KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, March 30, 2015

haiiii la GST

 
Salam sume..
 
korg sure dh tau sesgt psl GST ni kan kan ... emmm kalau kite nak komen bnyk2 smp berbuih mulut pun x gune jgk , cz GST ni dh msuk akta besar Negara ..
 
tp yg aku xpaham nape ye , katanya dh kaji secara trperinci .. tp aku tgk rata2 semua barang malah mcm2 lg NAIK mendadak.. kelmarin aku g NSK, diorg siap dh tepek hrga tuk 1 April nnt .. beza jgk le dlm 40-50sen... tuk org kaya2 myb x terasa le .. tuk yg miskin dan sederhana .. tu agak banyak .. tu kalau 1 brg dh 40sen , xkan korg g market nak beli 1 brg je kan ... kalau dh 20brg cmner... ????? tu kalau sorg , kalau 100+ org pi dlm 1hari .. emmm xkaya ?
 
tp bkn kite2 la yg akan kaya tu kan kan kan ... so kite yg sederhana ni makin jd sgt sederhana la jwpnye , phtu sure suh rakyat jimat ...
 
aku dh start2 nak pose soping ni .. beli tuk2 get ready raya je , phtu stop le.. skng ni even ada sale2 pembukaan yg murah2, aku dok trbyg benda2 lain yg sgt2 perlu dibeli skng ni ..
 
 

4 comments:

  1. kadang kesian la jugak kan...mmmm..macam2 sekarang ni..semua GST

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe... Cofe bean dh start kene kan GST dh td.. add 89sen

      Delete
  2. kannn org yg xberkemampuan..oku..surirumah pun kena byr gst
    abis syarikat2 company besor tu siap leh claim lagi
    mmg x patut..nak cover bajet negara..rakyat kena tanggung beban
    sedihhh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu beb ... sengal kan , kata dh kaji.. kaji kehapenya ... aku tgk mostly semuaaaaaaaaaaaa naik hrga ..

      Delete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah