KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Tuesday, September 23, 2014

HAPPY BIRTHDAY MY LIL PRINCESS

 
 
Assalamualaikum sume..
 
sure memasing tgh dok lemau2 kan , cz dh kenyg mkn.. jgn lupe pi solat dlu key ..
 
syukur alhmdulillah semalam 22sept2014 genap anak dara NUR AMNI KHAIRINA 2tahun.. bersyukur jgk dpt nyusu penuh selama 1thn 10bln.. lg 2bln tu ibu 'derhaka' skit cz dh bg amni rasa susu lembu aka dutch lady and lg 1 sebab nye ibu x mampu nak nyusu kan anak dara lg almaklom laaaaaaa kan kannnnn..
 
doa ibu untuk anak dara ibu ni.. semoga pjg usia dan sihat sentiasa, semoga luas rezeki, di permudahkan selaga urusan dunia & akhirat , jd anak yg solehah ye..
 
nnt bile ibu dh xde kt dunia, ibu harap amni ngn abang akil dpt doakan ibu ..
 
alhamdulillah dikurniakan anak2 yg sgt senang tuk dijaga, walau nak kuor kan uols ni kut tingkap (czer) tp ibu tetap bersyukur kamu berdua lahir ngn sempurna ..
 
bile dh 2thn ni, anak dara ni mmg sgt cpt capai mcm2 pengetahuan.. skng ni dia dh pandai kire 1-10 walau pelat2.. berckp pun dh berbutir la, kire faham la apa dia nak ckp .. dia pun sgt suke berborak ngn org tua.. pandai jga budk yg lg kcik dr dia.. tu psl la bbysiter dia nak lg jaga dia , dia mmg senang sgt nak jaga ..siap tlg jga bby anak bbysiter lg.. siap dodoikan bby tido..
 
skng ni dia tgh blaja makeup org plokkk .. jenuh la kami2 ni jd model dia, konon2 laaaa dia tepek eyeshadow, blusher, lipstik kt muke kami2 ni .. dia gune jari dia or gune berus make up.. jenuh tau nak sorok berus2.. cz kalau dia nmpak mmg dia nak .. almaklom la gegurl kan ..
 
dia skng ni makin rajin nak tlg, pantang kalau kite suh abg akil .. diayg laju2 g ambik pe kite mintak tu .. kdg2 berebut ngn abg long dia..
 
skng ni jgn hrp la abg long akil dpt buli, mek sorg ni garang .. kdg2 dia geram dia cubit je tinge akil , xpun dia tarik rmbut akil..
ado 1 kes ms pose la .. budk lelaki ni kcik skit la dr dia tp buas yg hamaattttttt (biasak la kan boy) budk tu hari2 dok kejar amni keliling surau .. amni dok la lari dr dia.. tp 1 hari tu agak nye amni xtahan dh , dia g kejor nye bdk lelaki tu ..bile dpt dia gigit tinge dak tu .. menjerit la budk tu .. haaa sapa suh kacau anak dara org kan .. rasakannnn .. mak budk tu mampu tgk je la , cz tau salah anak dia.. kui3.. lps dr tu , dak tu x kacau amni dah :p
 
 
TOKI???
 
haaa kalau nak story part toki ni, amni dh mengantikan Akil as 'anak' toki aka anak koala .. wakakakak cz dok berkepit cm koala ngn toki dia.. mmg pantang la kalau nmpak toki dia .. sure toki kne dukung punye.. ngada2 btl ..
lg kalau toki ia ada, phtu dia x dpt pe dia nak .. dia akan wat2 cm kne belasah .. phtu sure la kami2 kne mrh kan .. so toki g la pujuk dia, mcm2 la dia dpt..
 
bile jd part tu , rs nak cubit2 jeeeeee dia tu .. geram ocey ..
 
aritu g umah paksu (adik abah yg bungsu) muke dia sgt sebijik ngn abah , cume paksu ni lg kcik dr abah .. abah sasa skit la.. ms g attand anak dia kwin (cousin ai la) amni ni xleh tgk langsung toksu dia tu .. nak berdukung je, smp naik letih toksu layan dia.. dia siap pangil toksu 'toki' lg .. nak balik umah la paling seksa.. dia melalak sakan x hingattttt cz nak toksu jgkkk.. last2 trpaksa bior la dia melalak cz dh malam sgt.. umah diorg kt port klang, nak ke cheras mmg jauh la kan ..
 
 
 

4 comments:

  1. Happy birthday Amni...cuteee nya dia... moga membesar jadi anak solehah ya..amin...
    salam kenal, follow sni :)

    ReplyDelete
  2. Happy Birthdayy Amni..
    Moga membesar menjadi anak Solehah ye sayang :D

    ReplyDelete
  3. Hepi besday Amni. Hehe mesti manjaaaa gile kan dgn tokki. Nanti dah ada adik lg la manja agaknya kan zura...

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah