KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Sunday, September 22, 2013

ITS 22 SEPTEMBER 2013 ... SHE TURN 1 YEARS OLD

 
Assalamualaikum..
 
bersyukur ke hadrat Ilahi kerna telah di kurnia kan sepasang cahaya mata yg sgt2 kami kasihi..
 
syukur alhamdulillah, anak dara tersyg kami telah mencapai umur 1 TAHUN hari ni..pjg rezeki amni dpt menyusu bdn sepenuhnya.. semoga menjd anak yg solehah ..
 
lahir pd detik 12.03tgh mlm, berat mencapai 3.6kg..pada 22 sept 2012 di kala ramai manusia dh lena di ulit mimpi.. bnyak kenangan yg tersurat /tersirat sepanjang kehamilan dan bersalin kan NUR AMNI KHAIRINA..
 
nama nye sempena ikut jejak nama abg nye jgak .. tp kami pastikan bahawa nama anak2 mempunyai maksud yg sgt baik dlm bahasa Arab , supaya bermakna apabila nnt si Alam Barzakh mereka akan di panggil dgn makna nama mereka.
 
lain mcm kan intro entry kali ni hehehehehhehe..
 baru 2jam lahir
 dh pandai main ngn org sekeliling
 berkat susu ibu.. sgt bam bam
 agak gelap skit time ni..
 1st time dpt meniarap..
 dpt menyusur ke blakang dan depan
 dpt duduk tegak
 dpt berdiri ..
 dapat ..menonggengggg
akhir nye.... dpt bertatih2 dlm usia nk masuk 1thn ..

 
semoga jd anak yg solehah ye anakanda Amni.
 
Xde kata2 yg dpt di ungkap untuk menyatakan bahawa bersyukur nye kami sekeluarga dgn kehadirmu....

Thursday, September 19, 2013

BILE BB BERTUKARRRRRRRR.....

 
 Assalamualaikum sume..
 
uols nak tau awat i susoh sgt nak update blog skng ni...
 
ni salah 1 sebab nye... ihihihiihihihi mintak maap yew.
 
 
bertukorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
 
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 
 
 
letey sume nak update weh ...
 
ngn fb, wasap, wechat, LINE, Instegram, game.. dan mcm2 lg... fuhhhh ..
 
 
aku baru je 1bln pakai TAB 2 ni.. xtau nape time tu pak ajil le bwk weols jln2 ke pj.. ingtkan dia nak pi umah adik dia.. tup2 singah depan Digital Mall pj tu .. aku ni xde pk sgt psl pak ajil ni idok le romantik org nye...
 
ms masuk dlm tu , terus pak ajil msuk kedai Samsung.. aku folow je lew... aku ni x pk apa2 pun, aku tgk jgk pak ajil dok belek2 hp .. aku assume dia nak belikan tuk opis la.. so aku layan le amni ngn akil... akil tu ok lg psl dia dh dpt hp yg ado game.. mmg rela dia berdiri berjam2 pun...
 
yg amni ni , dok nk membuas.. smp letey aku di buat nye.. ado le aku dukung amni kt 2jam jgk le.. rs nk tercabut pinggang aku.. aku jeling2 jgk kt pak ajil tu .. kut2 le dia reti yg bini dia dh letey... tpppp dia yg syok duduk borak2 ngn saleman tu wat dek jew..adoiii..terus aku kuor dr kedai tu pi crik kusi.. aku dok atas lantai phtu pgg amni, dh cm mintak sdekah plak ..
 
lama jgk aku gitu, phtu bile aku dh letey sgt2..aku terus pi kt pak ajil ckp dh letey .. dia borak2 phtu dia mintk sim card hp aku.. aku jwp dlm beg. Tah hape dia wat lg tah.. phtu dia suh aku pilih cover.. aku pilih itam, time ni mmg aku pk nak baring psl pingang aku sakit sgt..
 
then pak ajil bg akil main game kt hp tu .. terus bwk balik dan cas.. aku trkulat2 jgk , nape plak dia bg akil main kng rosak x psl2 kene ganti kan .. dh le byr cash .. rupe nyeeeeeeeeeeeeeeee mmg tuk haku .. kahhhhh , malu2.. apa lg, terus BB putih aku dok diam2 je skng ni ..

Wednesday, September 18, 2013

WW | LULUH JIWA KU | AKIL KHAIRY

 
Asslamualaikum sume..
 
 
ni la result xray akil kt HUKM pagi td..
 
huhuhhuhuh bengkok kan .. aduyaiiii , luluh jiwa bile tgk ..
 
lg 6bln kene dtg HUKM lg tuk review.
 
 

Thursday, September 5, 2013

PILU HATI BILE SEMUA CAIR | MEDELA

 
Salam ..
 
huhhhu nk story cite sedey kt uols ni .. mmg sedey sgt tau .. smp nangis ku di buat nye..
 
ni kes last saturday, masa tu konon2 nye le haku ni rajin sesangat.. aku pun kemas2 ler beg PUM MEDELA haku, bsuh apa2 yg ptt .. then set pum tu aku g rebus.. smbil2 tu aku kemas2 umah skit..
 
tetiba plak anak dara nk nyusu, so aku pun relax je nyusu kan dia.. tah cmner aku leh tertido plak..xtau bp lama aku tertido, time tu kalau x silap pak ajil ada je bc paper dlm bilik..
 
tah cmne aku ley tersedar, tetiba aku dgr benda hangus kt dapur..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa baru le aku tingt yg aku ada rebus set PUM .. ms tu cpt2 aku tutup api then angkt periuk dlm sinki, terus tuang air... bile sejuk skit aku kuor kan .. masa tu aku hanya mampu terkedu.. xtau nak wat pe.. automatik aku nangis smp trduduk huhhuhhhhu .. mule le aku trpk psl amni..
 
korg tgk leww.. lgsg x leh gune dh
 
 
masa ni aku doa bnyk2 semoga di permudahkan tuk crik set lain..
 
aku pun start call kedai2 jual breast pum, kebnykkan nye cuti psl MERDEKA.. dan moslty xde jual spare part.. aku pun xsenang duduk.. terus terjah KLconvention cz ada parent and kids nye pameran..tp sygkan 1 booth pum pun xdok cz rupe nye bkn tuk baby .. adoiiii..
 
aku dh letey pusing2 dlm tu , last2 aku tumpang duduk + nyusu amni kt booth Lunatots (sgt suke booth ni cz sgt membantu).. diorg siap tlg aku crik kt cwangan diorg .. tp malang nye corong xde stok.. kalau ikut kan hrga set tu rm300+ huhhhu time ni duit no 2 la..
 
aku pun balik ngn hampa (wahh ayat skema).. then aku google2 le ms balik tu .. ms ni akil diam je, jgn hrp ler nk mintk hp tuk main game.. x psl2 kene mrh..
 
puas aku google, sume xde jual spare part smp le aku jmp fb Ajasu Mybreast pum nye fb.. dia ckp mmg ada stok TAPIIIIIIIIIIIIIIIIii kene g ambik kt Puncak Alam psl dia tgh berpantang ... adoiiii jauh nyeeeee, dh ler mood drive x bp ok ..tp aku doa jgk ler kut2 jmp kdai yg dkt skit.. tup2 aku googlw jmp fb BabyMedel Aven Ttippe laju2 aku pm dia.. dia ckp ada set tu , tp kene dtg Bukit Antarabangsa.. time tu rs nak peluk2 owner tu..eppy x terkata, dan yg best hrga murh dr kt kedai.. syukur2..
 
ahad nye mlm terus weols pi.. dia mintk huby dia tlg hantarkan .. Ya Allah, syukur alhamdulillah .. dpt ler aku pum kt opis, sibbaik jgk kejadian tu time weekend so aku bf amni direct je..  
 

BAEK PUNYA TONGGEK

Assalamualaikum sume
 
yeyyy , tody ujan lebat sgt ... syukur alhamdulillah ... moge xde le tmpt yg xdok air ye... tody sy bersiaran di rumah aka demam .. malas nak mc ..
 
nak story psl Amni dlu yew.. nnt story psl Akil plak
 
syukur alhamdulillah Amni Khairina anak dara ibu ni dh mencapai usia 1thn lg bp hari lg.. anak ibu ni jgk still fully nyusu bdn sepenuhnye..
 
last week ada le  kene demam yg agak panas, then kuor cm bijik2 (tu yg sume open haus trpaksa xpi tu..maap ye tuan2 umh).. ingtkan nk kene dmm cmpak , rupe nye cm virus je.. cz weols kan baru balik dr Gambang Water park.. myb kulit amni sensitif skit (1st time le katakan).. now syukur dh ok..
 
tetiba pd suatu hari.. dia wat gelagat gini...
 
 
ayokkk .. cuak plak, sibbaik adik ku smpt snap gmbo.. tp skng ni selalu je dia wat .. kdg2 tu dia wat aksi, tonggeng smbil sapu2 lantai.. ala2 cm main air tepi pantai tu .. wakakakak lawak tui..
 
 
 

Wednesday, September 4, 2013

SELIPAR JEPUN KE KLCC ... KO ADO ..

 
Assalamualaikum sume..
 
wahhh kelaut btl mood nk berbloging .. sory ye sume kwn2..
 
bz sgt le skng ni.. huhuhu
 
ni kisah last week, aku ni sejak kene xcident aritu .. kaki mmg sgt sakit, sandle yg ada tali blakang tu pun aku xleh nk pakai , cz kaki bengkak .. tah bile nak pi urut.. nw dh ok skit.. tp that day aku decided nak pinjam sandle tnpa tali adik aku .. naik moto ok je kan ..
 
so smp je kt opis, aku turun je moto ..
 
TUPPPPPP
 
putusssssssssssssssssssssssssssssssss...
 
terus aku cuak, pak ajil leh plak gelakkan aku.. rs nak lepuk jeee kan .. terus dia kuor kan sliper jepung aka sliper ujan dia..
 bykkan le korg g keje pakai sliper ni ... dh ler ado jamuan raya plak tu... huhuhuhu haru btl ler..
 
gamble ajak mmber g klcc beli sandle baru wakakakakak.. tp dlm masa sama ramai le yg pandang kt sliper aku, bj ngn tudung dh cun .. bile part sliper O.U.T oceyyy..
 
terus aku crik yg murah2 je.. kbtlan ada sale skit.. so rembat je le..
 
walau rupe cm makcik2, tp sgt selesa pakai .. tuk kecemasan aci je aku sarung