KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, May 15, 2014

BILE BAJU TOKI JADI PENEMAN

 
Assalamualaikum sume..
 
aku bersiaran kt umah.. panas nye cuaca skang ni, even ptg2 dok ujan .. tp xtau le nape, rs pnas btl.. cmner la nnt kite kt Padang Mahsyar kan .. eh ttiba ke situ plok..
 
anak dara tgh tido skng ni, risau btl la .. dr monday lg dia demam , tp now dh kebah cume selsema batok ado lg.. skng ni aku dok wat bakar bwg putih phtu sagat2 then cmpor ngn minyk msk yg lom gune (ptt nye pakai minyk zaiton, tp aku xdok).. nmpak la perbezaan skit.. leh la dia tido mlm, dia pun dh pandai buang hingus sdiri.
 
 
amni skng ni aku kne la anto kembali kt bbysiter lama dia, cz toki ngn tokwan xbg anto pi taska orrrr umah org lain, sibbaik laaaaa bbysiter lama tu nak jga dia. Tp sejak smlm dia melalak2 xmau kt bbysiter dia, dok pelok aku kuat2.. aduyaiii sian nye anak dara ni..
 
aku paham dia rindu sgt2 ngn toki dia, toki plak mne leh call hari2 kang lajuuu je abis perpaid.. skng ni bj toki dia la jd peneman dia.. uuhhuhuhu, dia dok la main2 ngn bj tu .. kejp2 kang dia cium.. dia heret le man2 dia pi.. sebak plak aku tgk..
 
insyallah kalau xde aral , 17mei nnt diorg balik msia.. hrp2 ada leeee yg nyanyi lagu besday nnt :P..
 
** tingt masa abah mama pi Haji , ms tu aku form 2 kut.. tok yg jaga, siap dh simpan kan kain abah aku tuk wat selimut aku, tp aku demam jgk ms tu .. rindu sgt2..
 

GAMBAR PENGUBAT RINDU

 
Assalamualaikum sume..
 
tody aku mintk tuk kje dr umah, amni x bp sihat since mondy lg.. tp exec aku cm xbg, pedulik hape aku .. dia ingt anak dia sorg je sakit ke.. aku ni kalau x pk hati perot aku smlm , aku malas nk pi kje .. tp aku pk anak dia msuk wad.. so xpe la, tody la aku take tok kje dr umah .. bos aku ok je , janji aku online and dpt bile dia crik .. lantak la, malas aku nak layan dah manusia cmtuh.. dengki aje..
 
abai kan cite itu..
 
ni hah, tgh mlm td abah aku wasap gmba trbaru.. uhhhuhuhhu sebaknye, tah nape rs rindu sgt2 kt diorg ni.. amni smp demam2, tp aku x bgtau abah mama pun.. cz aku takut kang x psl2 abah aku tu ambik flight paling awal tuk balik msia.. xtenang plak diorg nnt. For now aku bertahan tuk bgtau...
 
 
insyallah kalau xde apa2 aral, tgh hari sabtu ni 17MEI (MY BESDAY) diorg smp Msia.. yeyyyyy .. suke2, nnt weols smbut abah mama kt KLIA ya..
 
doa kan semoga selamat perjlnan diorg ya kengkwn..
 
 
** aku ngn adik2 dh plan tmph nasi hujan panas, ayam msk merah, kuih2 skit kt jiran .. nk msk sdiri emm tah jd ke idak kan .. lg plak pepagi nk kne trjah KLIA dh ..

Wednesday, May 7, 2014

UMRAH | SIBLINGS

 
Assalamualaikum sume..
 
as u yg tau .. smlm aku mc hehhehehe, eh mc pun leh gelak kan .. aku mc bersebab , cz nak anta mama abah and adik bungsu pi KLIA .. diorg nak pi UMRAH..
 
aku malas nak ambik cuti cz akhir bln ni aku and small fmily nak fly pulak .. so the best (yg xbp best) aku mc je laa.. mc baru gune 1hari this year (baek x?)
 
konon2 nye, abah aku ni awal2 dh warning aku ngn adik2 jgn nak hrp ponteng keje semata2 nak anta dia (konon nye kan).. aku pun hurayyyyy, plan ngn adik aku yg cikgu tu (dia pun EL wakakakakak ampeh nye cikgu, ni yg baru kwin aritu) yg kitrg konon2  nak pi keje la.. tp padahal aku akan gerak terus ke KLIA, adik aku plak konon2 ckp ada meeting ..so huby dia anta g keje(mmg lawak laaaa kitrg time ni)..
 
TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
 
yg ampeh kedaung nyeeeeeeeeeeeeeeeeee, pak ajillll pi pch rhsia .. mencik tauuuuu ... tp dia pchkan psl abah aku 10x tny dia sapa nak anta .. last2 laki aku trpksa bgtau le dia and aku cuti .. huhhhu ms tu mucung aku berdepa2 tauuuu .. time tu sptt nye adik ke 4 aku anta ngn bf dia.. tp myb abah aku xselesa le kut.. ye lew, tu baru bf .. bkn ada ikatan lg..
 
so pagi2 tu, kul 5am kitrg dh bgun ..siap2 sume, akil ngn amni pun mandi kul 6am.. then terus pi umah abah dlu tuk salam2 sume.. tup2 bile aku smp , nmpak kete BMW ado dpn umah .. sah le bf adik aku sudah mari(pdhal abah dh bgtau adik aku xyah susah kan bf dia).. kitrg pun bfast dlu, dlm kul 7.30 am gitu kitrg kuor umah ... so konvoi la 2 kete itam (BMW and alza murah..terasa murah tauuuu konvoi ngn BMW).. ms tu adik aku yg cikgu tu pepoooyooo nangis gile2 smp merah muke.. aku ni menahan gelak ajeee...ampeh tu, geram pun ado psl dia nye rhsia xpch lg.. nympahhhh ..
 
so bile kami2 dh gerak, aku wasap adik aku yg cikgu suh siap2 (cz dia siap pakai bj kurung.. pelakon btl).. dia siap2 then terus berdesup jgk.. kt dpn hosp serdng ms tu agak jem tah hape yg ado .. kitrg sume smp dlm 1 ms.. kui3.. trkejot abah mama aku psl dia ada kt sana jgk, laki adik aku pun samaaaa plan .. kata nye kne balik JB dh pg tu(padhal dia dh aply cuti) ..kui3..
 
already miss my dad and mum
 
 
kitrg ni bile dh berkumpul, mmg riuh arrr kan .. time ni mmg xde yg sedey pun, ms anta abah turun tu pun relax lg..
 
TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII... hari ni aku rs sebakkk , sempat nangis waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ttibe rs rindu plakkk , bile balik umh sunyiii plakk .. kalau x sure dgr mama aku bebel2 psl anak2 aku sepah umah dia.. phtu dgr abah pangil amni ngn akil... waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
 

SECIPUT AJE

 
Assalamualaikum ..
 
aci le aku skng ni update blog dlm once a week..kan kan .. dari xdok langsung..
 
ni ha, bile aku keje dr umah .. anak dara sorg ni pun bz jgk le dia. Nk mrh kang majukkkk...nk bg kang, abis jahanam laptop opis.. last2 aku bukk je PAINT, bior dia main2... dh le pgg mouse terbalik.. wakakakakak lawak aje..
 
 
nmpk x yg oren tu, tu le usaha gigih aku nak ikat kan rmbut dia...
 
Secipot aje rmbut yg dpt, ok le kann... pjg dh rmbut nye, kdg2 dia mengaru2 jgk ..psl skng ni panas kan.. myb peloh2.