KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, February 11, 2016

Bukit Broga, Bukit Tabur Fareast , Bukit Saga -Bukit Apek | Hiking and Running



Assalamualaikum wahai warga2 blogger semua..

aku rs bkn sawang je tumbuh kt blog aku ni, dh naik bercendawan dh rsnye .. hahahahhahah .. 

lama gile x membebel kt blog ni.. tp b4 aku lupe, g terjah blog business aku ye.. (fazurybeuteq) ada produk baru ..ehem2.. 

sure ramai yg trtanya2, nape plakkkk blog aku lain .. harini aku log in(siap lupe password koooo) ttibe rs cm pelik, cm ada yg trkurg ...rupenye header aku ilang.. aku belasah je la mane yg ado dlm laptop aku ni, nk tunggu aku on kt PC abah aku, ermmm mmg lambat la kan .. 

so korg sume sihat x? hrp2 sihat la hendak nye ye.. 

aku? as usual biasa je, cume nye skng ni aku semakin aktif .. sejak2 aku koma tu la kan, i think i need something to do.. anak2 pun dh beso dh, so aku start ngn berbadminton, tp di sbbkan bdminton tu mlm hari .. aku x leh nak join selalu .. then ttibe ado geng ajak join RUN, aku join and jatuh cinta.. memula mmg rs mengile jgk la, psl bdn aku lgsg x fit sejak koma.. almaklom la kan, bdn aku ni ketahan dh x cm dlu2 dh .. tp aku gagahi jgk try tuk push diri aku, alhamdulillah berjaya abiskan run tuk 5km then 8km .. 

lom abis terkesima tuk RUN, geng ajak g Hiking plokkkk .. erm kebtlan la time tu event run penuhhh je, phtu mahel2 belaka.. so malas nak join. Aku g la join hiking, memula start kt broga .. 1st time nak daki tu, x smp suku ..aku dh rs cm nak muntah ijo weh... sempot , sakit betis sume adooo waaa.. tp geng dok bg semangat , gigih la aku naik smp peak 1.. tu pun rs cm nak mati weh ..smp jgk le aku kt puncak (peak 3).. then next week nye, naik lg... hahhahaahh x serik kan .. 


week berikut nye, geng ajak naik Bukit Tabur plak .. adeh , nerbes aku .. tp bile naik tu, legaaaaaaa psl aku dh 2x panjat broga, so g Bukit Tabur Fareast rs senang la jgk , view nye sgtttttttttttttt la cantik uolsss.. g le hiking.. 



view leh nmpak Genting highland uols...


then last week cuti CNY kan , aku x g mane pun... lepak KL je ,sabtu tu geng ajak naik Bukit Saga ,g plak ngn otai2 yg dh siap penah tawan Kinabalu .. kali ni aku ingtkan biasa2 je.. tapiiiiiiiiiiiiiiiii.. fuyohhhh...sgt2 menguji mental dan fizikal uols (tuk aku la kan) rs cm nak putus asa dh , as usual la geng bg semangat kan .. akhir nye lps 2jam smp ke waterfall .. terbaikkkkk .. hahahahh..(yg baru 1st time nak hiking , sile g broga dlu ye.. jgn la naik Saga, kang nyesal heheheh )

xabis kt situ je .. senin CNY tu g naik saga lg.. Bukit saga-Bukit Apek-waterfall - Bukit saga..kali ni bwk geng2 blogger (hahahh sapa kenal?) , tp kali ni aku agak fit la , psl sabtu tu dh kne dera.. lg plak b4 hiking aku ngap pisang 2 biji ngn 100+ .. bertenaga skit .. 




myb kalau xde aral ,nk g hiking kt LEpoh plok ..