahan Pj ... WTH nye kan , kalau dia anto tu kt rumah aku paham le myb xde org kt rumah ... tp ni opis..
.
mmg sah la org yg anto tu x naik ke opis aka PEMALAS nk anto, senang2 je main send surat kuning suh kitrg pick up sdiri ..
.
so today aku col la bahagian cawangan serahan jln sultan pj tuk kemusykilan ni, aku col tu ado la pempuan angkat , so ckp elok2 ler kan. Aku x tau pe masalah pempuan tu ..pom pang pom pangggg dia membebel2 kt aku .. adehh. Aku just tny bley ker diorg anta brg ni balik kt opis ni cz budk dia x hantar kt opis aku tp main anto surat kuning ni dlm peti surat je phtu xde time dan date yg diorg anto tu.. then kuar la perbualan ni:

minah tu ckp " oooo brg tu x leh anta balik, kene ambik kt sini.. brg berat tu , tu yg budak pos tu x leh hantar pd cik"...

aku : eh kalau brg berat bkn ke uols ada troli dlm van

minah tu : eh xde xde , brg ni diorg x hantar gune van.. gune moto so budk hantar x larat nak angkt.

aku : kalau berat cmner angkut gune moto plak ??

minah tu : emmm sy xtau apa2, sy x tau situasi apa2.. sy x nak ambik tau, cik kene dtg sini ambik sdiri.. xpun cik col no ni ****** (yg aku col xdpt2 aka xde org angkt pun) .. bla bla blaaaaaa

aku : skang ni masalah nye, org u send parcel ni x smp pd kami cmner dia bley letak slip kuning nak suh weols pi ambik plak , nmpak sgt budk u malas. Itu dh mmg kerja dia kan ..septt nye dia kene hantar smp kt ofis kami cz ofis kami even time lunch hour pun ada org kt depan ..

minah tu : ituuu sy x tau , sy x tau situasi .. bla bla bla ...

aku x dgr abis terus aku letak phone.. bingkit tinge aku ..

dah ler dgn sore yg agak kasar.. pot pet pot pet.. pening kepala aku , xpaham apa benda yg dia nak terangkan, dia cm nak cover dak pos yg anto brg tu .. dh mmg salah kan , so pandai plak nk tlg cover kan ..
.
last2 aku col POS MALAYSIA HQ , aku wat report tuk kes x anta brg dan jgk cara layanan pempuan kt cawangan tu.. dan yg penting aku nak diorg send balik brg tu pd opis aku , dh la brg tu tuk bos beso aku ... kalau tuk dak2 staf ni aku dh suh diorg g ambik sdiri je..

KALENDER KOYAK ???

.

Assalamualaikum sume.. 

.
SALAM MAULIDUR RASUL 

.
tody ado sapa2 keje x ? uhuhuh ku kene la keje kan psl baru kje.. sob sob.. tp selasa depan ku cuti psl Amni kne cucuk tuk 4bln.
.
ni pe kesssss..



nampak x kecacatan kalender 2013 ni ... ???

.
tu kerja dak tecik Amni, aku x tau le pe dia geram sgt2 pd kalender ni... masa ni kalender tu terhayun2 dek angin yg kuat , dia punye sakan nk pi dekat ngan kalender tu.. abah aku pun dekat kan la dia, dok la main kuis2 je memula nye.. sekali tu bile dia dpt capai 

ZERAPPPPPPPPP...

terrrrkoyak dua kalender tu .. wakakakkaak. kitrg ni terkejut tgk , masa tu dia dok isap2 kalender yg separuh kt tgn dia tu .. sabo  je lew kan ... 
.
nk marah pun x mampu, tergelak ler masing2... abah aku gigih menampal balik psl bnyk dh appoiment2 penting tulis kt bln February tu .. 

Wednesday, January 23, 2013

LAIN JADI NYA | SIZZLING

.

Assalamualaikum sume.. 

.
pagi td je ku x berkata2... kalau uols nk tau , hok td tu mmg pakaian akil masa majlis aqiqah amni 29 dec lepas.. nnt yek ku tepek gmbo, baru je dpt last week .. xde masa nk menepek2 je.. 

.
heheheh uols tgk laaaaa pe sudah jd heheh.. ni kes haku xdok keje ler ni ... 
dari tmpt gantung cawan ni kosong .. baik aku gantung headband Amni yg banyk tu .. tu ado lg yg x bersangkut, makcik amni yg cikgu tu mmg suke belikan mcm2 kt amni.. 



.
ni dinner aku smlm kt food court Percint 9, sizzling mashroom chicken rice.. kalau ikut hati nk makan western , sana nye chicken chop sedap ... tp tah cmner mulut tersebut sizzling.. ayokk.. phtu xabis pun aku makan .. idung dok terbau2 je chicken chop..



WW ~ FLOWER BOY



.
heheh budak yg sgt bz nk membantu on that day .. 

Tuesday, January 22, 2013

SNEAK PEAK


.
.

hihii sok ler ai story mory yew

Monday, January 21, 2013

INDOOR STUDIO PHOTOSHOOT MURAH-MURAH


.
yeeeeee... i like lew.. 

td saje2 bukak MILKADEAL .. sebenor nye dok crik pakaged cuci keto murah2, leh polish skali .. tp xdok je.. tup2 ternmpak photoshoot murah ni .. area cheras plak tu .. harus ku grab .. kebetulan mmg dok survey2 ..
.


click SINI  & SINI ye

.
kt fb ku tgk ado ler rm50 gitu tp bile msuk akil jd rm100 emm malas ler plak..phtu dh le kene bwk pendrive sdiri ..adehhhh 
 .. hok ni just add rm20 je tuk akil , kire ok la kan .. 
.

so weols leh berjimba2 la snap2 pic.. valid kupon smp APRIL.. sempat kumpul duit nak beli baju sedondon heheheh bley gitu???
.
lupe nak bgtau ... today last DEAL nya yeww... 


.
*** aura gile bersnap2 xabis lg lepas banak ni ye... mmg bkn pembawak baby la dlu tu ..wakakakakaka

ABANG AKIL


Assalamualaikum sume.

uols dh bfast ker? heheheh story banyak , cume now kamera ku tah kemana tah laki ku simpan .. dia pun xingt mana dia letak.. so snap2 gune bb je lew.. tp bb ku plak cable tah mano wakakakak.. kne upload gmbo terus ke fb lew.. cume kt opis xleh tgk fb , so xleh la nk tepek gmbo.. TAPIIII sini twitter bley plak bukak .. sabo je lew..

.
ni ku story plak kisah MUHAMMAD AKIL KHAIRY yg dh berusia 6thn .. dh beso dh anak teruna ibu ni, makin lasak aka nakal budk2 skang ni, kndg2 kene rotan jgk ler .. tp bile dia g umh toki , rs sunyi plak .. xde org nk tlg ibu buang pempers adik hehehehe.. 
.
dia sgt2 membantu aku, kdng2 kite mmg x terkejor la nak wat sume benda kan .. so bile dia di sisi mmg dia jd asst aku la, TAPIIII kalau part cite katon kegemaran dia puas nak pangil sure dia wat dekkk psl kusyuk sgt2 tgk cite tu.
.
nw dia dh tau , kalau aku bukak pempers adik Amni sure dia akan pass pempers baru dan tisu basah , pehtu akan terus buang pempers kotor. Sejukkkk perut ibu ngndg kan dia.. 
.
Akil sgt syg kt adik dia smp kdng2 adik dia rimas psl akil suke tuiiii cium adik dia.. bau baby kan sedap .. agak nye dia pun suke bau baby, dlu nk cium baby org lain dia segan, now dh ado adik sdiri sakan di cium nye..
.
as usual ler UStaz artis ni kalau x nyanyi nari 1 hari mmg x sah la kan .. tp even dia memekak kt umh tu amni x marah pun, amni siap berbunyi cm join abg dia nyanyi.. riuh umah di buat nya..kalau amni nangis, bile abg dia main cak2 ..bley plak amni gelak. 

.
ni dia sonok sakan dpt pakai bj baru , last week dh dpt tp aku x kasi pakai lg cz sume budk2 still pakai bj putih ... nnt tunggu dpt bj uniform purple plak. 
.


Friday, January 18, 2013

KESUKAAN SAYA SEKARANG


 Assalamualaikum sume 

salam jumaat yg berkat ... semoga hari ni lebih baik dari semalam ye.

meh ku nak cite skit perkembangan Nur Amni Khairina skang ni ... lama dh x story psl dia kan .. psl akil pun kan kan kan .. 

start psl amni la dlu .. now Amni nk masuk 4bln dh (22hb Jan) , insyallah 29hb nnt dia kne cucuk tuk 4bln .. kebetulan 28hb tu opis ku kasi cuti pree .. so direct je lew yehaaaaaaaa... i likeee..

Amni skang ni , sgt suke MENGIGIT huuhuhuhuh ... uols yg mana bf sure tau cmner keadaan nye.. bkn tu je , suke ler nak kunyah jari2 dia + jari2 haku .. kdng2 kain pun jd mangsa dia , weols ada beli mainan yg getah ado air kt dlm tu .. dia cm x puas nak gigit.. myb lg 'lazat' gigit jari ibu nye heheheh .. 



.
bile dia gigit benda getah ni sure mulut dia bising, cm geram sgt2... 

now pun dia sukeeeeee tgk abg Akil nyanyi & joget , pehtu dia sure ler berbunyi sama .. cm menyanyi jgk .. 
.

Amni paling suke rancang MICKEY MOUSE CLUB HOUSE... kalau tgh nyusu kan , leh dia terus je pusing tgk tv .. kdng2 tu smp abis ler muke kene susu .. sabo je lew kan ... nk wat guana , time dia lahir ..abg dia tgh cuti skolah + teman kan ibu berpantang ..hari2 ler dok bukak katon 613 tu .. smp ibu nye pun dh leh hafal jgk list rancangan katon dlm 1 hari ..uhhuuh.

ok till nxt time plak , nnt story psl Abg Akil plak ..

** dok tunggu cd photoshoot masa Aqiqah amni .. agak2 dh smp lum .. 

Promosi Design Header RM15 MyKhalish.com



.

Yeyyy ... ado promo tuk wat header... ku mmg menanti2kan nye pun cz rs nye cm xvalid dh header ku now kan kan kan hehehheeh ... psl anggota fmily dh bertambah 1 lg.. 
.
kalau uols nak .. aci jom order kt MYKHALISH.. 


** tuk gambo , aci je ambik gamba mana2 cantik masa Aqiqah Amni


Thursday, January 17, 2013

CITE OPIS


Assalamualaikum sume kengkawan ku sekelian .. 

.
sorry lambt nk update story kt blog eeheheheh biasak ler kan baru msuk keje 1 minggu , bnyk benda baru nk kne belajor.
.
for time being , rs ok la kje sini .. tp ado la sorg minah HR exec aku ni (sorg je pun HR staff) umuq dh masuk 40 tp perangai cm bebudak ler.. sorry to said la , org kalau dh trlampau lamaaaaaaa sgt2 xde anak myb diorg ni x de benda lain nak wat kut .. dok asyik nye crik kesalahan org je.. penah jgk aku jmp manusia cmni... bosan seh kenal org sini.
.
dh ler dia suke cite benda yg sama ulang2, dok ckp aku dpt keje kt sini cz of her .. HELOOO aku ni bkn dia je interview tau , Director yg interview aku ms dpt col suh dtg 2nd  interview.. rezeki Allah swt bg tuk masing2. Pehtu dok buruk2 kan staff opis HARI2 ocey .. naik lembek tinga aku nak dgr. Itu je cite dia bile dia g surau sama2 ngan aku , now dia peod laju je la aku g surau tanpa dia.. 
.
aku ni malas ler nk ambik tau hal2 org , lg plak aku dak baru .. itu sume diorg nye masalah. But now aku cm kne tempias. nyampah wehhh .. xsuke ada AURA NEGATIF kt opis.
.
then Director awal2 dh bgtau aku ni under dia , tp aku akan work close dgn minah 40thn tu .. dia tu penah kje area cheras weh , kt 1 kolej nurse tu lewwww.. terus aku col kwn aku tny psl minah ni .. emmm mmg patt la dia blah dr kolej tu , peel dia kt situ pun sama .. letey aku .
.
cara minah tu skang ni cm aku ni under dia.. ado last week dia sentap bile aku request kt director aku nak blajor lg dgn org yg hand over kt aku post dia ni (dak tu kne transfer ke anak syarikat) bos dh kasi lmpu ijau then bos ckp dia akan direct bgtau dia and dak yg kene trsfer tu (bTW , bos aku ni jenis suke wat keje sdiri .. dia akan wat keje tu sendiri selagi dia x bz.. kalau dia bz sgt baru dia mintak tlg).. phtu kan , bile bos aku ni bgtau kt dia yg dak admin dlu akan dok ngan aku 2 hari , dia sentap abis.. lpas bos balik, minah 40 tu direct dtg jmp aku dgn marah , dia ckp " zura nape x direct jmp i kalau u need admin lama nk ajar u lg? i ingt u bley diskus on the phone...bla bla bla bla bla "... malas aku nk dgr. mmg sengal , kang aku gayut jd isu plak ... hishhh nyampah tui aku .. 
.
now , rupe nye apa cite2 buruk psl staf kt sini yggg dia dok story kt aku tu kan aku rs cm dia cite psl diri dia sdiri je ... adehhh ..
.
kdng2 dia suke main tgk je pc org , phtu ronda2 pi tgk sapa dtg x dtg sdng kan sume dh ado dlm system.. phtu suke ampu bos.. kalau ptg plak kul 5 turun pi alih keto then + g mengeteh .. apa la nye manusia ni.. ptt dia as HR kene rapat dgn staff .. ni sume staf meluat ngn dia .. ptt la day 1 aku msuk dia ckp jgn rapat dgn staf2 si polan si polan .. kire kne rapat ngn dia , ghupe nye psl dia x de kawan .. sedeh kannnnn..
.
staf2 sini bgtau , dia ni mmg suke jaga tepi kain org .. phtu suke crik salah org .. dia tu just exec je tp sume benda jadi kt opis dia nak tauuu even xde lgsg kne mengena ngan dia pun.

aku ni xleh tahan dh nak simpan2, baik aku cite kt blog je .. lg selamat .. 

Thursday, January 10, 2013

2013 ~ New Life

.
Assalamualaikum sume

.
today ku sorg2 plak kt tmpt keje psl dak yg sorg ni bercuti .. ku ganti tmpt dia cz dia kne transfer pi weols nye anak syarikat .. uhuhuh nnt lg la x best , dh a week dok berdua sonok borak2 sakan ..
.
so di sebab kan blog dpt view so makna nye b4 start kje harus ler berblog dlu kan :) leh kembali aktif as usual yehuuuuu...
.

emmm tuk 2013 pe yg uols harap kan ? daku harap kan semoga perjalanan hidup tuk 2013 ni di permudahkan .. anak dh 2 ni dugaan nye sure lebey skit la.. semoga amni & akil x dpt sakit2 yg teruk2 la , xsangup ler nk keje kalau anak2 sakit kan .. tui x?
.
then moge2 ku confirm le cepat2 kt tmpt baru ni , hrp2 dpt revice gaji uppp lebey2 skit .. heheheheh . As usual kalau ofice ramai melayu ni politik lain skit, so semoga aku x termasuk mana2 group la .. nk jd naturel jaga hal diri sdiri jek .. itu lebih baik.
.
pehtu aku mendoa kan adik2 aku cepat2 ler kawin (mana tau cept tu thn ni ke kan kan kan) semoga diorg dpt kenal dgn lelaki yg soleh. aku ni benor nye x sabo dh nak wat mcm2 deco tuk hantaran diaorg tu , emmm lama plak rs xde org kwin dlm fmily.. tu yg majlis Aqiqah Amni tu ala2 dh cm wedding wakakakakak door gift penuh (opss gambo nnt le yew cz photog x pos lg) ..
.
semoga jgk business kecik2lan ku akan semakin maju .. meh terjah fazurybeuteq
.
emm bnyk lg yg nak di capai tp lupe lak .. nnt2 la daku smbung yew..

.
ok sume.. nk start keje dlu

Monday, January 7, 2013

MY 1st DAY AT WORK

.
Assalamualaikum sume kengkawan tersayang ..

.
uols sihat x ? IM BACKKKKK .. sapa windu daku angkt kening ..
.

syukur alhamdulillah akhir nye ku kembali bekerja setelah 3bln gomol dak bam bam amni kt rumah .. hihihihi
.
meh aku story skit2 psl compny lama, kalau ikut kan aku contract je dlu tp di JANJI kan (sila baca betul2) permenent lepas 1thn keje, tp kebetulan bos yg hired aku (mat saleh) naik pangkat lpas aku kje 3bln (time tu tup2 aku ngndg ) .. then bile dia blah weols keje as usual la ..
.
then tah cmner ado plak mat pakistan msuk kt compny tu under finance dan create 1 dept baru .. aku and the geng (3 org admin) di tarik sama .. uhuhuh stress ooo ..aku dh leh x suke bab2 no ni tp bab duit suke je kan ... phtu aku terus kan keje cm biasa.. then kne tukor ke floor lain plak , kengkawn la dok tlg aku angkut dn kemas brg2 aku psl aku time tu tgh loya aka kepenatan sgt2.. biasa la kan memula ngndg ..
.
phtu bile dh kt 1thn keje aka nk abis contrct bos ampeh pakistan tu wat x tauuuu je , dia mmg jenis x ambik tau lgsug psl admin staf .. bg dia admin x penting. HELOOO ..admin la yg bnyk kurg kan /abis kn keje dept tu tauuuu .. geram tui aku bile dpt bos x menghargai ni kan ...
.
then tiba la masa lg 1mingu nk abis contract /cuti banak .. dia ckp lpas aku banak col je dia cz nnt dia msukkan aku balik TANPA itam putih .. aku yg leh berpk ni paham dh kalau dh xde itam putih tu xyah arrr harap kan ...
.
so tiba la aku banak then aku berpantang as usual , kwn2 kt opis dok suh aku col bos.. aku x col la psl aku tkut col2 kang wat nye dia meetingke hape ke so aku sms kt dia ckp aku dh ready nk keje 1dec (as dia janji) .. dia reply leps a week yg dia akan CONSIDER tuk masukkan aku lps kwn aku banak (bln 1) .. emmm aku diam kan je la ..
.
so uols , until now .. kawn aku nk g cuti banak dh lg 1minggu ..but bos tu lgsg x col aku ke or update apa2.. dia ckp kt dak dept dia yg aku ni x col2 dia pun so dia xleh kasi result .. fuhhhh naik drh aku .. rs nak sekeh je.. dia yg janji last2 dia plak ckp aku yg x update dia.. aku mmg sabor ler..
.
saje aku aply je mana2 keje kt jobstreet , tup2 org pangil interview.. arini interview , sok nye dpt jwpan .. mm rzeki la .. so aku trima psl job ni perm & benefit banyak .. malas aku nk pk psl opis lama dh ..
.
syukur alhamdulillah dpt jgk aku jaga amni 3bln direct bf ... sonok sgt2 jd suri rumah .. kalau ikut malas nk keje, tp sian pak ajil plak kan ...
.
now im  back ler psl opis ado je tenet .. cume fb je la aku kne gune bb wakakakak psl diorg blok ... x kisah , janji BLOG adoooo ...