KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, March 17, 2016

MY 1ST MOUNTAIN - GUNUNG BEREMBUN JELEBU


Assalamualaikum semua .. 

apa kabo .. sihat ke?

lama kan aku x update blog , dh bersawang2 dh blog haku ni ha.. 

meh nak story , aku bz kt FB ngn iG business skng ni .. wahhhh berbusiness kan , ado la skit2 .. dok hrp duit gaji , ermmm mmg la ckup tp xde la xtra2 tu .. 

move on to my new life , aku dh jatuh cinta kt dunia HIKING.. hahahhaahah last week , geng2 (haah , siap dh ado geng hiking uols) up status nak g hiking.. aku plak bz , x smpt la nk check kt mane.. tp tau ar kt JELEBU.. 

kuor dlm kul 5am ,benti solat jap kt Masjid Pantai Jelebu..phtu gerak .. xjauh la dr Masjid tu .. then bermula la pendakian .. b4 tu Guide bg talk kejap .. huuhuhuhu masa tu aku stil x tau nk daki 'bukit' hape.. tp diorg ckp nak g tmpt kapalterbang terhempas.. menarikkan ..

so start la hiking , dh 5jam berjalan .. napeeeee la xsmp2.. aku dh rs lenguh dh , mane penh lama gitu .. selalu nya dlm 2 3jam dh smp dh .. ni x smp2 , waaaa dh rs cm nk putus asa aka patah balik.. phtu aku saje tny akak2 yg folow, dia ckp nak g GUNUNG BEREMBUN .. OMAIIIIIIIIIIIIIII, gunungggggg??????? time tu aku ternganga jgk la.. bior tui wehhh .. aku ni sgt2 le newbies dlm dunia hiking ni .. xkan dh naik gunung kut.. 

dlm 1jam leps dr tu, aku mmg rs give up dh .. mmg dh ckp kt geng nak patah balik.. tp diorg ckp 'laaaa nak patah balik nape plakkkk , lg 10min je kut' ..aikkk dh dkt ghupe nye.. hahahhahahahaha , so terus kan jgk .. sibbaik b4 hiking dh makan PIsang ngn minum 100+.. so ada la tenaga..

memula smp kt Gua Kambing ni, so weols rest .. topup air, air gunung sdpppp dan sejukkk.. bile sume dh ok, then gerak .. kali ni pendakian mencacak je.. mmg sakit betis aku .. tp gagahkan jgk ..

ada gak time2 yg aku benti rest .. almaklom la, newbies kan 


phtu bile dh smp ke destinasi .. wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh mmg xsngka la wehhh smp gak aku .. and dlm katagori org terawal jgk la.. yg paling awal tu geng2 yg hiking smbil berlari , mmg stamina kuat gile2.. 

then kitrg g tgk tmpt bangkai pesawat tu , bc kt artikal situ .. sume anak kapal mati .. mau x nye, bdn kapal pun patah 2 kut.. remuk abis..




haaaa.. nmpak ketinggian tu .. rendahh skitttt je dr GUNUNG LEDANG tau .. 

lps ni geng2 dh paksa suh naik LEDANg plak .. adehhh pengsan la aku, kne bwk pisang ngn 100+ bebanyak ni .. 

ni dh day 4 pun, betis terasa sengal2 lg wehhhhhh .. uhhuhuhu. Tp jgn hrp la nk suh aku serik kan heheheheheh .. 

No comments:

Post a Comment

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah