KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Tuesday, June 9, 2015

BANJIR DI TING 12


Assalamualaikum sume.. 

selamat pagi .. ni aku set cite dr smlm cz smlm aku cuti heheheheh 

as kwn2 aku yg add kt fb or ig sure dh tau cite psl kes banjir kt ting 12 ni .. 

as uols tau (or yg x tau , nk kasi tau ).. b4 ni opis aku area KLCC .. tp weols dh di paksa move to BANGSAR SOUTH 29mei yg lepas.. sedih tu xyah ckp le kan .. cz weols 5 department je yg kene pindah , yg lain2 still kt opis lama.. tu yg rasa cm x best tu . kalau paksa move , move ar sume kan .. ampeh2.. 

brbalik cite.. 1st day weols kt sana .. emmm agak lemau , cz memasing trpaksa suaikan diri ngn tmpt baru yg agak sunyi and kcik skit.. then 2nd day plak as usual le rutin harian .. tah nape that day jari ku luke

sobsob .. nmpak x aku sedih tu (bahahahahahah gmba paksa brlakon oleh dak opis haku)

tah cmner , lps lunch tu weols dgr siren brbunyi sekali .. ms tu aku rs x sdp ati je.. tp diorg ckp myb testing cz kiteg kan baru kt situ .. so saje2 nak test le kut.. lg pun bunyi 1x je... 

xsmp 2minit siren berbunyi lg suh kosong kan bngunan , kali ni siren tu sgt kuat and berpjgan .. haaa time ni capai pe yg ptt je then turun ikut lif... masa lif smp ke lobi , ada 1 lif lg pun smp .. lps tu diorg terus switch off letric .. fuhhhh sibbaik x trkndas dlm lif tu .. opis kitrg dh le kt tingkat 13 (paling atas uols).. 

xsmp dlm half hour weols lepak kt lobi, skali tgk air melimpah2 smp ke lobi, rupenye ada paip or tangki pecah .. mmg teruk jgk la .. ada geng yg smpt ambik video keadaan kt tangga kecemasan tu .. ngeri uols (video kt ig daku ye).. 

masa kene tu dlm 3.30 pm cmtuh , phtu dlm kul 4pm bos suh balik .. tapi besok pg kne dtg lobi situ .. kitrg dok trpk , wat pe nak dtg situ kalau x leh naik pun... tup2, bos whatsapp suh kej balik ke opis lama YAHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU (doa aku trmakbol jgk).. so aku nak x nak kne gagahkan naik tangga ke 13flr tuk ambik laptop.. 4tangga daki baru smp 1st flr tauuu.. phtu smp ting 4 aku dh rs gigil2 dh kaki aku .. tp slow2 jgk .. sibbaik le ada gak dak lelaki team aku naik skali , diapun naik slow2 cz takut aku pngsan .. kwn2 aku yg naik skali , dh naik lelaju.. aku mmg x mampu le nak naik lelaju.. 
smp ting 11, aku rs cm nak pengsan dh .. sibbaik mamat yg folow aku ckp 'kak , 1 flr je lg.. dh nak smp , u can do it kak'... gigih jgk aku kumpul kederat nak smp ke ting 13 tu .. 

smp2 je ting 13, aku terus duduk then teguk air msak , air choc.. g toilet , capai laptop .. kemas2 skit.. then turun balik, smp lobi.. aku rs cm nak baring, sibbaik ada kwn tlg urut kaki.. preghhhhhh sakit ooooo..tegang muscle2 aku, sibbaik x cramp ke .. 

fuhhh mencabar btl le.. time balik , sibbaik la ada kwn tumpngkan smp Serdang.. phtu suh adik aku ambik .. 

pengalamnan btl le.. dak2 Svcs Desk ckp masa diorg kje shift malam ,ada yg main lampu.. ni dia main air plak bahahahah ..ngeri btl lewwwwww..

3rd June, kitrg dpt email kne dok opis lama mostly dlm 2bln lebih .. YAHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU lg sekali .. hrp2 xjd le pindh balik ke BAngsar tu .. 


air dh smp lobi

Monday, June 8, 2015

EPHYRA by Zura - SAYA AGEN SAH CHERAS, BANGSAR SOUTH , AMPANG DAN KLCC AREA


Assalamualaikum sume.. 

haaaa over tajuk entry today kan .. heheheheh saje je bikin gempak .. 

ok aku start story cite aku dlu yew.. ni kire ala2 testimoni la jgk ni.. 

masa lepas aku operate bln 9 aritu, aku dapati bdn aku mmg agak lain dah.. almaklom ar major operation le kata kan.. bile balik umah pun aku rs cm bdn aku lgsg x sama dh cm dlu.. nak2 plak aku bnyk hilang darah and pinjam drh org lain kan ... 

so dlm 1st month tu mmg aku sgt2 lemah, tp di sebbkan aku pk smp bile aku nak cmni.. aku kne pk something to get back my own body (walau not 100%) .. memula risau nk makan mcm2 benda ni.. tp aku jenis malas nak ambik bnyk2 suplement .. 

so aku pun try EPHYRA, aku amal almost 1 kotak la.. tp sebenarnye x smp 2week dh nmpak perubhan .. rambut aku yg gugur gile mcm org sakit lukemia tu dh almost xde lagsg .. muke aku sgt2 glowing smp msuk opis dak2 ni ckp cm dak intern (malu titew).. mood pun makin bagus.. tenaga pun banyak dan aku xmudah penat.

aku bersykur sgt2 di pertemukan ngn EPHYRA ni..

now kotak EPHYRA ni lebih gojes..

kalau uols minat nk try .. leh watsapp 0123084506 zura ye..

HARGA : RM 197.00 (premium)
RM 68.00 (basic)


** pssst psst wassap tau kalau nak hrga pengsan.. :P

Resepi Pizza Hut tanpa perlu menguli Roti




Resepi Pizza Hut tanpa perlu menguli Roti

Ni lah resepi yang kami nak kongsikan pada ampa semua cara-cara 
nak buat pizza tanpa perlu menguli roti..maaf la naa pasai lambat..

Okey inilah cara-caranya ampa semuaa..

A)Dapatkan 1 buku roti gardenia..susun dalam loyang
dan renjiskan 
dengan air supaya roti still lembut selepas roti di bakaq nanti..
pehtu ampa sapu roti tu dengan tomato puri..

B)letak kepingan cheddar cheese ke atas roti yang dah di 
sapu tomato puri tadi..

C&D)kemudian letakkan kepingan sosej , cendawan butang, 
lada banggala
 bukan orang banglaπŸ˜‚πŸ˜‚kepingan ayam dadu atau ikut suka 
ampa laa nak letak apa ikut selera dan bajet ampa semua..
tapi pastikan bahan mentah seperti sosej 
atau ayam di rebus separuh dahulu sebelum di taburkan 
ke atas roti tadi..akhir sekali ampaa taburkan 
mozarela cheese(bahan hak ni yg 
paling mahai sekali)
untuk mendapatkan cheese yang bertaliπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹
apabila di makan nanti..

E)ampa bakaq pizza ampa dalam oven lebih kurang 15 minit..
time ni memang best sebab satu rumah bau pizza oo..

F)dah masak ampa potong la pizza tersebut ikut suka

G)pehtuu..ni lagi satu part yang paling best😝😝..lepaih dah potong dan
 susun cantik,ampa ambik gambaq ,pastu ampa tag kat kami naaa..πŸ˜šπŸ˜‹πŸ˜‹

SELAMAT MENCUBA!