KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, April 29, 2013

KORG TGK X MASTERCHEF SMLM

 
Assalamualaikum
 
bz bz bz and bz..
 
bz belajor benda2 baru sebenor nye, sibbaik opis xleh bukak fb kalau x .. mmg xlayan le jwp nye (prosidur cmpny gitu)
 
smlm uols tgk x masterchef??? fuhh takut tui aku tgk si zain saidin melaser chef2 yg otai tu .. kalau aku jd bakal pak mertua huhuh mau ku pk 1000x nk bermenantukan lelaki gitu
 
phtu bleyyy plak ckp nk mintak maaf tp tunggu raya..ayooo yooo , baiii ..kalau ikhlas dh rs salah sdiri tu , g je terus mintak maaf xyah le smp nak tunggu raya.. kut2 nnt pendek umuq (mana kita tau kan) x smpttt nak mintak maaf ..sdiri rugi ooo .. otai2 tu nak terima or not tu blakang cerita, yg penting mintak maap ngn ikhlas..tui dak ? (slang cm cik ta)
 
agak2 cik ta tgh pk apo le skang.. adakah dia was2 or dia rs bf dia ;berdarah panas"... ???
 
sama2 la kite tunggu nooo
 

Monday, April 22, 2013

PURE BUAH EPAL & PEAR


 Assalamualaikum sume
 
saje abis kan time lunch melayan blog.. tp x leh nak BW lg ler now..
 
tmpt lunch kt opis baru (jalan tun perak) ni sgt banyak dan dekat2.. tu psl ler laju je weols abis lunch ..
 
tody ku tepek menu puree buah tuk anak dara bambam
 
 
 dua2 buah ku rebus with kulit (yg di basuh bersih2)
* cz kt kulit buah pun ada vit..
 
 lepas di rebus.. kupas le kulit nye then blend skit ngn air rebusan
 
tadaaaaaaaaaaaaaaaaa
 
dah siap ... yg gelap tu perisa epal .. yg terang tu perisa paer
 

Friday, April 19, 2013

NEW ENVIROMENT

 
Assalamualaikum sume
 
sowe lama x update ...
 
aku dh 5hari di opis baru ... wat masa ni still blur2 la kan .. biasak le dak baru kata nye
 
kelmarin dpt lappy , waaaa x gune bkerja gune lappy tau ... phtu dh siap dpt tag nama (3keping tau adehhh)..
 
nnt la cite bnyk2.. nk smbung keje
 
 
** lunch jumaat lamaaa... yeyyy suke, jom trjah KLCC
 

Wednesday, April 10, 2013

APA KES PLAK LA ASTRO ni


 Assalamualaikum uols.. 

dh bfast kew? tody daku makan buger home made by my mom ... 

smlm bosan sgt2 , so saje2 lew tekan 481 kt remote tv ..cz nak beli cite best kt astro best

tup2 kuor notis tuk penguna MAXIS..


saje kan x nak kasi ku beli uhuhuhhhuhuh

sudah nye kene suh adik lelaki ku yg gune celcom kt ganu tu tuk sms .. 

nyampahhh 





Tuesday, April 9, 2013

MENU FOR OUR LUNCH TODAY


salam uols.. 

update cepat2 psl nak bwk anak dara g jaln2 naik stroller ke padang .. 
dia tu kalau dh kul 5 lebey sure mengarukkkk je cm tau2 je dh ptg.. so harus get ready nak bwk dia g jalan2.. 

lunch td aku as usual le kan masak , sjak x keje 2mingu ni dok masak je la kerja aku .. penat oo jd suri umah tuk 2 umah .. siang nye dok teman abah aku kt umah dia cz mama aku balik ganu .. phtu mlm plak kemas umah aku sdiri .. uhuhuh penat smp kdng2 terlajak bgun pagi.. tu lum cmpur ngn suap makan akil, ngn jaga si tembam sorg tu lg... mana x susut bdn .. mkn pun kdng2 xsmpt cz aku lg rela tido uuhuhuhuhuh kalau x tido kang mule la aku pening2.. 


 ayam masak halia

 kacang buncis grg 

gulai ikan tengiri 

KISS KISS | MISAI DATUK F


Assalamualaikum sume.. 
 
lega dh sattle masak , akil pun dh balik skolah dan makan and dh mandi.. dia dok melayan adik dia main.. amni plak lepas kasi nestum beras + madu pg td dia dok tido dlm 3jam jgk la.. mlm td dia tido kul 12 mlm.. 
 
ni tgk la pipi anak dara ni cm kene cucuk2 plak .. wakakaka mmg kene 'cucuk' pun .. cucuk dek misai pak ajil ..tu psl la kalau pak ajil dukung dia x suke, cz nnt sure pipi dia sakit kene misai   





Monday, April 8, 2013

TQ SO MUCH HUBBY ... | EXPO lggggg


hehehe ni sambungan cite td... 

ahad nye pulak , pak ajil awal2 pagi dh bersiap2.. aku ni agak kompus cz rs nye pagi nye xde plan apa2.. 

phtu dia ckp dia nak kuor kejap, aku pun ngn mucung panjg terus ckp "ok" .. uuhuh ingtkn dia nk ajak la pi jalan2 ker kan kan .. tp dia bior je weols kt umah .. sodih btl... 

then aku sms dia kt mana cz dr kul 10 lebey dia kuor tp kul 12 pun x balik2 lg kannnn .. tgh hari tu weols dh janji nk trjah cousin aku kt ampang jaya (dia baru banak) .. tp pak ajil x rply , tp aku siap2 kan dlu anak2 kasi mandi + makan .. aku pun siap kan diri jgk .. dlm xsmp 20min , pak ajil sms " siap skng and tungu kt bwh cz nk smp dh ".. laju2 la weols kemas2 pe yg ptt kan .. 

msuk je keta , ku tgk banyak tui plastik putih tp maleh la nak jenguk2.. then weols terus kt ampang jaya, lepak2 dlm kt 2 3jam jgk la.. diorg watkan kek choc moist tuk akil (tuk ku jgk) phtu masing2 melayan amni, amni plakkk kalau dia suke tmpt tu sureee la dia 'wat kek' jgk kannnn.. so alang2 tu mandikan terus.. 

balik dr ampang jaya terus singah umah bbysiter amni cz besday party anak bongsu bbysiter dia tu, mcm2 mknan ado .. emmm makannnn lg kan (cmner pipi x tembam).. diorg ni rindu sgt kt amni, aku x dukung amni sgt pun.. cz 2mingu x anta amni kan, mau x rindu diorg tu .. majls abis dlm kul 6lebey.. masing2 dh penat so mintak la diri .. 

tp weols g rehat kt umah abah jap , abah ku sunyi la 3 4hari ni cz mama ku still kt ganu lg.. sibbaik la weols ni dok dekt. Sempat la mandi2 solat dlu, amni pun sempat manje2 ngn toki .. weols siap tgk ABPH lg ,amni siap nyanyi2 lg ngn abg akil nye.. time ni pak ajil bwk kuor plastik2 yg banyk dlm keto .. 

rupe2 nyeeeeeeeeeeeee

dia belikan warmer yg aku nak tu + choc drink for bf mom kt Lunatots (2kotak lg tu) tuk aku .. uhuhuhuhuh terharu nyeeeeeeeeeeee... 

ku dh bgtau expo ni last ahad.. so apa2 nk beli kne b4 kul 9mlm cz lps tu diorg tutup .. emm ni la kes yg pak ajil dok borak2 ngn tokey booth Autumnz tu yew...


5th Maternity & Children Expo Midvalley


Assalamualaikum darling2 sume.. 

dh bfast ker? ku still melepak di rumah tuk seminggu ni , so hargai masa ngn anak2 sebaik mungkin .. kebtulan mama ngn adik2 xde, tingal abah ku sorg .. so ku teman abah ler.. jd suri umah tuk 2 rumah , rs cm pengsan di buat nye tp gigih jgk kan .. sibbaik makan MAKJUN ~~ Fazurybeuteq

ni nk story kt uols psl expo baby kt MID VALLY , walau dh banyak kali di buat ni kire 1st time la aku pi .. hihih kebtulan mood pak ajil sgt2 ok this week, dan walauuu ngn jadual weekend yg sgt2 padat ku curik time tuk terjah jgk .. 

sabtu lepas pak ajil kene keje , lepas dia balik keje tu dia tapau mcd..lepas makan terus plak dia tarik bantal ..ayokk, aku ni dh susah ati dh .. lpas pastikn anak2 dh kyg phtu dh siap2 mandi , ku pun terus bersiap2.. sibbbaik la ado rancangan best kt HBO so pak ajil x de le lelap (dia kalau dh lelap siang2 hari letak bom pun x sedor) 

bile dia tgk ku dh siap2,maknaaa nye sure la dia kene ready jgk .. so ku ready kan beg amni ngn bekal mkanan anak2 terus ajak pak ajil kuor.. smp je kt mid bally dh kul 3 lebey , parking plak penuh umakaiiiiii .. dlm15min jgk pusing2 dlm tmpt parking tu ... sibbaik ler jmp yg dkt ngn pintu masuk.

terus la weols naik kt MVEC (hihih penah keje MVEC ni as admin tp dlm 3bln je psl aku x rs sesuai ngn aku yg x bp nak vouge ni,diorg sume sosial) org nyeeeee la ramai (aku x bnyk snap gamba) kebetlan jgk ada expo perkahwinan so paham2 la manusia ramai mana kan..sibbaik x bwk stroller kalau x susah jgk nk jalan, amni ngn akil pun good mood.. so aku pusing2 la ..

 masa ni tgh dok belek2 pure tuk amni.. 4bekas rm13.00.. 

 tgk plak kt booth AUTUMNZ .. mcm2 sale, bj nursing lengan pjg promo rm40+ aje tp aku baru beli online uhuhuh so x beli la.. masa ni ku carik warmer car + home.. murah wehhh rm75 aje yg baru tau ... tp x beli yg tu, weols beli under brand Autumnz tp yg lain (diorg salah cetak nama) dpt rm 55, ok la tu kan ..warranty sume under Autumnz.. tp stok xde , uhuhuh sodihhh .. then aku tgk pak ajil borak2 ngn tokey booth. Tah hape yg pak ajil tny , aku x dgr psl aku kuor dlu ..uhuhu psl sian kt amni kepanasan ..


yg weols sempat rembat ... ku redem hadiah kt booth www.mumdreams.com.my... diorg siap snap gamba tp ku tgk kt fb xde plak kuor gmbo ku.. xkisah lew.. 

then sempat pi booth LUNATOTs, siap rembat 2 helai Peplum nursing heheh .. satu nye tuk si mak jemah suraya  psl dia nak pi tp xdpt cz balik kg.. so alang2 aku g , aku tlg le belikan selai.. dan alang2 jgk, aku beli jgk selai heheheh ..time tu amni plak ngamuk nk nyusu, team lunatot siap kasi poncho tuk aku nyusu amni, legaaaa.. phtu amni zzzzzzz.. smpt jgk rs air choc tuk ibu nyusu , sdp tpppppp ongkos xdok .. 
then pusing2 lg , pempers mamypoko murah wehh ramai gile org beratur tuk beli .. skali beli berpeket2 .. tp kitrg x beli la psl amni ni jenis ok je pakai apa brand cm akil dlu.. 
phtu beli bj amni and gift tuk cousin aku yg baru banak .. 
 

