KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, February 26, 2015

CNY CELEBRATION 2015

 
Assalamualaikum uols..
 
apa kabaaaa.. windu nyeeee nak berblog aka BW ..
 
kt opis xleh nak layan sgt, kje bnyk .. time balik plok bz menjait uhhhuhh .. phtu bz ngn business lg.. haaa leh cek ig #fazurybeuteq tau ..
 
today kami RED DAY .. cz management mmg request sume staff pakai bj MERAH menyala...
 
aku le paling sonok, cz aku suke je pakai bj bright2 ni .. aku pakai bj kurung je, bunge2 merah2 + tudung merah menyala.. haa cm sport light plak aku rasa..
 
tp xde la snap2 sgt, cz bz makan .. Alhamdulillah kyg .. aku nmpak kuih ni .. ramai panggil kuih ni KUIH KU
aku xpenah makan kuih ni, td pegang gune sepit cm keras je .. x jadi lew ambik .. tgk kwn2 makan aku pun rs le skit.. ada inti kacang kt dlm , lekit2 rs nya..
 
 
 
pehtu makan YEE SANG jgk skit.. tp tekak aku x bape nak terima psl rasanye x kene ngn keinginan tekak .. so makan skit je , janji rasa kan ..

 
uols ada wat ke mkn2 kt opis sempena CNY ??? sure ada .. time ni la kje sume freezzeeee phtu perut kenyg sakan2.. lps mkn memasing lemau , siap ado yg balik terus lepas makan ..
 

Thursday, February 12, 2015

RED RIDDING HOOD


Salam sume ..

kalau dh ada anak dara mmg x sah kan kalau x soping flower2 tuk dia.. 

ms jln2 ngn amni kt JJ balakong cuti Thaipusam yg lepas, trpandang kt 1 booth jual kasut.. tgk ada saiz kecik2, nmpak plak yg ni .. kain jenis lembut, suh amni try .. laju je dia berlari2.. mmg dia suke le tu .. lg plak ada bunge2.. 

sibbaik murah je rm15, beli je la.. leh pakai ms raya.. 



KEK BATIK VERSI TAMAR COCOA


Assalamualaikum sume .. 

ni memperkenalkan KEK BATIK versi TAMAR COCOA .. sgt sedap , lebih creamy tau .. 

ni cousin aku yg wat .. leh tgk kt ig aku #fazurybeuteq .. 

aku bg 1pek Tamar Cocoa kt uncle aku,dia dok tny hrga.. aku suh la dia wat kek batik cz alang2 mmg aku tingin nak makan .. xsmp half day dh licin, si akil dok ngap b4 g skolah , phtu bekalkan skit tuk dia.. yg lebih aku bwk g opis.


xrugi ooo beli.. dh le sedap , murah .. xyah tmbah apa2 pun .. 

RM21.00 sahaja 

whatsapp saje 0123084506 zura

weekdays : cod kt umah mama aku kt cheras
    cod area klcc / Pavillion
                cod area Wisma Chase Perdana

weekend : leh je COD area KL /Selangor 


yg penting leh POS LAJU di semua tempat

Wednesday, February 11, 2015

DOA




COFFEE BEAN | SPEGETTI CABONARA




Assalamualaikum sume 

lama plak rsnye x corat coret kt blog ni .. :P 

mintak maap le yew.. xtau la sejak awal January (aku msuk opis) ttibe plak aku x leh nak up gamba kt blog kalau dr laptop opis .. adeh , ni sure diorg dh blok .. 

aku tunggu mmber dr svcs desk balik kje dr maternity phtu nk suh dia set kan balik .. 

ni smlm , lama benor dh xminum ais blended beli sdiri (wahhh gitu , nmpak kannn selalu org banje jew) so smlm alang2 kwn ajak teman pi KLCC .. terus g minum2 dlu, aku paling suke perisa COOKIES & CREAM dari CB ni .. sibbaik lunch just makan spegeti je.. 

tp yg ni x bape sedap, cz berair la.. padahal sama je nme brand kt klcc tu .. mmg xnak dh mkn yg kt kedai stand alone tu .. yg sebelah Fuel Shake tu lg sedap..



NUKILAN EN SEDERHANA





"Abang, kita pergi kedai hiasan dalaman rumah, boleh?"
Isteri memandangku penuh pengharapan. Aku senyum kelat. Mengangguk tidak. Menggeleng tidak.
Tapi, dia dah pergi bersiap. Tak sempat aku berikan jawapan.
Dia tak tahu, dah 3 bulan gajiku tak berbayar. Entah apa masalahnya dengan syarikat tempat kerjaku. Masalah kemelesetan ekonomi agaknya. Aku bukannya kerja tetap pun situ. Ambil upah kontrak saja. Kerja aku, pikul simen, bawa paip besar-besar tu ke rumah-rumah. Kadang-kadang, aku jadi buruh binaan sandaran. Semua kerja berat, aku buat.
Bukan demi perut aku. Tapi, demi keluarga kecil aku ini. Anak baru dua orang. Dekat 10 tahun dah aku nikah. Isteri tak kerja. Suri rumah sepenuh masa.
Rumah ni pun rumah pusaka arwah nenek isteri. Duduk menumpang di tanah famili. Aku harta apa pun tiada. Harapkan kereta Proton Saga first model tu saja. Tu pun dah nak roboh kalau bawa lebih 100 km/j.
"Jom."
Anak-anak pun dah siap. Isteriku senyum manja.
Kami ke kedai pameran perabot dan hiasan dalaman yang besar dekat area sini. Ada ekspo rupanya.
Aku tengok isteriku dan anak-anak happy sangat. Pergi dari satu pameran ke satu pameran. Dari satu galeri ke satu galeri. Display ke display. Dari pameran ruang tamu ke ruangan dapur.
Aku tengok dan tanya harga.
"Ribu. Belas ribu. Puluh ribu."
Isteriku pimpin tanganku dan anak-anak. Sepanjang pameran, dia senyum saja. Hairannya, tak pula dia suruh aku beli.
Sampai di ruangan galeri dapur, dia berhenti lama. Aku tahu, dia mengimpikan dapur luas seperti itu. Ada kabinet, lengkap dengan ketuhar, dapur masak dan hood. Barangan dapur serba lengkap. Wanita mana yang tidak suka?
Dia memegang erat sedikit genggaman tanganku. Aku tahu, dia mahu.
"Abang, jom. Kita balik. Dah puas tengok."
Aku terkebil-kebil. Menuruti saja langkahnya ke kereta uzurku.
Dalam kereta, isteriku tak lepaskan tanganku. Aku sengaja bertanya,
"Awak nak dapur macam tadi, ya?"
Dia jawab,
"Nak sangat. Tapi..."
Aku mencelah.
"Tapi?"
Dia meletakkan kepalanya di bahuku.
"Tapi, biarlah. Syukur dengan dapur rumah kita. Syukur dapat makan dan minum apa adanya. Bukan dapur yang saya ingini, tapi abang dan anak-anak ada di sisi. Masa makan, ceria dan gelak sekali. Gurau senda dengan famili. Meja kecil, senang nak capai dan hulur lauk. Senang nak suap suami dan anak-anak makan. Dapur yang bahagia."
Aku terdiam. Senyum paksa.
"Abang tahu impian awak.."
Isteriku cepat-cepat genggam erat lagi. Kali ini lenganku jadi mangsa.
"Abang jangan fikir macam-macam. Saya ajak abang datang sini, supaya keinginan mata saya untuk lihat semua tadi, pudar setelah dah lihat. Tak terbayang-bayang dah. Tengok dan lupakan.
Menyintai kan tidak bermakna memiliki. Suka, tak bermakna nak beli.
Semua barangan mewah tadi, dari ruang tamu sampai ke dapur, dari pagar rumah sampailah rumah mewah, saya impikan abang dan anak-anak ada bersama dalam rumah tu dengan kelengkapan tu semua.
Indah sangat ada segalanya. Bahagia sangat.
Tapi saya bayangkan bukan indah di dunia, bang. Saya bayangkan mahligai di Syurga ada lebih dari semua tadi. Segalanya ada belaka.
Apa guna jika ada semuanya, tapi abang dan anak-anak tidak turut serta? Itu bukan bahagia maknanya pada saya.
Abang, susah kita sekarang, semua yang kita lalui sekarang ini adalah harga yang sedang kita bayar untuk mahligai di akhirat kelak. Makin kita sabar dan tenang lalui pahit-maung, suka duka masih bersama, insya-Allah.
Syurga jadi milik kita jua.
Bang, 'syurga' bagi setiap orang tidak sama. Ada orang makan kek yang harga mahal barulah dia terasa bahagia.
Tapi, saya dan anak-anak, makan biskut tawar pun sudah terasa nikmat bahagianya.
Abang, anak-anak. Syurga saya."
Aku terkesima dengan kata-kata isteriku. Berhenti seketika di bahu jalan. Aku cakap dengan dia nak check tayar. Macam tak sedap saja drive. Padahal, aku tunduk tengok tayar, nangis sendirian.
Masuk balik kereta. Senyum.
"Depan sana ada air jambu asam boi. Semua nak tak?"
Isteri dan anak-anak serentak jawab,
"Nak!~~"
cerita oleh: Muhammad Rusydi