KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Monday, April 18, 2016

2nd GUNUNG - KU TAWAN JUA


Assalamualaikum semua... 

sihat ?

heheheh cm poyo je kan tajuk status .. but believe me , its my 2nd Hiking to GUNUNG ye.. GUNUNG IRAU di Cameron Highland 

memula nk sign up tu , gigil jgk le .. cz a week b4 tu aku naik Tabur Extream ngn Extra, lemau gile2 punye smp aku xleh nak angkt kaki tau uhhuhuhuhu .. ms tu risau x yah ckp le, cz pelik .nape plakkkk aku jd flat gitu .. paling teruk pun b4  ni, aku akan duduk or benti kjap .. kali ni benti2 yg agak lama .. siap pekena pisang ngn 100+ pun x ok jgk . 

so bile times come, aku redha je la .. kebetulan aku ada kursus kt Tronoh ms tu .. so aku budget akan ngelat la tuk beberapa jam hahahahah khas tuk hiking.. nampak kan motip nyew.. hahhahahahahah 

a day b4 hiking aku dh selamat smp di Tronoh, then dlm kul 1am gitu ..aku gerak ke CH (BRinchang) cz reramai akan meet 1 tempat .. bile smp tu ramai yg still otw.. so aku bantai tido dlu, sibbaik drive gilir2 ngn mmber2.. dlm kul 430am gitu weols naik ke tmpt bermula nya hiking, cz akan kne tunggu kwn2 lain yg lom smp2.. btw , team yg join dlm 40org semuanye and serata Msia .. mmg hevoc.. 

bile dh azan, solat awal2 kt hentian tu dlu la.. then kumpul , warm up .. phtu starting hiking, permulaan tu mmg nerbes laaa.. aku siap pakai bj smp 4lapis weh (trmsuk sweter) sejuk nanang..

kitrg naik dlm kul 630 gitu la .. then smp ke MINI IRAU dlm kul 8lebih , aku ingt aku yg paling lmbt, kire nye aku dlm kategori tgh2 .. not bad la kan tuk newbies cm aku ni 


 akhir nye... tinggi wehhh 2110m tu .. 


yg ni sume hakak2 yg lebih berumur, tpppp diorg nye stamina berdesupppp .. respek gile.. 


ni kami nye Ketua .. dia mmg power la, hiking mencacak pun leh laju gileee.. and mmg org 1st yg akan smp phtu dia akan masakkan megi + air kopi tuk kami2.. 





nikmati la view yg x seberapa ni yew.. bnyk dh up kt FB .. maleh nak up kt sini dh ... muke banyak happy psl rasmi kasut hiking baru .. rm119 beli kt Sport Planet Subang .. siap beli beg hiking lg rm69 ajew..khemas and ground(tikar la lbih kurg) dh ado jgk ..  lps ni target nk beli dapur plok.

sapa2 yg dh terjebak sekali , mmg akan sentiasa ketagih nak masuk hutan .. damai ooooo , dlm masa yg sama sikap dan thinking kite pun berubah .. aku x pasan, kwn2 opis yg perasan perubhan aku yg ketara .. lebih bertenang dan relax dr b4 ni ..

Kt Gunung Irau ni mmg ramai sgt2 org yg tingin nak g, keadaan hutan dia cm ala2 LORD OF THE RING nye cite tau .. lg2 kalau lepas hujan , masa kami g x ujan , so kering biasa2 je .. kalau lps ujan , kawasan akan sgt menhijau .. insyallah kalau pjg umur akan dtg lg..  



1st time tgk carrot ngn tangkai2 nye..

2 comments:

  1. bestnye babe aktiviti ko...tingin nak manjat2 gunung nie..aku takat broga je la penah..hehe

    ReplyDelete
  2. bestnya.. xpernah pnjat gunung

    ReplyDelete

salam kengkawan , sudi2 ler komen entry ku ini .. muah muah