Friday, April 5, 2013

Petua banyakkan susu ibu dengan cepat


Salam, hari ini ingin berkongsi cara ibu-ibu ingin memperbanyakkan kuantiti susu dengan cepat. 

1. Makan nasi bany
ak
2. Makan sup sayur sawi
3. Makan ulam pegaga
4. Makan sup lobak putih
5. Makan ulam jantung pisang
6. Makan kurma
7. Makan longan kering
8. Makan tapai pulut
9. Makan sup sayur daun kucai
10. Makan buah tin
11. Masak nasi campur halba sedikit
12. Masak sup buah betik muda campur daging ayam kampung
13. Minum susu dan air suam banyak-banyak
14. Minum milo
15. Minum jus lobak susu suam
16. Minum horlick suam
17. Minum air rebusan biji buah mata kucing campur gula batu
18. Selalu pam susu
19. Berurut
20. Emosi ibu harus tenang
21. Set minda untuk memberi susu badan kepada bayi
22. Elakkan perasaan tertekan


Thursday, April 4, 2013

BALIK KAMPUNGGG OOOO BALIK KAMPUNGGG



Salam sume

tatkala uols membaca warkah ini (cewahh) .. ambe dh otw balik ke

GANU KITAAAAAAAAAA..

kebetulan ku xbekerja now until 14hb so alang2 jgk adik ipor nak banak .. tu yg ku ikut mama ku balik ganu tu.. Amni harus ku bwk, tp akil kne tingal ngn ayah dia ler.. if not nnt ayah dia ala2 perasan "single" kannnnn .. walau sebenor nye berat sgt ati nk tingalkan akil , tp dia skolah .. xpe la , dia "jaga" ayah dia hihih..

yeyyy dpt ler ku makang kepok leko puas2.. phtu nak cium pipi atok ku puas2, rindu sgt2 kt tok ni.. rs last jmp pun raya thn lepas, tok xlarat nak dtg sdiri as yg dia wat selalu .. nw faktor usia kan + plak lutut dia dok sakit jer.. mmghikmah jgk la ku start keje 15hb .. dpt le jmp tok..

emm kalau dh balik sana, mmg duit laju arr kan .. sure aku akan sambor sutera selai, now perut dh kempis kan ..harus la melaram ...

key uols... jmp end of this week insyallah .. xpun nxt week

(dok pak ajil je tingal aku g merayap, now turn aku plak tingal dia.. 1st time ni)

Tuesday, April 2, 2013

berus gigi ?? berus lidah kut


Salam sume

kelmarin dok jalan2 ngn my sista kt JJ Mahkota Cheras.. saje belanje dia makan piza cz aku agak stress hari tu ..

phtu dlm hati dok nk beli kan bj tuk akil and amni (even duit idok la banyk mano) .. tp ni salah 1 terapi aku la, kene soping tuk anak2 baru jiwa tenang skit..

then ternmpak berus gg eh lidah yg comel ni.. terus ku beli psl nk gosok lidah amni..


tapiiiiiiiiiiiii punye la payah wehhh, dia dok gigittttt kuat2 bile berus ni masuk dlm mulut dia.. Sabau je lew kan ..

last2 aku kasi je dia pgg, bior dia gosok sdiri la lidah dia wakakakak.. mmg dia sgt suke mengigit berus gg dia ni

Monday, April 1, 2013

BERSIARAN DI RUMAH


Assalamualaikum sume

anyone miss me?

tody kene dyria ler dr pg ..adehh rs cm berkg dlm jamban je.. uhuhuhuh

akil as usual g skolah, then amni plak tetap ke baby siter.. aku ? aku melepak dok umah smbil wat produk baru ..tunggu yew..

tgk la anak dara sorg ni , kalau dtg peel pelik dia..

ms ni dia baru bgun tido , phtu golek2 nk smp ujung dia golek separuh je..phtu kaku je dlm seminit gitu..tah apa yg dia tgk nye tu