KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, May 31, 2013

GRUPON PROMO .. SURE RAMAI MUMY2 YG SUKE.. SOK LAST TAU

 
Salam uols..
 
smlm saje belek2 kt GRUPON .. tup2 ku ternmpak ...
 
 
 
agak2 ..ramai x mumy2 yg suke... sila angkt tgn yew..
 
so cpt2 g beli...

TQ ONG CMPANY

 
Assalamualaikum sume
 
di saat uols baca blog ku ni.. daku tgh lepak2 wif anak2 atas tilam empuk je.. SILE JELES..heheheh
 
tu yg best bile keje compny oil & gas ni.. bile cuti umum jatuh sabtu sure jumaat diorg kasi cuti pree..
 
selamat bekerja ye uols... jap lg i nak g jimba2 beli brg2 tuk hantaran (mak ni kan multipurpose)
 
 
 

Thursday, May 30, 2013

Wajah Ustaz Azhar ketika muda seakan pelakon bollywood

 
 

Pernahkah anda melihat wajah penceramah bebas, Ustaz Azhar Idrus (UAI) semasa muda dan tanpa ada jambang?

Haaaa… Ini dia wajah UAI semasa muda. Ala-ala pelakon Hindustan gitu.

Macam Sanjay Dutt!
Sebenarnya, UAI ini pada awalnya bercita-cita ingin menjadi guru muzik.
Namun, tiba-tiba dia menjadi penceramah bebas dan disukai ramai pula
 

Tuesday, May 28, 2013

AKU BZ

 
Assalamualaikum sume
 
masyallah , bz sgt2 nye daku .. kaloh PM kannnn .. heheheheh
 
nk wat guane, keje baru ..sume baru, so nak sesuai kan diri kene le take time.. dh le ku bkn wat keje admin biasa.. kene handle part billing .. bygkan le seorg yg berhati ART kene bergelumang ngn no ala2 akauntan gitu ... mau x lemau kan.. kdng2 rs otak nak hang huhhh
 
tp as ramai ckp "kerja itu ibadah" .. so keje le ngn ikhlas.. semoga probation 6month ni akan berakhir ngn berita gumbira...
 

Wednesday, May 22, 2013

SAYA DAH 8 BULAN

 
Assalamualaikum sume untie2.
 
hari ni genap la saya 8bulan..
 
skang ni sy sgt aktif, sebab saya nak belajar duduk ngn berdiri .. merangkak sy dah laju dah ..
 
sy skang ni tetap minum susu ibu .. tp sy pun dh makan nestum , nasi lenyek dan buah2... sume nye sy nk makan .. kdng2 ibu suap sy roti canai tau , sy suke makan roti canai .. kalau ibu suap abg ..sy pun nak jgk ..
 
sy xtau la berat sy berapa skang ni psl doc suh sy dtg jmp dia bulan depan .. dh 2bln xjmp doc. Doc ckp sy sihat, tu psl umur sy 9bln baru doc suh dtg tuk cucuk ..
 
 
 
sy suke merangkak 1 rumah smp ke dapur , kdng2 sy nak masuk kt tandas.. nasibbaik ibu jaga saya.. sy pun dh naik walker skang ni psl ibu x larat nak 'tangkap' sy bile sy xplore 1 rumah ..
 
skang ni sy suke sebut 'papapapa' waktu sy lapa.. ibu dh tau kalau sy sebut tu , sure sy nak makan dan minum.. kalau sy nak susu sy suke panjat ibu..
 
sy suke buli abg akil.. suke sgt tarik rambut abg akil smbil menjerit.. kalau abg akil tido , sy sukeeee panjat abg akil dan tarik hidung abg. Abg x marah sebab abg syg kt saya..  
 
 
ok untie2... nnt doakan sy membesar dgn sihat ye.. doa kan sy jd anak yg solehah ..

Tuesday, May 21, 2013

WEEKEND KAMI

 
Assalamualaikum
 
baru ler nk cite psl weekend kan ...
 
weekend kali ni weols x kuor mana sgt.. sbtu ptg nye g klang umah adik ipor diskus psl nak wat kenduri tahlil tuk arwah ayah dan mak mertua..
 
ahad plak ptg nye baru le kuor g tasik (lake vally) melayan anak2 .. tu pun kiteg g soping skit2 kt aeon big..
 
abg akil ni , g jln dkt ngn umh pun smart semcm kannn
 
 
akil yg xcited dok kt bby chair
 
 

Monday, May 20, 2013

KAD NYAWA

 
Assalamualaikum sume
 
uols ada x 'kad nyawa' ... ganas kan bunyi nye.. tp kad tu agak penting le kalau msuk spital ..lg2 spital hok mahei tu kan ..kalu xdok tu , kene2 le huluq cash huhuh pehtu rabak le poket ... if ado kad nyawa ni , ok lg lew..
 
lepas keje dlm 3minggu baru dpt kad ni.. dpt 4 keping sekali gus tau .. 1st time le aku keje yg dpt cover tuk huby skali .. time aku kasi kt pak ajil , dia tgk phtu dia cm nak letak dlm kete ..phtu dia tgk betul2 baru dia pasan ado nama dia wakakaka.. terus msuk walet ..kalau dia x nak gune , xkisah pun... janji tuk anak2 ada setiap 1 .. senang apa2 nnt kan ..
 
 
 
 

Friday, May 17, 2013

PURE KENTANG + CARROT

 
Assalamualaikum uols
 
kali ni saje wat entry psl pure KENTANG + CARROT..
 
aku mmg suke rebus kentang tnpa buang kulit nye (tp pastikan kentang fresh yew).. cz lg manis rs nye tau ..
 
 
 rebus agak2 lembut ..
 
 then tmbah air skit (gune je air rebusan td tu balik) ..
 
ni le blender ku yg banyak berjasa, blander ni mmg jenis leh blend jadi smooties .. so elok lew tuk wat pure amni even xtapis ...
 
 pure carrot
 
pure kentang ..
 
b4 ni aku tapis le jgk tuk amni, now xtapis dh .. amni dh leh makan terus

ITS MY BIRTHADAY

 
Assalamualaikum sume
 
mendung kan cuaca today .. huhuhhu
 
yess... its my besday today , dh melonjak tua 1 thn lg tuk thn ni ... aku still belajar untuk menjadi seorg manusia yg di berkati.. sdang untuk dlm 1 perubhan yg positif..
 
 
amat2 bersyukur kerna rs nye apa yg aku hajati ada yg tercapai , walau belum semua tp aku tetap bersyukur sgt2..
 
 
TERIMA KASIH banyak2 tuk semua ucapan dan sudi mendoakan yg terbaik untuk ku

Wednesday, May 15, 2013

ADMIT HOSP SERDANG | GIGI

 
Assalamualaikum sume..
 
ku draf cite ni ptg smlm, phtu lupe nak post wakakakak ...
 
meh ku story awat senin ku kene cuti yew.. kes ni start lama dah dlm 3 4 bln gitu (tah2 lebey) .. akil ni tetiba je dok sakit pipi (kato nye) aku ni risau le jgk kan .. phtu tilik2 le mulut dia, rupe nye bkn pipi sakit... gigi dia dh berlobang, so kalau makan, mmg sakit lew lg2 kalau serpih mknan trmsuk kt lubang gg tu...
 
mmg lama jgk lew nk menanti time tuk g check up gg akil tu.. kebtulan amni ada check up masa 6bln so alang2 tu bwk akil g tgk gg dia kejap, emmm lum sempat doc sentuh pun gg dia, dia dh melalak2 sakan dh .. so doc decided suh bwk g hosp je(prosidur biasa tuk budk2) cz lg senang nak wat time diorg di tidokan .. lps dpt surat dr doc kt klinik, pak ajil g dftar kt HOSP SERDANG ngn akil ..
 
then 7hb may akil kene jmp pakar bius plak , kebetulan aku mc that day..so leh le aku folow jgk (gigih walau time tu demam) then doc suh wat 13hb (kelmarin).. tp doc ckp kalau akil ada selsema or batuk kahak kne pospont (col hosp) cz diorg x kan leh wat .. psl nnt ms dlm ot, diorg akan tido tp mesin yg akan bantu diorg bernapas.. if ada kahak susah , tekak kanak2 ni lebih sensitip dr dewasa...
 
aku pantau le kesihatan akil dlm beberapa hari tu, tkut jgk kalau dia jngkit selsema ke batuk ke kan .. kang x psl2 kene tukor plak cuti aku ..
 
akil kene ada kt hosp b4 8am , tp weols smp dlm 8.30am ..time tu ada sorg budk dh msuk.. byglew , dr kul 10pm akil kene pose kt kul 10am jgk le ..sian dia lapo .. dok mintak mknan , aku ni serba salah plak .. so amni pun kene pose jgk pg tu , just minum susu bdn je lew..   
 
 masa ni akil menahan sejuk (pose le kata kan) dh le dok dlm air cond kan .. mau ler betambah2 lapo lg..
 
anak dara teman abg di hosp ...
 
 
 
 
tgk le gaya anak dara sorg ni, dia bosan arr ni .. masa ni xdpt makan lg.. lapo le tu .. sibbaik ada biskut pisang dia, so aku kasi le dia gigit2 dlu alas perut..
 
dlm kul 9lebey tu aku bwk amni g cafe, g makan dlu.. kang x psl2 aku plak yg pitam kelaparan .. si amni ni aku lupe nk bwk mknan dia, so dia slumber lew ngap nsi grg kicap wakakakakak.. phtu aku kasi air suam + horlick .. dia ngap je
 
then bile aku naik atas, tgk2 tingal pak ajil je.. si akil dh kene tolak masuk OT.. time tu berdebor jgk aku ..tp kene layan amni dlu psl dia mengaruk nak tido.. dia lena je dlm air cond .. smpt aku lelap kjp 5min.. then hati aku x keruan dh , kejap2 aku jenguk pak ajil ... amni tu aku letak atas sofa je..
 
 phtu kan , tetiba sister kt wad tu jenguk aku kt bilik rehat ..then dia suh aku masuk ot psl nurse ot pangil.. aku ckp le aku jg bby.. lgpun laki aku x kuor2.. phtu dia ckp " eh nape x letak kt lantai?".. aku sepak jgk kang baru tau .. xkan aku nak main tingal je amni kt bilik rehat tu phtu msuk ot.. kng aku kuor2 tingal sofa je kang ..mauuu aku nangis kuor air mato drh psl anak ilang..gile je ayat sister tu .. phtu dia intercom nurse OT ckp aku xleh msuk cz xde org jga bby..nurse tu ckp akil xnak pak ajil..
 
then aku dok tungu le diorg kuor dr ot.. bile nmpak je katil akil di bwk masuk terus aku dukung amni yg tgh lena tu msuk kt wad akil.. aku tgk akil diam je, phtu air mata bergenang ..aku tny le sakit ke, dia geleng .. dia ckp
 
"td akil crik ibu ngn adik tp xde "
 
alahaii sebak nye aku.. hhuhhhhu phtu pak ajil ambik amni g bilik rehat, so aku jaga akil.. si akil ni dok kebulur mintak makan .. aku kasi air msk , phtu kasi milo..
 snyumm bile nmpak ibu ngn adik
 
 tgk le gg berlobang dia.. eeee ngeri
 
then lepas minum air + milo dia stil lapa .. aku tkut nk kasi apa2 psl tkut muntah ke kan .. tp dia nak jgk makan.. bile smp je bubur nasi, aku suap .. emm siap berebut ngn amni .. abis semangkuk, phtu akil bedal roti .. emm mmg dia sgt2 lapa , sedawa kt 5x .. tu pun dia lapa lg..
 
sume tu dia makan ocey ..
 
then lepas tukar bj, dia nk brjalan2 plak ..ayokk aku risau dia pening je.. tp dia relax je x tido pun lepas kuor ot.. siap wat konsert lg.. dak katil sebelah lg haru , baru umur 5thn.. 13gg kene cabut 6gg kene tampal huhuuhuh..dak tu tido smp ptg..
 
dlm kul 3ptg weols leh balik, time ptg ni baru akil rs ngntuk sgt2... tido smp maghrib..
 
 

Tuesday, May 14, 2013

GOSTAN GOSTAN ....SANGKUT

 
aksi spontan si anak dara......
 
ni ala2 cm nak wat storyboard iklan le plak ....
 
 " ayah ... tepi skit yah "
 
 
 " agak2 ni ibu aku nmpak x "
 
 
 
"alamakkkkkk KANTOIIII"
 
 
 
haaaa ni le dia , budk yg x reti nak dok diam skng ni ... ado je benda dia nak xplore...ibu nye ni smp dh x terdaya nak kejo dia ni... kdng2 suh abg akil pun smp semput abg akil tu psl nk kejor dia...
 
amni ni 22hb May ni genap la dia 8bln ..skang ni bukan merangkak je, dia dh pandai nak duduk phtu berpaut pd kite tuk berdiri .. risau nak bior sengsorang dh ...
 

Monday, May 13, 2013

AKIL DI HOSP SERDANG

 
 
Salam sume..
 
tatkala korg baca blog aku ni, sebenar nye aku cuti tody .. cz anta akil kene masuk OT psl nak cabot gg.. mmg normal lew budk2 kalau kne cabot gg trpaksa di bg gas tido ..
 
korg doakan agar sume nye selamat ye.. dan akil cpt2 semboh
 
 

PRU13

 
Assalamualaikum sume yg ku cayang2...
 
sihat x ... lama nye ku x berblog kan ? bz lew weh , hhuhuhu di tmbah ngn keje bnyk ...
 
ni alang2 dh kul 5 , saje le kasi gerak skit blog ku yg dh bersawang ni... ni plak ku baru je balik demam tau , mc 2 hari lg tu ..
 
uols g NGUNDI x?? haaa jgn x pi tau , rugi2... aku ni kalau ikut bdn mmg x ngundi ler, kebetulan plak aku x penah mendftar .. tp 3hari b4 ngundi tu , kwn aku cek kt website tgk2 ado je nama ku.. so apa lg, semangat oooo ...
 
tup2 sabtu pagi tu bgun2 aku rs bdn sgt le lemau, x best oooo .. huhuh kejp2 kang aku gigil2 sejuk, mengagau crik panadol (lama dh xkene demam gigil2 ni) aku risau platlet drh merah turun lg.. ku teguk jgk le air masak.. dok trpk cmner le nak pi ngundi ni.. uhhhuhu
 
so wekend lepas x kuor umah le sgt, kejap2 lepas 5jam sure aku gigil lg... pagi ahad tu aku mandi air sejuk, lega kejap bdn .. cergas bersiap2 nk g umah abah aku .. weols (abah, mama , aku, adik2) ngundi kt skolah men area umah kami tu .. pak ajil je x ngundi thn ni so dia kene jd bbysiter lew ..dia baru tukor alamat ke kl, kalau ikut add lama ..kene balik tangkak le jwpnye..
 
abah ngn adik aku yg doctor tu g b4 7.30am cz adik aku kene stand by kt hosp .. dlm kul 8lebey abis.. phtu lepak2 dlu dlm 9lebey kitrg plak pi ... nerbes tui aku (1st time) ala2 cm nak g exam plak kan .. amni + akil tingal kt umah ngn pak ajil .. aku yg demam2 ni gigih jgk lew..
 
 lemauuu
 
 tgk le mama aku(bj purple) lajuu je..
 
 ramai ooo org beratur time ni , chinese la paling ramai ..
 
 mama aku saluran 1.. tuk warga emas.. ptt nye depa kene ada kan saluran tuk org2 ngndg or dlm pantang .. sian aku tgk org ngdg kene naik tngga tingi2..
 
aku saluran 3, adik aku saluran 4... dh le panas, air pun xkasi .. ampeh tui.. dlm 1jam jgk ler beratur nye.. sibbaik line aku laju jgk .. dr line adik aku kt 3jam ocey .. sian adik aku ..
 
buruk tuiii dh jari aku..
 
dh selamat tunaikan kewajiban .. UNDI ANDA ADALAH RAHSIA..
 
 
 

Friday, May 3, 2013

TEPAT JAM 11PM ..

 
Assalamualaikum sume
 
salam JUMAAT , harini mendung + ujan di setgh2 tmpt... sibbaik aku smpt smp opis b4 ujan .. kalau x, lembek le tudung huuhhuhu...
 
sejak amni berubah bulan (alhamdulillah dh masuk 7bln and tetap menten ngn susu bdn) dia skang ni semakin aktif... peel terbaru dia, kul 11pm time kite ni dh lemau aka sgt2 ngntuk , mula laaaaa bateri bdn dia tetiba 'penuh' kan ... abis sume tmpt dia nak merangkak ...
 
oh lupe, amni dh leh merangkak, now rs nye dia cm nak 3 in 1.. merangkak, duduk & bangun.. hambikkkk .. tp aku bior je dia wat slow2 kan ..
 
cm mlm td paling aku x tahan la, last2 aku bior je dia aku zzzzzzzzzzzzz... sibbaik pak ajil tgh solat lg.. bile aku nak lelap je, dia kt lantai .. nk lelap jeeee tgk2 dia kt dapur.. adehhh .. last2 aku sedor dh pg wakakakakak... tu sure pak ajil le yg angkt dia kut..
 
mmg letey lew bdn kalau nyusu kan ... tu psl la kadg2 kalau dia x tido lg aku dh selamat dulu wakakakak...
 
 
tgk arrr tu ... * sila abai kan keadaan rumah yg sepah tu ye...
 
masa ni aku tgh nk melipat bj.. dia plak , susah tui nak duduk setempat tau.. geram2