KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, June 8, 2015

Resepi Pizza Hut tanpa perlu menguli Roti




Resepi Pizza Hut tanpa perlu menguli Roti

Ni lah resepi yang kami nak kongsikan pada ampa semua cara-cara 
nak buat pizza tanpa perlu menguli roti..maaf la naa pasai lambat..

Okey inilah cara-caranya ampa semuaa..

A)Dapatkan 1 buku roti gardenia..susun dalam loyang
dan renjiskan 
dengan air supaya roti still lembut selepas roti di bakaq nanti..
pehtu ampa sapu roti tu dengan tomato puri..

B)letak kepingan cheddar cheese ke atas roti yang dah di 
sapu tomato puri tadi..

C&D)kemudian letakkan kepingan sosej , cendawan butang, 
lada banggala
 bukan orang banglaπŸ˜‚πŸ˜‚kepingan ayam dadu atau ikut suka 
ampa laa nak letak apa ikut selera dan bajet ampa semua..
tapi pastikan bahan mentah seperti sosej 
atau ayam di rebus separuh dahulu sebelum di taburkan 
ke atas roti tadi..akhir sekali ampaa taburkan 
mozarela cheese(bahan hak ni yg 
paling mahai sekali)
untuk mendapatkan cheese yang bertaliπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹
apabila di makan nanti..

E)ampa bakaq pizza ampa dalam oven lebih kurang 15 minit..
time ni memang best sebab satu rumah bau pizza oo..

F)dah masak ampa potong la pizza tersebut ikut suka

G)pehtuu..ni lagi satu part yang paling best😝😝..lepaih dah potong dan
 susun cantik,ampa ambik gambaq ,pastu ampa tag kat kami naaa..πŸ˜šπŸ˜‹πŸ˜‹

SELAMAT MENCUBA!



2 comments:

  1. singgah pagi
    sory hr nie x de mood nak BW, demam x baik lagi ..
    office sejuk beku... hehe

    ReplyDelete
  2. senang sgt tuh kan..agak2 nak expired dh roti boleh wat gini..at least ado option selain dari bread pudding..hhehe

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah