KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Friday, November 21, 2014

PENGANTI MILO | TAMAR COCOA

 
Assalamualaikum sume..
 
td baru pi anto stok TAMAR COCOA kt customer, sibbaik adik lambt pi keje today .. so mintak dia drive kan , daku x leh drive lg.. phtu g pos tamara jgk ..
 
kat 2kotak tamara le jgk aku order kali ni, ni pun tingal 1pax je yg lebih .. fuhhhh meriah org2 yg nk merasai keenakkan coco ni.. yg paling best cz ada KURMA la kan.. dan tuk aku, yg paling aku suke cz X SEMBELIT.. almaklom le org operate ni otot2 sume x kuat lg..

 
 
KHASIAT :
 
anti stress - anti oksidan
anti penuaan - anti peradangan
penjagaan kulit
masalah anemia
kesihatan jantung
merangsang minda
menguatkan tulang
tumbesaran kanak - kanak
banyakkan susu ibu (terbukti)
kawal tekanan darah




Tahukah Anda?

Kurma membantu proses pembesaran, merangsang minda kanak-kanak
serta perkembangan otak bayi





Kurma dengan Zat Besi sangat sesuai bagi orang yang ada masalah
Anemia (kekurangan sel darah merah)

Kandungan Salasilat (sejenis zat yang menyerupai Aspirin) dalam
kurma didapati boleh bertindak seperti ubat kerana ia mampu
mencegah pembekuan darah dan juga bertindak sebagai anti keradangan
serta menurunkan tekanan darah.Malah ia juga boleh menjadi ubat
penahan sakit dan demam.

Kaya dengan khasiat Protein, Serat, Glukosa, Vitamin A & C, Sodium
serta Potasium.

Potassium dalam Kurma penting untuk sistem saraf yang merangsang
daya ingatan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.

Koko melambatkan proses penuaan.

Koko meningkatkan kebolehan mengatasi tekanan.

Kesan Antioksida diperolehi daripada kandungan polyphenols yang
tinggi seperti flavanoids.Kandungan yang paling penting didapati dari
koko adalah flavan-3-ols atau dikenali sebagai catechin yang merupakan
kumpulan kandungan kimia yang memberikan tindakan antioksida yang kuat.

Koko apabila dicampur dengan susu dan gula akan menjadi minuman
yang berkhasiat

.



 
yang rasa teringin sgt2 nak cuba , leh wassap aku 0123084506 ye..
 
cume RM 21.00 sahaja
 
 
kalau luar dr cheras ni leh je poslaju (rm9 gune plastik pos laju tu)...

No comments:

Post a Comment

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah