KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, August 28, 2014

KESAN UBAT EXPIRED

 
Salam sume..
 
bersiaran di rumah today .. anak dara dok hacummmm haaacummm, jangkit kt abg long dia le tu .. xpi2 lg klinik, pak ajil malas nak bwk .. sabau je lew.. ptg kang le bwk anak2 pi..
 
ni baru baca kt fb psl kesan ubt yg dh xpired.. walau trsimpan dlm peti ais, jgn ingt ubat leh long lasting ye...
 
selalu nye aku mmg akan simpan ubt dlm peti ais, tp bile nak gune kne tgk and pastikan date kt btl dlu .. kalau dh lebih dr 3bln mmg aku cmpak dlm tong sampah je.. rela la aku g beli kt farmasi ke, klinik ke.. dr aku gune balik .. xsangka plak aku akibat nye gini kalau dh terminum...
 
 
 

5 comments:

  1. lor yeke? seriau sy bce...sy pon suke simpan ubt yg x hbs guna...alamak blk ni kena wt spotcheck la.buang yg mana patut

    ReplyDelete
  2. kan zura..
    tkut jd kes mcm ni..kebarangkalian ubt tu tercemar mmg jd kan.
    lya biasanya mmg jns x simpan pon ubat.. baik demam je. lps tu mmg x guna dh ubat tu.. lg pon bkn jns demam slalu kan.. 2-3 bulan skali..

    ReplyDelete
  3. betul
    jangan biasakan ada simpan2 ubat kat umah tu
    konon takut membazir
    tolong la, biar la kluar sket duit janji nyawa anak kita tak terancam
    sedih sgt... :(

    p/s: btul la preknen kan? papazakwan soh tanya, hahaha :P

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah