KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, September 17, 2014

BILA ROMANTIK MENJELMA...




Assalamualaikum ..
haaaaaaaaaaaaaa dh janji aritu nak story psl pak ajil kan kan kan ..
haaa sabtu lepas tu , dia trlebih rajin smp masak bnyk kali tu kan kan kan cz dia baru dpt bunga :)
besday pak ajil 5sept, tp di sebabkan ms tu aku kne gstrik kuat .. aku xingt pun huhhuhh... so aku pun trpk nak wat something tuk dia (1st time nk wat suprise gini)..

as sapa yg kenal aku , aku mmg suke wat suprise lg2 kalau tuk family.. syok tau bile tgk muke diorg trkejut .. heheheheh. Dlu abah mama aku le selalu kne, nowdays adik2 aku pun kne skali .. cume ngn anak2 je lom lg.. tunggu diorg beso la .. kalau kcik2 ni kang mau teriak nangis plak kan .. aku plan nak suprisekan pak ajil ngn bunga and belon yg bnyk2 tu..

ok .. aku plan benda ni since selasa leps .. cz ms tu aku kt umah, so senang nak google2 sume kan .. aku pun dpt 2 no tepon kedai bunge kt PS (petaling street) bile aku call .. mmg hrga diog sesgt2 laaaaaaaaa murah nye, tp masalah nye diorg xde belon huhhuhuhu.. ops lupe, pak ajil x suke bg benda yg senang lupus cm bunga, xlama phtu dh layuuu ..so better kasi brg.. haaa gitu le persepsi seorg lelaki.. tp kite as pempuan ni, even dpt 1 kuntum bunge pun dh rs cm nk lompat ke langit kan kan .. lebih2 lg kalau suprise.. tp jgn x caya tau , lelaki sebenor nye lg xcited bile dpt bunga.. cume diorg ni kan egooo .. malu le nk ngaku suke dpt bunga..

di sebab kan aku tinginnn sgt nak dpt bunge tp xde org nak kasi sobbbbsobbbb .. so aku bg la pak ajil (kut2 dia paham ke kan).. so di sebab kan kedai bunge kt PS xde provide belon.. aku pun crik kt google .. jenuh nk crik, hrga mahei2 phtu x berbaloi .. nympah aku ..
until aku crik kt IG , aku terjmp 1 IG milik sis salina .. org nye cute, ig dia thefloristpalace.. sis ni ada kedai area dsara jaya kalau x silap la.. di sebab kan huby aku opis nye area dsara so baguih le.. lg best psl penghantran preeee.. aku pun tgk2 la gamba cth bunga.. mostly nye cun2 jgk .. tp aku x terus booked la .. aku g survey lain2 dlu .. mmg ada yg lawa tp mahei gilesssss.. ada yg ku 10x sms and wasap tp x rply2... last2 aku booked la kt sis salina ni.. kebtlan jgk dia leh ikut budget kite.. haaa best kan kan kan .. and most best psl org nye sgt friendly.. itu yg sgt penting tuk aku.. (xgune brurusan ngn org yg perasan dia dh famos, smp xreti nak jga hati customer ..tui dak?)

so aku pun pilih color bunga, pembalut and belon.. tp aku ckp kt sis salina aku x kisah le dia deco cmner sebenor nye janji smart tuk lelaki .. almaklom la 1st time  nak kasi lelaki bunga bnyk cmni.. x bf aku dlu pun dpt 1 kuntum je .. cz aku x suke bazir duit tuk lelaki yg bkn huby aku..

aku pun set time, tulis noted skit then email kt sis salina tuk tepek kt kad .. phtu aku wassap kwn opis pak ajil .. dia pun kawtim ngn recep diorg ..

12sept hari yg dijanjikan .. ms ni aku ada briefing kt tower 1 KLCC.. aku cm x fokus dh kt briefing tu .. dok tgk hp je kut2 la sapa2 wasap kan ..
dlm kul 11.30am , sis salina wasap aku ckp dh smp .. fuhh cuak plak aku.. aku pun wsap kwn pak ajil tny pak ajil ado x kt opis.. kwn dia ckp dia tgh meeting .. cantekkkkkkkk dia kt opis..

aku pun tunggu le penuh debarannnn .. dlm half jam aku dpt wassap ..kali ni gambar.. adayg dr kwn pak ajil , ada yg dr sis salina.. trgelak2 aku ngn kwn2 aku tgk.. 
ni la bunga nye & belon..
ms ni kwn pak ajil snap kn .. dia ckp pak ajil trkejut sesgt dpt bunga and belon tu..
 gmba ni sis salina snap tuk aku..

sis salina tu story skit kt aku.. ms dia naik kt area recep tu pak ajil mmg nmpak dh diorg pgg bunge ngn belon( msa ni diorg take 10min rest la kut.. biasak la kan meeting) tp dia mne nak tergerak brg2 tu tuk dia.. ms tu pak ajil smpt ckp kt kwn dia 'eh ada bunga'.. phtu bile sis salina sebut nama dia.. trkjut monkey la pak ajil ..wakakakakakakak ms aku bc wasap sis salina ni, aku pun trgelak2.. muke pak ajil bertukor jd merah, maluuuuu le tu kan .. dpt plakk bunge +choc rererooo with belon2 cintan tu.. phtu kwn2 dia pakat la gelak , siap diorg nyanyikan lagu besday kt pak ajil.. aku mmg tau dh cmner riaksi muke malu2an dia tu .. mmg kompom merah padam muke dia.. tp dia sure control2 le tu..

so lps sis salina dh balik tu .. aku pun tungu , kut2 laaaa pak ajil nak call ke kan .. tp aku cm x kan caya je kalau pak ajil akan sms or call ..

lps je solat jumaat , aku dpt sms ..' assalamualaikum, time kasih cz sudi bagi abang bunga and belon' siap ada icon alien tgh sengeh.. saba je laaaaaa..

haaaaaaaa tu le salah 1 sebab nye pak ajil makin rajin tlg aku kt umah ..

romantik xxxxxxxxxxxxxx???????

8 comments:

  1. hehehe sy yg bace pn rsa ololo sweetnye..untung la

    ReplyDelete
  2. fuhyooo romentik d amor uols heyyyyy
    minat bunga asben uols tu
    untunglahhhhh hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. beb , ko jgn hingat OD rocker gitu xsuke bunga tau .. tah2 ko bg 1 kuntum pun dia dh joget2 ..

      Delete
  3. weeewittttt...suke pak ajil dpt munge ngan belon..hehe..

    tgh bayangkan kalau daku wat gitu kat mok mok..kihkihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau bg kt mok2.. rsnye makin pjg mucung mok2 tu .. kui3... sure qisya pun folow mucung skali

      Delete
  4. wahhh romantiknya..suka asben akk dapat munga...sy blm pnh buat cam gitu..nanti nak try..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aci tryyyyy ... x membazir pun , cz tuk suami kite sendiri .. dpt pahala lg..

      Delete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah