KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, July 9, 2014

VIETNAM TRIP - part 3

 
Assalamualaikum sum..
 
kite terus kan lg ngn day 3 jln2 ke VIETNAM ..
 
day 3 akan ke Cu CHI Tunnel and pusat craft.
 
awal pagi after bfast dlm kul 7am waktu Vietnam kami bertolak ke Pusat Craft ...
 
 suasana pagi
 bising gile pusat craft ni , ada bunyi ketuk2 .. driling mcm2 lg lewwww.
 
memula masuk tgk ramai yg dok berderet2 tu .
 

 skali tgk , diorg tgh ketuk KULIT TELUR kcik2 phtu diorg cantum2 tuk di jadkan gamba...
 
 perlukan ketelitian dan kesabaran yg tinggi .. mau lenguh pingang dok lelama ngadap meja tu ..
 
diorg colour gamba bkn gune berus tau , gune cm besi ..
 
 bingkai daun ni .. maheiiiii ooooooooooooooooooo...
 
 dua2 dh penat .. lepak dlu..
 
 
lepas tu , kami di bwk plak ke CI CHU TUNNEL ... tmpt ni mmg hari2 ada pelawat dtg , masing2 nak tgk sejarah dan kesan peninggalan penjajah..
 
 masa kt sini la aku rs berat aku turun 4kg, mmg mencabar minda dan fizikal wehhh .. di tmbah ngn dkung cak tecik tu ..
 
masa smp cuaca redup lg..
 
 ni la keratan rentas terowong yg diorg buat .. ada 3 level ..
tp leh masuk level pertama je..
 
 uncle ni kire cm tuor guide ms dlm ni .. dia siap wat demonstrasi cmner cara2 penduduk dlu sembunyi kan diri ..
 
dak ni dh penat sgt
 
 macam2 perangkap ada kt sini tau .. ngeriii
 
 ni laluan tuk diorg bersembunyi , kire ala2 rumah bwh tanah ..
 
dari atas kite nmpak cm busut je.. nmpk lubang tu , tu kire ruang udara ..
 
 kami dh penattt... muke xleh senyum dah
 
 
 macam2 perangkap .
 
 bile keluar dr tmpt tu , dgr bunyi meletop ...kuat gileeeeee, berdengung tinge weh ..
rupe nye situ ada tanah lapang tuk diorg try menembak , kne byr la ..
 
 mcm2 saiz ado ..
 
tau x , diorg kalau pakai sliper bkn kedepan cm kite.. diorg pakai sliper dgn cara terbalik , so musuh ingt diorg jalan ke blakang , padahal diorg ke depan .. korg bygkan la..
 
lastly end of the road, diorg jamu kami ngn ubi kayu .. merasa la jgk cmner org dlu2 makan ubi kayu cicah gule merah+kacang tanah .. with chinese tea..

1 comment:

  1. Zura, syiokkknyaaa....hany nampak gambar half jer. internet selooww wgiloss ;(

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah