KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Tuesday, June 17, 2014

VIETNAM TRIP - Part 1

 
Assalamualaikum sume..
 
syukur alhamdulillah dipermudahkan semua urusan ke Vietnam dan semasa kt sana and jgk balik ..
 
kami ke Vietnam pd 28hb Mei - 1June 2014, pi dlm 11org group aku .. phtu ada 1 lg group yg tumpng group kami dlm 7org .. flight kami dlm kul 11lebey pagi .. kul 9 dh smp KLIA 2 , fuhhh 1st time jejak kaki kt sana smp sesat2 lew .. wakakkak
sepatut nye trip ni tuk bwk mama aku jln2 , tp disebab kan mama xdpt pi.. kami2 ni nyaris2 le mem'burn' kan tiket masing2, tp mama bising le kalau x pi.. tiket mama mmg burn le.. tp adik bungsu ganti tmpt mama, kne la pi beli tix dia.. rm900+ tauuu .. leh pi bandung lg .. adehh pengsan , tp mmg xde arah dh , kne jgk la beli .. kami adik beradik tong2 duet even abah dh kasi duet, tp aku pulang kan balik ..
 
b4 bertolak tu , smp la call mama .. mmg sore mama sedih la kan , cz dia mmg nak sgt2 pi Vietnam , tp xdpt.. xpe la Ma, next year kite pi ye..insyallah ..
 
ms smp tu , agen (haah weols pi under agen, almaklum le 1st time, lps ni mmg x lew.. leh pi sdiri2 jew) suh tunggu dpt star buck, kitrg ni tunggu le.. dh kt 1/2jam x nmpak2.. pdhal dia ckp sume dh ada.. aikkk pelik aku, wakakakak sengal kan , rupeny2 situ ada 2 starbuck .. ada 1 lg kt dlm ... berlari2an le kami .. bile cek2 sume dh complete, so kami2 brjln le nak check in.. memula check in beg ok lg... bile nak check in diri , fuhhhhhh jauh btllll kne jln , lenguh jgk la aku yg mendukung amni ni .. dh le air xde, lps ni sapa2 naik dr KLIA 2 , sile bwk tupperware ocey.. phtu leh tadah air.. kedai2 dlm tu sume mineral sold out.. saba je lew.. Amni ok lg le psl nyusu bdn, si akil tu memekak nak air.. sibbaik ada kwn aku bwk air, dia minum bnyk2 phtu tup up balik ..

 muke ngntuk
 
 akil yg xcited nak naik kapal terbang, amni plak 1st time la .. (kalau ikutkan , amni dh naik le ms dlm perut pi bandung hehehhe)

 
ms nak naik flight tu , aku ni dh start berdebar2 dh .. aduii susah tui kalau nerbes sgt2 ni , siap sejuk2 tgn aku , smp gigil2 lew kata nye.. wakakakakk.. kes naik AA la plak kan .. ms AA nk berlepas , mmg aku pelok tgn pak ajil kuat2.. ms tu amni tido psl dh nysu , akil plakkk sonok btl dia dok tepi tingkp.. aku pgg tgn pak ajil smp sakit le, aku ckp tu lum aku pgg time banak .. wakakakakakk ..
 
bile AA dh stable, leh bukk belt.. baru rs ok, tu pun aku rs cm pening2 lalat .. tp aku wat2 dek je, bile mknan smp .. baru ok skit.. phtu dok tgk jam bile leeee nk smp ke darat .. ms nk landing plak , aku xcited psl nk cecah ke darat kan , tp ms dia nak turun tu .. fuhhh serammmmmmmmmm.. dh le dok langgar awan , goyang2 uols..
 
smp ke kt airport, ada yg dh standby tuk pick up kami .. encem2 mamat2 Vietnam ni , diorg pandai ckp melayu plak tu , sibbaikkk ai dh kawin kan .. kui3..  kami di bwk pi lunch dlu .. 

 even rest kecik , tp bile naik ting atas mmg ala2 hotel gitu .. nyamannn , masing2 kebuluq..

then balik hotel tuk rest ... tp ada je yg pi Ben Thant Market tuk soping.. kami zzzzzzzzz kejp.

 
 
then mlm plak , kne tunggu kt lobi dlm kul 7 waktu sana.. tuk dinner, kami di bwk jaln2 kaki .. dkt je ngn otel , tu yg kne jln kaki tu .. 
 
 
 
lps makan , kami balik otel.. tp kitrg trjah pasar mlm .. sempt le soping mcm2, tp time ni x terer mintk diskaun lg..


 

2 comments:

  1. bestttnye vietnamm..shoppingggg!!..;D

    kite suke naik flight bile time nak take off ngan touch down...layannnnnnn geli2 perut..ahaha..tppp mencik kene duk dlm tuh lelama..

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah