KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, January 26, 2015

PASRAH



Assalamualaikum sume

'kini akuuuu pasrahhh dgn segala nyaaaaa'...

wahhhhh intro je dh ado lagu kan.. emmm tp itu yg aku hadapi skng ni .. cume aku sdiri yg menghadapi nye..

after operate 4bln lepas, aku rasa tindakbalas dh bermula... start dgn tapak kaki mengering, phtu merekah then pedih sesgt.. tp aku gigihkan jgk every night sapu ngn losyen Anugerah, walau pedih gile berdenyut2 tp ku tahan jgk la..tp syukur dlm 2 3hari ok.. cume bekas kering x ilang terus, then plak rmbut aku.. start dr hosp balik ke rumah until tody , aku rs cm aku ni pesakit lukimia ooo ..xyah sikat la, just lap ngn tuala lps mandi , for sureeeeee melambak2 yg gugur.. lum lg kalau yg aku sikat , mmg segengam rambut trlerai.. and now, aku sgt2 sensitif dgn semua org even fmily sdiri .. tp buat yg x faham tu mmg akan sentap ngn aku, tp cm yg ada pengalaman tu diorg akan faham dgn situasi yg aku hadapi.. aku try to control tp kdg2 xboleh .. and now aku kuat jgk marah2 tnpa sebab ..

memula aku try sgt2 tuk control emosi smp 1tahan aku menangis semau2nye cz aku xtau cmner nak buat dan hadapi benda ni smp mati..tp hari2 aku doa moge semuanye dipermudahkan dan aku akan kuat semangat .. cume kdg2 aku trpk nape mestinye 'aku', cume sebenarnye xbaik kan bile pk cmtuh ...

kwn2 aku ckp 'Allahswt sgt2 sygkan ko Zura , that y dlm ramai2 ko insan terpilih..cz ko seorg yg kuat "..

emmm kuat part mane pun aku x pasti, tp apa yg pasti aku akan hadapi nye untuk seumur hidup aku ..

skng ni aku cm rs ada kwn2 yg ttibe je jauh kan diri dr aku, aku smp cek balik wasap or pm yg aku pnh anta..kut2 la aku trsalah kata ke apa ke.. tp xplak aku jmp, cume xtau nape dia bejauh diri ngn aku .. ke aku je yg rs cmtuh? myb perassan aku kut la ye..

bile pk2 mmg aku sedih sgt, adik2 pun cm dh start x leh tahan ngn aku.. smp kdg2 diorg ignore je aku .. aku dh rs cm sorg2 , mmg perasaan akan jd cmni ke?
susah nye jd diri aku skng ni, even kt opis aku gelak2 cm xde masalah pun ..tp dlm hati Allah swt maha mengetahui ..
xkan plak aku nak nangis je sepjg hari kan .. kang xpsl2 kne sakit jiwa.. cume aku xleh pendam , aku kne jgk nangis..

pakajil... emmm xperlula cite psl en shuben aku tu ye.. cume anak2 still sama cume kdg2 bile diorg lebih pd pakajil aku terasa cm terasing...

sian korg ye,kne bc plak luahan hati aku ..

tuk org yg aku xsuke tu , plz ar xyah skodeng dh blog aku.. blog aku is HAK aku .. xyah nak jaje kisah fmily aku dah , xyah nk ambik tau cz u not in our life dah .. get ure own life..

aku redha dan pasrah pe yg berlaku, aku doa sgt2 semoga aku kuat hadapi semua ni .. aku sgt2 perlukan semangat

2 comments:

  1. perasaan ko je tu kut
    org lain xde pape
    be positif ok..jaga kesihatan
    aku mcm dulu gak hahaha
    tp aku fhm..situasi ko..kdg2 kita terpkir kita sorg2
    papepun ku doakan kau sihat sllu ye

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah