KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, May 7, 2014

UMRAH | SIBLINGS

 
Assalamualaikum sume..
 
as u yg tau .. smlm aku mc hehhehehe, eh mc pun leh gelak kan .. aku mc bersebab , cz nak anta mama abah and adik bungsu pi KLIA .. diorg nak pi UMRAH..
 
aku malas nak ambik cuti cz akhir bln ni aku and small fmily nak fly pulak .. so the best (yg xbp best) aku mc je laa.. mc baru gune 1hari this year (baek x?)
 
konon2 nye, abah aku ni awal2 dh warning aku ngn adik2 jgn nak hrp ponteng keje semata2 nak anta dia (konon nye kan).. aku pun hurayyyyy, plan ngn adik aku yg cikgu tu (dia pun EL wakakakakak ampeh nye cikgu, ni yg baru kwin aritu) yg kitrg konon2  nak pi keje la.. tp padahal aku akan gerak terus ke KLIA, adik aku plak konon2 ckp ada meeting ..so huby dia anta g keje(mmg lawak laaaa kitrg time ni)..
 
TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
 
yg ampeh kedaung nyeeeeeeeeeeeeeeeeee, pak ajillll pi pch rhsia .. mencik tauuuuu ... tp dia pchkan psl abah aku 10x tny dia sapa nak anta .. last2 laki aku trpksa bgtau le dia and aku cuti .. huhhhu ms tu mucung aku berdepa2 tauuuu .. time tu sptt nye adik ke 4 aku anta ngn bf dia.. tp myb abah aku xselesa le kut.. ye lew, tu baru bf .. bkn ada ikatan lg..
 
so pagi2 tu, kul 5am kitrg dh bgun ..siap2 sume, akil ngn amni pun mandi kul 6am.. then terus pi umah abah dlu tuk salam2 sume.. tup2 bile aku smp , nmpak kete BMW ado dpn umah .. sah le bf adik aku sudah mari(pdhal abah dh bgtau adik aku xyah susah kan bf dia).. kitrg pun bfast dlu, dlm kul 7.30 am gitu kitrg kuor umah ... so konvoi la 2 kete itam (BMW and alza murah..terasa murah tauuuu konvoi ngn BMW).. ms tu adik aku yg cikgu tu pepoooyooo nangis gile2 smp merah muke.. aku ni menahan gelak ajeee...ampeh tu, geram pun ado psl dia nye rhsia xpch lg.. nympahhhh ..
 
so bile kami2 dh gerak, aku wasap adik aku yg cikgu suh siap2 (cz dia siap pakai bj kurung.. pelakon btl).. dia siap2 then terus berdesup jgk.. kt dpn hosp serdng ms tu agak jem tah hape yg ado .. kitrg sume smp dlm 1 ms.. kui3.. trkejot abah mama aku psl dia ada kt sana jgk, laki adik aku pun samaaaa plan .. kata nye kne balik JB dh pg tu(padhal dia dh aply cuti) ..kui3..
 
already miss my dad and mum
 
 
kitrg ni bile dh berkumpul, mmg riuh arrr kan .. time ni mmg xde yg sedey pun, ms anta abah turun tu pun relax lg..
 
TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII... hari ni aku rs sebakkk , sempat nangis waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ttibe rs rindu plakkk , bile balik umh sunyiii plakk .. kalau x sure dgr mama aku bebel2 psl anak2 aku sepah umah dia.. phtu dgr abah pangil amni ngn akil... waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
 

4 comments:

  1. Tetibe sedih lak bile terbaca ayat yg last2 sekali..

    Mmg smp sudah rahsia adik zura xpecah ker..kihkihkih

    ReplyDelete
  2. uiyoooo abah n mama naik bmw la ek pg tu? ke naik alza? hehe...kot la nak berkenal2 ngan bakal menantewwww ;)

    ReplyDelete
  3. Nurzakiah Hanum>>> moge2 lps ni kite plak pi yew..

    Falsya >>> tau xpewww... sedey tauuuu ..

    haah , dia berjaya la simpn rhsia... ampeh btl ..

    Nad >>> haros lew vvip dok kete BMW , smp kerassss je bf adik tu drive wakakakakak.. kecot perut le bakal pak mertua dok sebelah ..
    adik zr plak kne halau naik ALZa wakakakakak ciannn

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah