KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Wednesday, December 24, 2014

SUPRISE DARI EN SHUBEN aka PAK AJIL | MELAKA

 
Assalamualaikum uols...
 
dh nak lunch dh kan ..
 
ni nk update story (gmba mmg xbnyak la, cz x kose nak pgg hp time mandi mande) last week ..
 
aku last week ada arrr majok skit ngn pak ajil , majok2 manjew gitu kan .. dh lama x majok2.. so x berckp la kengkonon nye.. tup2 jumaat tu aku trbgun lmbt , tgk2 dh kat kul 8.. dlm ati 'eh nape pak ajil ni x bgun jgk ni .. kang dia yg huru hara nak g opis'.. aku tgk dia lena je.. aku pun kjut ar ckp dh lambt sgt dh nk g opis ni .. aku pun terus siap2 kemas2 bj nak bwk g umah mama (aku kan work from home smp January)
 
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tetiba pak ajil ckp 'xyah kje la today.. mc ke' ...aik aik aikkk sgt pelikkkk ni cz pak ajil ni jenis susah nak cuti sesajaaaa.. mmg terkejot monkey jgk la daku ms tu .. tp aku malas nak tny nape (org tgh majok kan bahahhahah) phtu dia mandikan anak2 sume, terus siap2.. akil ckp kt aku nak g mandi pool tmpt yg kiteorg penah pi .. aku pk ooo maybe kt putrajaya .. so aku bwk je bj mandi aku ..
 
dlm kul 11am kitrg gerak lps bfast la, aku tgk pak ajil dh ikut laluan lain dr hala ke putrajaya ni.. ni dh hala ke seremban , aik aikkk .. tup2 aku tertidooo.. sedor2 je aku tgk , aku dh berada di MELAKAAAAAAAAAAA.. ooomaigiosssssssss.. sempotttt mak , mau x nyeee.. aku bwk bj mandi je kutttt.. lps mandi , mlm tu nk pakai pe .. xkan nak B*$#@ je kut.. wawawawa... last pi masa Family Day opis pak ajil , kitrg mmg ada dpt free stay 2h1m kt Bayou ni .. pak ajil baru claim voucher le tu
 
sibbaik sepjg jln tu aku nmpak PArkson wat sale kt MICT Melaka .. haros la aku serbu cz nak beli bj2 aku .. tp b4 check in (aku xtau lg nak pi mane lg) kitrg g lunch dlu , pekena nasi campur lauk asam pedas area2 kg la.. dh selesai lunch pak ajil bwk msuk ..
 
  Bayu Lagoon Park Resort, Jalan Wakaf Utama, Bukit Katil, Ayer Keroh, Malacca / Melaka, Malaysia 75450
 
auw auwwwww terkesimaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa daku .. suprise sesgt .. syok oooo lepak waterpark sini, air cm ais batu .. sejuk yg amat2.. si akil ngn amni dh sonok sakan ..
tu pun ms pak ajil dftr kt kaunter, kami2 tungu kt dlm kete .. anak2 dh gelisah sesgt dah nak kuor.. adeh ..
 
lps park kete msuk bilik terus tukor bj mandi tau uols.. pdahal pak ajil ngntok gile, yg kami2 ni dh tido sedp dlm kete.. aku solat dlu phtu terus turun mandi manda.. kat kul 6lebey baru naik bilik , memasing dh kebulur ..sibbaik tapau pisang gorg ngn kuih2 ms lunch
 
 
mlm tu , weols kuor le pi MITC ..aku soping2 dh kt rm100 jgk la bahahahahhaha .. ampeh kan ..
 
then kami2 pi dinner kt BurgerByte Melaka.. sgt sedp daging ayam nye, daging bege ni rsnye diorg wat sdiri .. pak ajil order 2 pinggan je cz ingt akil xnk makan , tup2 dia ambik half dr bege pak ajil and half dr bege aku .. pak ajil xkyg lg bahahahah kami2 pi beli roti cream phtu minum tamara Coco (sibbaik bwk ocey .. haah , bwk yg scahet.. koyak ltk dlm air panas terus leh minum... mai pakat order ye .. RM21.00 SAHAJA)
 
 
 
 
 
balik otel kt kul 12mlm jgk , psl nye lps g MICT ngn burgerbyte tu kitrg g Mydin psl aku nk crik inner bahahahahhahah mcm2 kan .. phtu pak ajil beli terus la bj skolah kebangsaan ngn bj sek agama tuk Akil .. dlm tu aku nmpak le booth org jual KEK ..ada jgk booth HOUSE OF MINI.. tp aku tgk je psl x berbaloi le tuk aku .. bahahahhahaha .. aku beli kek slice cm indulgence strwbery , sedapppp ooo..

 
day 2 plak .. trpaksa bgun awal le kan psl kang bfast abisssss plok .. dlm lemau2 tu anak2 xbape lalu , tp nmpak je sosej terang bijik mato diorg ... aku makan yg bwh ni ..not bad la
 
 
lps bfast , kami naik sat phtu tukor bj mandi .. pi mandi manda tu smpt pak ajil jejak kasih ngn kwn opis dia .. phtu kwn ms dia kt kolej , yg kwn kolej dia dh jd Dresser Asst .. pak ajil je lari dr jurusan bahahahahah .. kwn dia ckp kalau nak mandi lg kt Bayou ni stay je kt umah dia , dia ada umah kosong (myb homestay la kut) so xyah le check in otel .. dok je umah dia tu .. auw auwww i likeeeeeeeeeeee
 
dlm kul 12 , check out .. tp b4 tu smpt weols ber 4 berendam dlm pool kt bilik bahahahahahah kelakor wehhh .. penuh tab mandi ..
 
then terus g Ayer Keroh tuk lunch .. as usual le kalau dh pi Melaka ni x sah kalau x pekena ASAM PEDAS.. eh lupe b4 tu g tmpt wajib >> Klebang tuk coconut shakeeeee (xsmpt snap gmba psl kebuluq)
 
 

9 comments:

  1. salam perkenalan.
    sekali sekali dpt surprise dr husben mmg hati berbunga-bunga. ♡♡♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kenalan ...

      :P haros berbunge2 cz en shuben bkn romantik org nye.. bile wat gini sure la happy

      Delete
  2. wah seronok sampai melaka jalan2 yee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melaka mmg tmpt wajib pi la.. mmg best jln2 sanun ..

      Delete
  3. wah seronok je tu..minggu ni kak ipar pun ajak gi sana..kitorg kalau fikir nak bawa ank kecik memang malas..tapi kalau reramai ok gak ade tolong jaga..hehe..

    Ibu Bizi Sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best .. kalau ada bby kck , aci je .. dia ada kolam cetek tuk baby2 merangkak ..

      Delete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah