KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, September 11, 2014

STOP ANIMAL ABUSE

 
Salam ptg sume..
 
lps makan mato pun layu2an ..
 
ni sejak 2manjek dok beleh FB , ada ke kes penderaan haiwan .. x kisah le kucing ke anjing ke or lain2 tu ..
 
sian dan sebak aku tgk .. yg trbaru aku tgk ada video minah indon bertudung yg katanye dok umpil sume gigi kucing.. astagfirullah .. apa le dose kucing2 tu ..
b4 tu , kucing kne belasah smp patah rahang cz of ia curik ikan ..tah2 mmg lapa time tu, itu je mknan yg ada .. xkan plak kucing tu nak pi meragut rumput , dia bkn kambing or lembu.. tp apa2 pun , as manusia yg Allah swt bg akal .. trgamak smp tetak kucing smp cmtuh sekali ..
 
diorg ni x tau ke KUCING tu binatang kesayangan Rasul kite?
 
 
pnh abah aku xpasan terlenyek anak kucing bwk kete, aku smp menangis tersedu2 hingga demam ocey .. cz trkejut nye psl .. aku tgk abah aku mmg kesal sgt , tp nak buat cmner x perasan ..
sjk tu , tiap kali nak kuor kete .. dia pasti kan xde apa2 bwk kete..

4 comments:

  1. perasaan belas ksian da luput dalam diri mcm tu ler... meremang baca page nie... belum lagi tgk yg betul2 berlaku... nauzubillah minta d jauhkan -,-

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum, huda blogwalking dekat blog ni kejap ye.
    By the way terima kasih sebab share link blog awak dengan huda dalam status yang huda post dekat kelab blogger ben ashaari.
    Jom singgah ke blog mereka yang lain juga =D
    http://nurfarahudahud.blogspot.com/2014/08/blog-walking-di-blog-mereka.html

    ReplyDelete
  3. Menag geram dan sakit hati bila mereka memperlakukan sedemikian pada haiwan yg lemah... moga mereka diberi hidayah..

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah