KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, July 31, 2013

XDE MOOD

 
 
 
aci x ???

Monday, July 29, 2013

BZ WEH

Assalamualaikum sume..
 
terima kasih atas doa kalian tuk AKil ..
 
syukur tgn akil dh ok skit.. nnt ku smbung story yew.. now bz weh .. siap kan yg manual2 cz esok ngn Khamis ku VO (kerja dari umah)
 

Friday, July 26, 2013

DUGAAN RAMADHAN UNTUK KAMI.. | PATAH TANGAN

 
Assalamualaikum sume..
 
aku nk story ni pun aku gagah kan diri .. kalau ikutkan jiwa, sgt2 x kuat nk story pjg..
 
cmner nak start cite pun aku x tau .. tp yg aku ingt hari selasa aritu, aku tetiba rs nak bwk balik laptop aku padahal aku sgt2 malas nak bwk balik, then balik je umah aku cm biasa le layan amni, akil ikut pak ajil g surau .. ms maghrib nye pak ajil balik sorg2 diri (selalu nye balik ngn akil) tuk anta mknan kt aku, smpt pak ajil tgk tv jap b4 isyak ..
 
lepas dia pi dlm x smp 1 jam , dlm 9 lebey skit gitu abah aku col ..dia tny adik aku yg cikgu tu mana, aku ckp le kt surau (pelik jgk, xkan le abah aku x pasan kut time berbuka tu) aku smbg tgk tv kembali.. then xsmp 10 min tu abah aku smp umah, lg le aku pelik..
 
tetiba abah aku ckp : along , kne redha dan kuatkan semangat .. (abah aku brckp smbil dia bukak jam dan spek mata dia)
 
mule ler sume muke2 org yg aku syg menjelma tp aku tersebut 'akil' ..
 
then abah aku ckp : haah akil, tgn dia patah ...
 
masa tu aku terus berdiri tnpa emosi , aku rs blur.. xtau nk wat apa smp abah aku tegur suh bwk ic akil.. aku terus kemas2 gitu, ambik brg2 amni dan handbeg aku terus ikut abah aku (aku selumber pakai bj kelawor, time ni kalau x pakai bj pun aku selumber je kut).. abh terus bwk aku ngn amni g hukm.. terus abah suh aku g kt kecemasan ..
 
aku lompat kuor dr kete terus brlari smbil dukung amni ke kaunter pertanyaan , aku ckp " sy nak tgk anak sy yg patah tgn'.. diorg terus bwk aku g jmp , dr jauh aku dgr akil melalak2.. luluh rs nye jiwa aku, tp ms aku tgk akil tu aku bertahan tuk menangis, aku kasi amni kt pak ajil .. dan terus pgg tgn akil (yg x sakit).. sian aku tgk dia.. smpt jgk aku jeling kt tgn dia yg patah tu, mmg ngeri le aku tgk ..
 
lebey kurg cmni le lengan dia.. siku ok, part lengan tu tulang dia patah 2.. ms kt kecemasan plak doc ramai tp doc pelatih le, dok le kulu kilir kulu kilir tah hape2.. cm diorg tu xdgr je budk melalak2 sakit.. kalau org tua tu xkisah le psl leh menahan sakit.. ni budk2 kan , kene le layan cpt2 skit. dlm 10min tunggu baru ada doc (org pakistan kut) dia brief la apa yg diorg nak wat ..
 
so dlm 5min tu diorg pangil doc plaster (pakar dlm plaster memplaster ni le) dlm masa sama diorg msukkan ubt tido kt drip akil, akil mamai2 ..then diorg tarik skit tgn akil kasi tulang dia lurus phtu balut.. ms tu akil merengek2 la tp di sebab  kan dia mamai2 dia sedar dan x sedar gitu, tp akil ni jenis kuat.. diorg dh letak bnyk ubt tido tp dia xlelap pun..dia siap sedar sapa dtg tgk dia.. tp anak mata dia cm xfokus le..
 
lps diorg balut tu, diorg bwk g xray room.. masa ni la baru aku cm tersedar dan aku nangis puas2.. aku dgr akil ckp ngn doc 'docc, sakitttt ..' 'doc, lama x nk ambik gamba tgn akil'.. mcm2 soklan le kuor..wakakakaka..
 
then diorg tahan kejap kt wad kecemasan tu sementara nak admit wad kanak2, aku plak kene balik (ms tu dh kul 1am).. sian kt adik , abah ngn amni ngntuk sgt dh diorg .. balik umah pun aku xlelap mata, amni tu kul 3am baru lena .. myb dia terasa abg dia xde..
 
besok pagi nye, aku EL le kan .. tp dpt tragedy leave. Pak ajil ckp doc pangil suh masuk ot dh ,doc nak operate tuk betulkan kedudukan tulang lengan dia.. ms tu kul 9lebey.. akil dr kul 2am dh kene pose. So dlm kul 10 lebey dia dh kuor dr bilik ot.
 
 masa baru kuar bilik ot, pak ajil mms aku.. ms tgk gamba ni aku terus nangis.. sebak rs nye
 
 
 
 ni masa aku dtg melawat , dia tido lg..
 

 ms ni dia sedar dan dah makan nasi + eskrem ..
 
phtu siap dpt duit raya dan mcm2 gift ..
 
** masa mlm tu , abah aku cite yg masa lepas maghrib tu abah aku dh suh pak ajil bwk balik akil .. tp xtau le nape , pak ajil baliksorg2 dia.. abah aku dh pasan akil main ngn dak india (mualaf) diorg ni mmg kasar btl.. xtau le diorg tertolak ke dan kebetulan lantai licin so akil trjatuh ..
 
masa diorg nk start terawih la abah aku dgr akil meraung2 melalak2 , bile abah aku kuor dr surau tu tgk2 tgn akil dh terkulai.. ms tu mmg abah aku TERsound pak ajil , cz dia dh awal2 suh bwk balik tp pak ajil x bwk .. kire nye dh ckp tp x wat .. bile dh jd cmni kt cucu dia , mmg panas le ati org tua tu.. aku banyak diam je, aku x bebel pun kt pak ajil. aku pk benda dh jd.. tp aku sempt bg pesanan lain kali kalau nak solat sekali pun kene pk diri sdiri tu ada anak, org lain xkan kisah perihal anak kite.. kene pandai2 jaga sdiri .. even aku kalau g surau aku x kusyuk sgt pun cz pk amni ngn akil..
 
so hikmah dia, biar masing2 tau skng ni tanggunjwp dh besar.. anak2 dh besar.. nk suh budk2 dok diam2 mmg xde le kan , nak2 plak diorg ada kwn tuk main.. cume kene lebih prihatin kt diorg ..
 
ada jgk org ckp , biar le akil kene biar dia rs .. leps ni serik. Mmg btl tp pd aku dia baru 6thn, pe dia tau .. lain arr kalau dh tua bangka.. mmg lantak le. Hati aku still sedih , kecewa ..emm mcm2 perasaan ada.. tp tu le, benda dh nk jd kan .. mmg dugaan ramadhan .. moge2 ada hikmah besa menanti.
 
skng ni akil kt umah dh leh bgun duduk sdiri .. ok skit le, cume jari2 dia cm bengkak skit..
 
mintk jasa baik uols yg tersyg tuk doakan moge akil sembuh cpt2..

*** tetiba tingat kes budk 2thn meninggal dlm kete atas kecuaian mak dia sdiri .. huhhuh

Ketemu PN SUE LUNATOTS

 
Asslamualaikum sume..
 
bersawang2 dh blog .. hehhehe sory2 yew.. ada kes kecemasan skit.. nnt ptg ku story ..
 
nw nk story psl kisah penyusuan ku..
 
Alhamdulillah .. Amni dh genap 10bln 22hb aritu , syukur jgk aku still bf amni.. tp dlm bln pose ni rs nye kualiti agak menurun + aku x cukup tido dan rehat .. even aku x pi terawih tp balik dr umah abah aku dh kul 10.30 pm ..smp umah dlm 11 lebey then nak siap2 plak tuk bekalan besok nye plak tup2 dh kat kul 12 gitu ... phtu kul 4am lebey dh bangun tuk sahur plak .. huhuhuh gitu le rutin tuk Ramadhan ni, bkn aku je letey... anak2 pun aku tgk penat sgt .. (tp cm akil dia ok je cz dia dpt main kt surau)
 
di sebab kan aku rs xsangup dh tgk kualiti susu bdn menurun , aku need to so something le kan .. xkan nak dok diam je.. so aku terpk nak terjah HQ Lunatots kat Cheras.. aku google2 nmpak add kt Bdr Sri Permaisuri (baru ku tau diorg dh x base kt Cheras business centre dh)..
 
aku google masa tu tgk kedai tutup kul 5.30ptg tp aku redha jgk pi (dlm ati doa2 jgn le kedai tutup lg) .. masa aku smp tu , rupe nye kedai x tutup lg .. yehuuuu .. suke2 :p..
 
then masa masuk kedai , aku di sambt mesra oleh Pn Sue owner Lunatots..xsangka dpt jmp face to face ngn dia.. kebetulan time tu xde customer lain selain aku.. so dpt le layanan VVVIp gitu kan .. dia terangkan now ada promo tuk JUly .. aku pun belek2 , cz aku mmg nak minum kembali susu choc yg dia jual .. tp kali ni lg best cz ada produk baru DOUBLE CHOC punye.. suree sodap punyeeee..
 
bile aku tgk , alang2 mmg aku nak tmbah susu bdn so aku ambik pek promo terus rm119.00 (Np: rm 140.00) .. ada kurma choc, ada biskut oat choc + double choc drink 2 pek... mmg terbaekkk..
 
b4 balik smpt snap2 ngn Pn Sue..
 
1st time tau rs kurma ngn biskut oat .. waaaahhhh rsnye SGT2 SEDAPPPPP.. rs nak telan 1 kotak ..kahhh padahal makan 2 bj je 1 hari .. Alhamdulillah susu kembali meriahhhhhh..
 
 siap helmet msuk dlm gambo ocey wakakak

boronggg...
 
 

Friday, July 19, 2013

POKOK BERBULU

 
Assalamualaikum sume kengkawn trsayang

tody is FRIDAY , so lama le yg pi cuci2 mato .. daku malas nak kuor psl duit licin..nxt fridy le baru nk soping..

heheheh ye yeeee je tajuk kan , kasi suspen .. tp btl tau , pagi td as usual ler akan ke rumah abah aku .. time dok kalut2 pakai helmet aku dongak ke atas, trkjut jgk .. ingt kan monyet mano le sesat .. ghupe nye KUCING org sebelah ..aku rs dia nk tngkap burung,siang2 bnyk burung dtg mai makan ceri.. 

1st time tau ada kucing yg pnjt , b4 ni x penah lg ada kucing yg panjat pokok ceri abah aku ni.. kalau nak tau , memalam ada 2 3 ekor kelawar berterbangan kt pokok ni.. dh ler atas pokok ni lampu jln , so cm scary jew.. aku ingt kan burung.. tp memalam mana de burung trbg.. bile dia hingap kt ranting, baru ku nmpak itu BATMAN.. tp dia x gigit le org, dia just terbang2 gitu, aku rs sure dia ngap ceri yg sdap tu ..

skng ni susah dh nk nmpak buah ceri merah2 psl dh ramai yg dok hangkut makan trmasuk manusia .. sibbaik aku dh banak , kalau time lum banak aku suke kutip atas pokok tu .. wrna ijau pun manis .. yum yummm ..
 
 
 

MARATON COOKIES

Assalamualaikum sume..
 
berkurun rs nye ku x update blog, susah arr nk update skng ni .. smp2 opis je dh penuh org, bile kul 4 sume dh balik tp aku nk pi pum lg.. solat lg.. kul 5 pak ajil dh smp ..
 
ni alang2 ramai xdok , laju2 le aku update..
 
tody nk update psl projek wat cookies ngn my sista (cikgu).. rajin plak adik aku g google resepi , phtu skng ni (sejak2 fobia kes amni kene hempap tabung surau tu ..eh eh rupe nye b4 amni ada sorg lg budk penh kne hempp jgk ngn tabung tu) aku solat kt rumah je.. malas le nak buke kt surau.. kebtulan jgk adik aku bendera meroh, so dia le teman aku berbuka kt umah ..
 
lepas je berbuka terus sound aku 'long, alang2 ko ado ..jom wat cookies'.. emmm baru ingt nak landing2 ..aku x smpt tgk adik aku wat adunan psl aku solat maghrib + mandikan amni.. aku g dapuq je dia dh siap menadun.. aku tukang uli2 je.. phtu bulat2 kan adunan tuk susun dlm talam ..
 
mama aku pun dh lama x gune oven hadiah dia tu , dr terperapppp je baik aku gune ..tui dak?
 
 
 
 walau rupe nye agak buruk .. tp rasa nyeee menikam jiwa tauuuu (tudung periuk pun jadikkk)

 
 
adik aku tmbah butiran choc + badam .. dap jgk , cume termanis lebey tuk mama aku makan (mama aku diabetis)

Monday, July 15, 2013

KENE HEMPAP TABUNG SURAU

 
Salam sume..
 
amacam ? cuak x tajuk entry tody ?
 
haaaa itu le yg berlaku pd anak dara aku mlm td ms aku tgh jemaah solat maghrib..
 
smlm as usual ler weols berbuka kt surau , phtu lepas makan kurma dan kuih2 .. sume akan solat maghrib berjemaah .. cm biasa jgk aku suh akil tgk2kan , jgn smp adik dia kuor dr surau .. kebtlan smlm ramai plak kwn2 sebaya akil dtg , so dia x bp le fokus kt adik dia ..
 
ms tu baru abis rakaat pertama .. tetiba dgr bunyi ..
 
'PANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG'... di ikuti ngn
 
' WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA'
 
aku terus kuor dr saf .. termsuk jgk ada 3 org makcik , tlg bantu angkat amni .. rupe nye amni kene hempap dek tabung surau .. aku rs amni nk berdiri , phtu dia pgg le tabung tu .. tabung tu plak jenis yg beroda, so myb brgerak ke depan .. tbung tu jgk ringan .. so lg senang nak terbalik..
 
aku dukung dia bwk kuor dr surau ..ms tu mmg amni meraung jgk le, merah dahi ngn idung dia.. aku pujuk pun dia melalak jgk , sibbaik lewwwww kebtulan ado kucing 2 ekor lalu .. terus aku ckp 'amniiii meow laaaa'.. automatik dia diam .. emmm kannn , samo cm abg dia..taksub kucing (cm ibu dia lew).. phtu dia terus sengehhh .. now amni suke nooo sengeh ala2 wat pipi burger..
 
leps diorg abis jemaah , abh ngn pak ajil terus dtg kt aku .. diorg ambik amni, aku rs sure abah aku baca2 skit.. tkut semangat dia ilang. Aku plak bertukor ijau lew, mmg kne le akil .. dh le bising dlm surau phtu x jaga adik .. dia dok diam je leps kne piat ngn aku.. dia tu kalau x de geng yg jnis main dia sure solat .. ni geng plak jenis yg main.. geram tui aku ..tp kjp je akil ni diam , phtu dia layan diri balik.. dan2 tu mule arrrr nk salam aku mintk maaf...
 
 
 
tody aku berbuka ngn adik aku kt umah ... fobiaaaa
 

Friday, July 12, 2013

KERANA ANAK

 
Asslamaualaikum sume ..
 
amacam pose tody ? sure ramai x lemau psl jumaat kan ... sok cuti yeyyy ..
 
korg sure caya kata2 ku ni kan " kerana anak kite sangup wat pe saja " tui dak ???
 
haaaa, dgn itu .. aku pun gitu jgk lew... 'ter' beli mkann or snak tuk amni yg ber amaunt
 
rm23 oceyyy...
 
 adehhh padahal benda tu cinonet jew kut.. ni adik aku nye psl ar ni ...dia arr start beli , dia beli rm 19.90 kt Manja ku.. aku beli kt KLCC .. so pepaham lew kan herga nye..
 
 
 yg ni rasa dia Strwberry .. adik aku beli rm19.90 ... aku tgk amni sedap sgt kunyh time dlm kete (senang keje aku psl dia dok diam2)..
 
kelmarin tah nape, dia geram hape tah..dia leh rampas balang tu phtu buang ke luor tingkap keto .. kahhhh time tu ku bukk tingkap , kete plak tgh dok laju.. emmm alamat nye mmg xleh nak kutip arr jwp nye.
 
yg kt bwh ni aku beli perisa Mangga +pisang.. terkulat2amni makan wakakak sure masam skit kut.. tp dia ngap kan jgk ..
 
harga .. rm 23.00 huhhuh
 

Thursday, July 11, 2013

TAZKIRAH KHAMIS

 
 
emmm sgt2 betl kan
 
** memula ingt nak suh jgk akil pose.. bile pk2, biar dia pose half dy dlu lew.. xnak paksa2 kng pengsan ke .. kite jgk yg susoh

Wednesday, July 10, 2013

RESTORAN UPIN & IPIN BTHO

 
Asslamualaikum uols..
 
cmner dh half day berpuasa ni ? aku ???? huhuhu lemauu oceyy , ngntuk sgt2 psl mlm td tido kul 12 phtu kul 4 lebey dh bangun huhh
 
b4 pose (wekend) weols tetiba trnmpak (kahhh "TERRR' konon) rest baru kt BTHO ni .. skali tgk UPIN &IPIN nye rest lewww.. apa lg akil mule arrr tergedik2 , bkn akil jewwww.. ibu nye pun tergedik samooo.. xcited plak nk msuk dlm rest diorg ni
 
msuk2 tu , amni tgh syok tido psl keletihan main .. then aku gamble je bwk msuk bantal cameron (bentuk strberry yg beso tu) letak atas meja phtu letak amni ..sibbaik dia tetap lena..
 
aku tgk menu2 emmm agak not bad lew.. so weols order nasik ...pak ajil order nasi ayam black paper.. aku order nasi + ikan keli sambal (adehh terliuq lerrr time2 pose ni).. akil ? emm as usual le kongsi ngn aku tu pun dia x bp nk makan psl sonok sgt lepak + merayau2 dlm rest tu ..
 
phtu plak dpt le dia 'claim' bekal upin & ipin kt aku ..
 
 
 
 
 zzzzzzzzzzzzzz


mcm2 adoooo

SALAM RAMADHAN SEMUA

 
jgn ponteng pose tau ..
 

Thursday, July 4, 2013

EDISI GEGAR UMAH MAK JEMAH WIF NAD

 
Assalamualaikum uols sumee..
 
sihat x ? alhamdulillah tody ku gigih berpuasa (testing aka pose ganti..sibbaik tingal 1hari je lg)..
 
ni hah, ku nak tepek EDISI TERHAD sesi gegor umah mak jemah kt ptrajaya nun.. org lain dh berlapokk, haku ni baru le terkial2 nak cite kan ..kahhh .. aduyaiii , ni kes bz sgt2 ler ni (kononnn)
 
aku ni ada order (gateyyy setelah jelos tgk mak jemah ado) frame GERGASI beso mak datuk kt FB .. kebetulan org nye dok ptrajaya, so aku mintak kan jasa baik (tqqq tuan umah) mak jemah tuk simpankan , hambekkk ko .. kat sebulan dia simpan , wakakakkak smp kan si izz dh rs cm amni tu ujud kut kt umah dia (ye dak izzzz.. nnt jwp kt untie tau) ..
 
aku ni sgt x sedap ati ler dok letak brg beso lelama kt umah org , aku plak kalau weekend sure lebz bebenor nye.. so ada 1 time aku smp termimpi2 mak jemah.. aku rs dh saat nye aku pi ambik, kang kuor en akob dlm mimpi kang susah plakkk .. so aku set ler time ngn Puan Nad cz katanye nk menjoin kan diri .. so weols set le time..
 
dh set2 tu , tetiba Nad x jd dtg .. aku pk emm xpe ler, aci je lain kali nak geth lg.. so weols pun berpusing2 le crik umah mak jemah ni.. sibbaik mama aku pnah dok percint 8, so idok ler susah .. cume part nk msuk ke umah mak jemah tu silap skit.. aku col mak jemah tuk kepastian .. tup2 ado sore awekzzz lain angkt, aku compus jgk .. tp aci je ku layan psl nak tau jln kan ..
 
masa naik ke umah mak jemah , aikkkkk ghupe nye awek NAD dh smp .. heheh 1st time le ketemu so weols muah2 pipi ler (acara wajib gitu).. time tu tuan umah bz kt dapuq , tgh wat soto... aku ingt bini tuan umh masak , non ado .. nyampah aii.. nnt nak rs jgk air tgn bini tuan umah tu heheeh (aci x ??)
 
bile memasing dh melepak tu , biasa le kan .. bermula la sesi pencemaran bunyi wakakkaka.. yg geng mak2 , geng ayah2, geng anak2 pun ado tau ... yg bestnye si izz ikut je si amni.. ada part kissing tauuu , xsmpt nak snap2 gmbo .. hehehe cuteee je.. amni tu suke arr psl ramai org ..
 
si syawal pun bley tahan nyorok celah tiak pak ajil psl xnak izz kacau dia, heheheh kelakor je.. akil tu as usual ler jd ketua majlis tuk kanak2 psl dia paling tua , phtu dia le tukg layan budk2 ...
 
sonok arr jmp uols ... time kasih yew sudi jmp weols... aci nnt ada geth lg x  MAK JEMAH aka untie soya dan Nad vouge mama  ?????
 
 
alaaa.. baru pasan .. izz xde .. mak dia mmg lupe daratan dh tu

Wednesday, July 3, 2013

ASTROK... PENANGAN TEDUHAN KASIH


 
Assalamualaikum sume..
 
ni hah korg tgk arrr pak ajil ni, gara2 smlm astrok sengal time ujan .. kalau kt umah aku pakai beyond ok skit le.. ni kt umah mama aku , kalau angin skit je sureeee astrok ilang ..
 
gigih pak ajil carik cannel manual tuk bukak tv3 ..
 
penangan TADUHAN KASIH le pe lagi kan ... sonok tgk happy ending.
 
 

WW - PALING GEBUSSSSS

 
 
 
 
 
sapa2 yg penah makan kt cafe kt bangunan kenanga sure akan tau kegebuan donut yg menjadi kegilaan ramai ..
 
aritu sorg staf bank islam borong dlm 13pcs tauuu ..

Tuesday, July 2, 2013

ABANG AKIL..... ABG AKILL.... ABANG AKIL ....

 
Assalamalaikum sume..
 
 
" ABG AKIL.. ambik adik tuuuu .."
" ABG AKILLL... tlg buang pempers"
"ABG AKIL... tlg ambik tuala"
"ABG AKIL... tgkkkk adikkk tu"
 
emmm dannnnnnnnn sgt banyak lg arahan aku kt dia (kdng2 arahan ayah dia jgk)
 
sian plak anak teruna aku ni , sejak2 ada adik ni.. dia le sgt banyakkk membantu aku .. ye lew, adik nye tgh nk membesa, kdg2 tu membuas jgk .. penat aku di buat nye, terpaksa le mintak bantuan ..
 
syukur alhamdulillah aku lahirkan anak yg baik cm Akil (sapa lg nak puji kalau bkn ibu sdiri ye dak).. walau akil baru 6thn, dia tau tanggungjwp dia.. cume kdng2 aku rs aku cm terover lyn dia cm dia dh ting 6 (korg paham x).. walhal dia baru je 6thn , skolah punnn blum lg..
 
selalu jgk aku lupe dia ni kecik lg, selalu jgk le kene marah .. tp walau apa pun, dia akan tetap semangat bile aku mintk tlg. Tapi kdg2 bile aku suruh dia malas.. mule lew aku nk bertukor ijau (masa tu lew )..bile aku pk2 balik, dia baru 6thn... budk umur tu ado yg langsg xpk apa.. just pk main jeeee.. tui dak ????
 
tp cm akil, kcik2 dh ada tanggungjwp. Kdng2 tu dia wat air milo sdiri, aku rs sebak plak .. cm aku lgsg x lyn dia, tu yg bile balik keje ..bile dh nyusu amni dan dia dh kyg , dia leh arr main sdiri .. time tu le aku g ambik nasi +lauk , aku suap akil.. bergenang air mata aku bile akil makan ngn berselera (kalau aku suap).. tingat masa dia baby (baya2 amni) .. amni mmg sgt ikut akil (tp amni ganas skit le).
 
mmg akil tu sjak dia umur 3thn bnyk benda yg aku suh dia wat sdiri tnpa di bantu supaya dia x hrp kan org or susah kan org bile dh beso nnt..
 
 
 
 
aku xleh nak menaip dh , psl air mato dh berjurai2an ...tetiba plak aku rs lama nye xmanje2 ngn akil ..
 
 

BEDAK TATE DEA ~ NORA DANISH

 
Assalamualaikum sume..
 
haaa ni haku nak habaq mai .. sapa suke tgk si cantik manis NORA DANISH ? cute kan .. aku dlu mmg sgt suke tgk muke dia, tp time ngndg amni idok plak ngidm tgk dia (sabau je ler).. kalau x aci ambik aura skit2 kannnn ..
 
ada yg tingin nak berkulit mulus cm dia x? jom try BEDAK TATE DEA ni ...
 
uols bley baca KELEBIHAN dan CARA GUNA kt fazurybeuteq.blogspot.com
 
 
 
 
aku jual bedak ni murah2 je ...
 
kalau mau .. aci sms/wasap daku yew, kalau yg malu2 tu leh email denso_cute@yahoo.com (comfirm reply cept)