KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, June 28, 2013

WAKIL SHAKLEE YG SAH...

 
Asslamualaikum kengkawan sumee..
 
sure korg pernah or dh tau sgt2 dh psl PRODUK SHAKLEE ni kan ?
 
alang2 aku pun dh try, akil pun ku kasi try jgk (psl akil ada enzema) alhamdulillah result nye ok..
 
maleh nak story pjg2.. meh ler terjah fazurybeuteq.blogspot.com
 
sapa2 nak join jd ahli, ada special price tuk uols... and yg lg best now ada promo yg aku buat tuk customer haku SAHAJA ..
kalau uols berdekatan ngn stokis SHAKLEE aci je gune
id daku : 923637
 
terjah le blog yew...
 
 
cod : CHERAS area, KLCC area, ampang (sek men tasik), dsara heights..
tmpt2 lain aci je pos
 
nk respon yg laju ??? email daku yew.. denso_cute@yahoo.com ..

Monday, June 24, 2013

JEREBU

 
Assalamualaikum sume..
 
aduyaiii pedih dh mato ku ni... penat tgk lappy + jerebu yg agak menebal dh kt kl skng ni ..
 
aku kan g opis naik moto ngn pak ajil, pg td pak ajil kasi 'key' dia kt aku, dia pakai 'key' lain psl tkut kang aku sakit plak .. tp rs nye pakai key cm x mencukupi je.. rs nk topeng yg tutup 1 muke.. ala2 cm yg angkasawan pakai tu ... bile naik moto , mata pedih sgt2.. sure smp opis dh merah2.. aku start merah2 mata ni dr khamis.. ghupe nye jerebu dh smp cume x tebal ..
 
today hambekkk... huhuhuhuhu.. makin tebal dh jerebu nye..Sekolah ngn nuseri dh istihar tutup .. tp opis kt kl xtutup ke? waaaa sodih arrr... akil sonok srr tody lepak umah toki, amni ku anto ke bbysiter..
 
 
 
ni keadaan kl masa kul 8am pagi td... dr jalan tun razak x nmpk KLCC ...fuhhh risau btl ler...
 
aku perasan matahari pun dok wrna orennn je tody .. myb xsihat cm kite jgk ..
 
"Ya Allah Ya Rahim, kau turun kan la hujan kt Msia ni .. semoga dgn turun nye hujan nnt akan kurg la jerebu yg melanda tanah msia ni.. aminnnn" 
 

Thursday, June 20, 2013

PERASAP PEMANGGANG AJAIB

 
Assalamualaikum sume
 
bersawang rs nye blog ku ini ..wakakakak sory bnyk2 ye kengkwn,daku sgt2 le bz skng ni ..
 
tp alhamdulillah , berkat kesabaran .. berlipat2 kali ganda rezeki dtg mencurah2.. smoga cpt2 le ku confirm keje kt sini..
 
ni hah , dh lama bersawang jgk pemangang ajaib aku ni. Ni kes aku malas nk mengoreng ler ..wakakak last2 ku tepek2 ramuan phtu just letak je dlm pemanggang ni.. dlm 15-20min SIAPPPPP..
 
 
walau x letak minyak , tp ayam grg tetap rs sedap .. yg paling best tetap moist

Tuesday, June 18, 2013

BFAST LAJU

 
Assalamualaikum
 
xsmp 1 bln pun nk masuk RAMADHAN kan .. aku pun now practis jgk tuk berpuasa.. bkn pe, tkut nnt kurg plak susu bdn .. tp aritu pose alhamdulillah ok .. cume bdn penat bile time ptg..
 
tody malas nak turun bfast tp kebuluq gile kentang dh .. last2 g pentry g beli roti kering ni.. sedap ooo .. kt sini jual rm0.30 aje
 
 
** bz wehhh
 

Friday, June 14, 2013

MISTERI MALAM TADI

 
Assalamualaikum sume..
 
malas nak intro pjg2 key
 
FYI aku sejak2 start thn ni le rs penat sgt2... start akil skolah jauh skit, then kne anta amni kt bbysiter yg dok ting 4 .. phtu g keje plak , then nyusu bdn lg.. phtu wat kje umah lg (pak ajil tlg kalau dia good mood sahaja yew) ..kdng2 bile balik keje dh penat2, smp umah mama tuk ambik anak2 aku tgk mama abah penat.. so aku kemas dan kdg2 msk plak kt umah mama aku ... balik umah aku , kene kemas brg2 tuk esok nye plak .. uhuhhuhhu gitu ler keadaan aku now.. tp kerna nk eppy kan sume org , aku gigih kan jgk..
 
tp mlm td xtau ler apa kene.. aku dh satle tido +nyusukan amni, dh kemas2 brg tuk today..dh siap kan bekal amni jgk .. bile dh ready nak tido, aku letak je bdn kt toto .. terasa seram sejuk, phtu rs x senang duduk aka x sedap hati .. puas aku tukar posisi tido .. pak ajil ngn x mandi nye dh tertido kt tepi akil.. masa ni dh kul 11.30 mlm dh .. aku g minum air, then try nak lelap x pun try tuk rehat ..tp x dpt2.. adeh , puas aku pk nape.. mata aku teranggg je.. mlm td tgk cite yg ala2 Tsunami tu (lupe arr nama cite baru tu) lg lerrr wat aku nerbes semcm ..
 
last2 dh kt sejam aku gitu, terus aku bangun, aku suh pak ajil tutup cite tu .. pak ajil cm pelik ngn aku. Aku ckp ler aku x sedap hati .. then terus aku pi ambik wuduk , then aku solat. Lepas tu , aku tenang kan diri jap kt atas sejadah ... dlm 15min gitu, aku try tido.. letakk je kepalaaaaa terus zzzzzzzzzzz...
 
pg td aku tgk pak ajil berbj melayu ..myb mlm td lepas aku lelap dia g mandi + solat kut..
 
adehhh nape yew gitu.. then pg ni amni bangun dia melalak tau, xpenah2 dia gitu... dia tu kalau trjaga sure dia senyummmm.. risau btl le aku ..
 

Thursday, June 13, 2013

PEPPER RICE



 
Assalamualaikum uols
 
dh lunch ke uols... aku baru je msuk opis , td pi lunch kt Pavilion .. saje try PEPPER RICE yg glam ni... ada jgk caw kt KLCC, rs nye harga murah skit kut dr kt PAVI ni..

aku ambik Blackpapper chicken
 

 lepas ambik dr kaunter order , bile duduk je kt tmpt cepat2 gaullllll ngn dia nye sos... ada 3 jenis sos = sos halia, kicap pekat ngn sos ala cm soa tomato.. lepas gaul2 leh makan, td weols nye le lapo terus ngap .. hambekkkk , melecur lidah wehhh.. terus order desert.

hrga kt pavi ni sume rm11 keatas.. kalau kt KLCC ada yg rm9.00+ gitu ..

 
 

JADI TUKANG URUT DAN TUKANG MASAK

 
Assalamualaikum sume..
 
tgh bz gile kentang aku skang ni .. wat masa ni syukur sgt2 aku dh dpt momentum tuk wat keje smp penat Team Lead aku nak submit pi finance wakakakakak... melambak2 kertas atas meja dia ..
 
ni cite ku last weekend ..
 
sabtu lepas pak ajil ada tournament badminton kt cheras (sibbaik dekt ngn umh).. aku suprise jgk psl dia langsung xpraktis tau .. tp biorkan je ler psl dh tu mmg minat dia, lg pun dia dh lama sgt2 x main bdminton..
 
game dia start kul 10 , so dlm kul 8 tu weols dh kuor pi bfast .. aku dh mmg ada plan ngn adik and mama ku nk kuor pi soping .. dlm kul 9.30 am gitu, pak ajil dh ready ar nak pi.. tp time tu jgk ler anak teruna merengek nak ikut. Aku mmg malas nak pi, kng melanguk jer plak .. pak ajil kalah ler ngn pujukan akil.. so dia pun bwk ler akil , dia ckp nnt dia akan col suh abah aku g ambik akil (tkut time dia lawan akil tah kemana2)..
 
aku ni dok menungu ler dia col.. smp kt kul 11am jgk le..tp xcol pun, pelik jgk aku kan .. kalau aku col sah2 x angkt punye.. so aku pun siap2 ler nk kuor + ambik akil .. smp je kt tmpt lawan bdminton tu .. aku tgk pak ajil ..
 
 
bersilat gayung ...
 
wakakakkakakaka... lawak tui ler, masa tu dia tgh lawan bergu...tp dh nak abis ler..so aku tunggu kejp lew.. bile dia dh abis lawan ..aku tgk muke dia meroh cm udang kene grg wakakkaka , phtu aku pangil akil.. akil plak aku ingtkan dia bosan, ghupe nyeeee aku dtg pun dia x pasan psl ado geng main bdminton.. suke btl dia.. aku ajak dia g jln pun dia xnak ..hehehhe bgus2 , bior ayah nye jaga, aku bwk amni je lew...
 
kitrog g kajang jew.. adik aku nk bertunang , aku kene wat hantaran .. dia plak pemalas nak drive g KL .. sian mama aku , hajat x kesampaian nak pi cokit.. kalau ngn aku mmg ke cokit le aku pi.. diorg abis game kul 3ptg
 
ptg nye,si akil ajak lg pak ajil main.. pak ajil dh semput dh wakakak.. budk2 mana reti penat kan ..
 
ahad nye plak ... pagi2 pak ajil bngun tido , hambekkkk 1 bdn sakit ..smp dia rs nk demam di buat nye.. tu le dia penangan x wat warm up dlu b4 lawan. Akil pun sakit kaki tp dia aktif je cm biasa ... aku ni terpaksa lew jd tukang urut , sakit ooo jari2 aku urut bdn pak ajil, dia plak dok gedik2 psl geli(xpenah kene urut sgt) .. geram tui aku .. last2 aku tekan kuat2 baru sakit... mlm nye dia mintk panadol .. hehehe smp selasa le sakit2 bdn dia x ilang.. bior dia rs...

Wednesday, June 12, 2013

ARCADIA

 
Assalamualaikum sume
 
ayo yoooo .. bz like a bzz le aku skng ni .. kdng2 smp aku lupe nak update blog (lupeeeee gitu kan)
 
lg pun now aku jrg le bwk kamera kuor, paling sengal pun snap gune bb aku je .. so gambo x lawo ler plak kan ...
 
ni ha .. korg penah tgk x pakaian wanita brand ARCADIA ??? aku sgt2 suke brand ni dr ms study lg.. rs cm sesuai je ngn jiwa aku .. kbtlan ms aku g JJ day kt cheras selatan aritu , aku nmpak le ada sale 70% kt part suor.. mmg tgh mencarik suor keje psl suor yg ado sume dh longgar2 .. bile sarung je suor brand ni , ngam2 je pd aku ... mmg aku rembat 2helai lew... phtu selai bj keje dr scarlet ..brand scarlet pun not bad kan ..
 
suor ni siap kasi pree belt lg u
 

WW ~ KETENANGAN JIWA

 
 
 
 
xde kata2 yg boleh mengambarkan perasaan seorg ibu bile tgk anak2 nyenyak tido ....
 
 

Friday, June 7, 2013

PENANGAN TEDUHAN KASIH TV3

 
Assalamualaikum sume
 
uols dh lunch lum? jumaat ni sure ramai lunch lama kan .. aku pung heheheh abis duit soping kt pasar jumaat (sapa2 yg beropis kt area jln perak dan sekitar sure tau arr pasar ni)
 
ni hah , nk cite psl gelombang TEDUHAN KASIH ..penangan abg ADI PUTRA ngn SHerry mmg terbaek arr.. lama plak rs nye si sherry ni x berlakon sjak2 putus ngn Ashraf muslim ..now dia kembali ..
 
aku ingtkan aku je yg kemaruk cite ni, skng ni pak ajil pun samo wakakakakakk.. melayan sama ngn bini dia ni.. aku memula tgk cm x best , tp lelama best le plak ..
 
kalau le hari ujan, so pak ajil selalu smp lambt skit le dlm 6.30 kt aku ..dia leh pecut cilok2 dlm jem tauuu psl nak tgk cite ni .. wakakak.. adik2 aku pun perasan peel dia now
 
 
ni novel nye..tp aku malas nk baca nnt dok compare ngn cite nye sure x best
 
** meluat ooo tgk si Long ngn mak nye tu buli si sherry

UNTUK PEMINAT SAMSUNG

 
apa lg.. pi le terjah ..
 
selamat bersoping
 

Tuesday, June 4, 2013

BILE AMNI BERMAIN .. rs nak gugur jantung den

 
Salam uols..
 
ada yg still bercuti ker? udah2 yew... sile kerja ..
 
now amni dh kenal KUCING tau ... kalau kite wat sore MEAWWWWW... lajuuu je dia tgk bwh , dok carik2 kucing... phtu adik aku kasi dia main TOM CAT yg dlm phone tu kan .. lg lerrrr dia suke, kuat oo dia gelak ..
 
phtu agak2 dia dh bosan , mule arr nk kuor dr walker.. phtu start the activity yg kasi ibu nye nk gugur jantung... dia now suke memanjat huhuhuhuhu...
 
ada sekali tu aku ralit wat apa tah, aku dh rs dia pgg aku dr blakang tau ..tup2 aku xrs dh .. bile aku pusing tgk dia berdiri wehhhh .. ayokkkk, anak ibu dh pandai berdiri setempat lew.. phtu kan, ada skali tu aku ngntuk sgt2 dh .. rs xlarat dh nk melayan anak dara ni (ayah dia awal2 dh berkeruh dh) aku cm terrrrlelap dlm 10saat gitu kut, aku tgk2 amni ......
 
 
hahhh .. korg tgkkk (jgn tgk umah aku yg sepah tu ye)
 
cmner x gugur jantung aku.. kejp2 kang dia memanjat, kang panjat lg(nmpak ketat bj 12m amni tu , kne beli romper saiz 24m pulak).. kalau masa ni , dia jatuh xpe lg psl keliling ado bantal .. kalau kt umh abah aku lantai wehhhh .. huhuhuhuhhuhu
 
smlm plak , dia tgh main ngn tokwan.. tah cmner tokwan plak lelap tepi sofa... hambekkkkk, dia leh panjat tokwan dia phtu naik atas sofa psl nak capai hp aku... anak2 aku berdua ni mmg xtreame gadget tau .. aku kasi mainan diorg , xnak plak .. balik2 dok capai hp, lappy ..xpun kamera... adehhh
 

Monday, June 3, 2013

ENFA KIDS A+

 
Assalamualaikum sume
 
happy mondayyyy ...
 
ops opssss... jgn terkejut, ni bkn susu tuk Amni Khairina tauu.. ni susu tuk abg amni .. heheheh
 
smlm g beli brg dapur kt big Aeon (xbest plak nama nye..psl dh lama pangil care4 kan) kt btho .. skali pusing2 nak beli biskut amni , tup2 ada le org kasi sample susu tuk kanak2 brand ENFAKIDS A+.. akil mmg suke ler part ni, psl dpt rs susu baru ...phtu plak bile beli susu tu dpt mcm2 gift ler.. si akil try dia senyum lebor ooo .. phtu org tu kasi aku rs , -_- padan lew... mmg sedap le rs VANILA tau ..
 
terus akil merengek nak .. so aku belikan lew, moge2 makin tembam le anak ibu sorg ni .. smbil aku nk byr tu , akil dpt ler join main kt booth tu .. balik2 umh suh aku wat susu tuk dia..
 
 mcm2 benda dpt... pensel colour, sticker, CD
 
 
akil minum perisa VANILA .. rs mmg cm eskrem vanila ..