KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, January 23, 2014

MUSIM DEMAM VIRUS KE?

 
Asslamualaikum kengkawan ..
 
apa kabo sume, bersawang2 dh blog aku ni...
 
aku nk trsfer gamba2 baru kt laptop opis ni tp xleh la plak .. tah nape tah, connector rosak kut.. nyampah kan ..
 
aku ni dh 3mlm tido2 ayam, mmg x lena smp rs nk kene sakit kepala.. sibbaik la gastrik x menyerang.. ni kes anak2 kesygan cinta ati aku xsihat ..
 
akil = jumaat lepas terhantuk kt meja makan .. lps tu kitrg ingt cm biasa je. tup2 mlm tu , bdn dia panas sgt2, rupe nye sekali ado bola golf kt dahi, tgh mlm tu jgk aku tuam2 benjol tu smp surut... then pg tu demam x kebah2 jgk, rupe nye ado benjol 1 lg kt tgh2 kepala.. yg tu bile tuam melalak2 dia.. kata nye sakit. Then dok la bg ubt demam sume, still x ok.. ahad tu g hosp .. punyeee la ramai umat manusia kt hosp ptrajaya, cz ramai yg batuk selsema demam .. mmg ramai le yg kene ambik drh. Akil plak siap kne xray kt kepala , cz doc takot ada retak ke hape ke kan .. tp syukur alhamdulillah xde pe.. mlm tu aku x tido sgt psl amni merenge2k .. si akil plak kejp2 terkejut.. kul 2am baru smp umah..
 
pagi nye ingt nak kejut akil tuk pi toilet, sekali aku pgg bdn dia panas sgt2.. bile dia berdiri dia meraung2, dia ckp tapak kaki dia sakit.. haaa sudah, aku dh gundah gulana dah..dh trpk nk benti keje 24jam.. tp di sebabkan abah mama aku ada jaga diorg aku ok skit la.. tu pun aku g keje kat kul 11am, lantak laaa.. x pk apa dh .. aku mmg x leh fokus dh kt opis.. sekejp aku call abah aku tny psl akil, abah aku bwk akil g langat tuk urut.. tp pakcik tu xde la urut beriya2 , dia pgg urat yg sakit.. dia ckp urat kaki akil tegang.. almaklom ar.. kelas akil kt ting 3.. myb penat la kot kan .. 3hari jgk la akil x skolah.. dok trbaring je.. sian plak ..
 
tp syukur smlm , masa aku balik keje dia laju2 dtg kt aku dia ckp dia dh leh berlari ..
 
Amni = amni plak balik dr hosp teman abg dia, dia plak batok2.. tup2 demam pulakkkkk ..dia kalau ikot kan baruuu je baik batok .. huhuhuhu.. dah tu plak dok berak cair je.. adoiii risau btl hati aku ni .. skng ni dok pantau demam dia, but still kepala panas.. ke dia nk tumbuh gg, mmg nmpak gg ke 6 nak kuor.. tp berak cair dia x abis lg.. dia x de la kene dyria, tp bile berak tu akan cair.. ala2 cm kahak. Bibik sebelah umh aku ckp tu cm nak kuor kan panas bdn.. tiap2 mlm la aku menuam kepala ngn bdn dua beradik ni ngn air asam jawa.. mlm td dpt skit le aku tido lena... 
 
 
rindu plak tgk amni tgh bambam cmni...

1 comment:

  1. Wslm..
    tu la lama ko tk update..
    ak pon on off je update blog...ikut mood
    beb...smoga akil dn amni cpt baik ye..
    musim la tu..
    skrg plak fenomena musim sejuk beb..

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah