KALAU NAK BELI SOMETHING SPECIAL TUK SOMEONE SPECIAL , MEH CLIK SINI.. X RUGI PUNYA

.

JOM FOLLOW KU

Thursday, March 31, 2016

CHOCOLATE WAFFLE


Assalamualaikum semua.. 

sihat ?

sapa penah makan waffle choc? aku 1st time hahahahhaha, jakun kan ... selama ni rs yg biasa/vanila je .. ttibe ado org wat perisa choc.. ltk plak filing planta ngn choc cair.. fuhhhhh mantoppppppppppppppppppppp


aku makan ni kt LRT AMPANG.. 

Wednesday, March 30, 2016

DAH KENE TANGKAP ... BERTUKAR LAH


Assalamualaikum semua.. 

mlm smlm b4 lelap kan mata , sempat la review FB kejap ...dok scroll2 tu trlihat kelibat org kene geri & produk Milo .. 

aikkk cm pelik je , apa kah kaitan nye.. dok bc .. ghupe nye mamat ni dok 'proses' sdiri 'MILO' diorg ye... fuhhhh , mmg pjg btl akal diorg ..tp syg nye dlm laluan yg salah .. cian korg dik .. muda2 lg kut.. dh glamor msuk paper, kalau korg btl2 nak wat duit , g le kje kt Kilang Milo .. balajar cmner nak proses ke packing ke ngn cara yg btl .. 

phtu try wat kecil2an gune brand korg sdiri .. mne tau , korg nye CHOC lg sdap dr MILO ke kan .. 

tp yg PENTING nye , aku nak habaq.. MEH BELI TAMAR COCOA .. coco trsedapppppppppppppppp abad ni .. 




whatsapp 0123084506 for order.. 

Monday, March 28, 2016

HAPPY 9TH BIRTHDAY AKIL KHAIRY - BOBOIBOY THE MOVIE


Assalamualaikum semua.. 

apa kaba ?

smlm cbrate BIRTHDAY AKIL yg ke 9, wat kecil2an je thn ni..

semoga anak ibu akan membesar dgn sihat, jd anak yg soleh tuk doakan ibu bile ibu dh xde nnt.. semoga jd LELAKI yg berguna ye..

IBU SAYANG AKIL



sebak plak rasa nye .. dh beso dh anak ibu sorg ni .. huhuuhuh 

walau mcm2 dugaan , tp Akil ngn Amni ttp sgt behave (biasak le kdg2 wat hal kan).. 

korg adala penguat semangat Ibu .. remember that .. 


* heheheheh ayat emosi plak kan .. 



Birthday akil sebenar nye 16march , tp ibu nye bz le.. huhuhuhu ciannn anak ibu .. 

so di sebbkan rs bersalah sgt , even sabtu tu ada hiking ke Bukit Tabur Extream dan Bukit Tabur Extra .. balik je umah , terus mandi2 solat .. phtu bwk diorg kuor g lake valy kejap.. bior diorg memain kejap .. phtu bwk diorg g econsave plokkk tuk beli brg2 dapur.. 

ahad plak , set ngn mmber tuk bwk diorg jln2.. and jgk akhir nye dptttt tgk wayag Boboiboy, memula nk tgk Zootopia , tp besday boy request nk tgk Boboiboy jgk .. kitrg tgk dkt2 area umah jgk .. x pi jauh pun ... 

g awal pun , tp tix yg ado kul 645pm uols, tu punnnnnn seat depan2 jgk le .. tp leh trima lg.. mmg penuhhh je .. 

si Amni leh tutupppp je tinge masa part gaduh2 . ahahahah sound kt wyg kuat sgt .. 

tp mmg best la cite ni .. x sia2 g tgk jgk , tp mmg le .. even dh bape lama .. cite ni ttp full house 

Friday, March 25, 2016

MUSIM DEMAM



Assalamualaikum semua.. 

selamat pagi MALAYSIA.. hahahah pdhal nk tghhari dh weh .. ttibe aku leh bkk plak blog kt opis ni .. layan kan je

anak teruna bertuah si AKil khairy kne demam panas plakkk since smlm , alahai cian btl dak tu .. dia ngn amni jrg sakit , tp kalau dh kene mmg lemauuuu .. mlm td smp ngigau meracau psl panas sgt, terus tepek coolfever 3 pcs kt bdn dia.. b4 g kje pagi td panas lg, but still dh ok skit.. 

risau la anak2 demam ni , aku kt opis pun cm x fokus dh .. dh le friday kan, lg le x leh nak fokus.. 

ke kebtulan sempena berubhan tahun yek? 16hb March besday akil (thn ni x wat pe majlis pun.. ) ermmmm dia nk beso la tu ..

Thursday, March 24, 2016

WILL GO -


Assalamualaikum uols.. 

cantik x hutan ni ? cm dlm tv tu kan kan .. cer teka kt mane..

insyallah kalau umur pjg , aku akan hiking ke sini plok, doakan aku gigih tuk mendaki ye uols.. 




Wednesday, March 23, 2016

THROWBACK DINNER GLIZ & GLAM


Assalamaualaikum semua.. 

hahahahahahhahaah (gelak dlu), cz gamba ni x pnh lg tersiar kt  mane2 yew uols.. 

mmg throwback abis , thn 2014 kalau x silap .. DINNER company , kire 1st time la pegi .. erm tp cm penah story psl dinner ni , cume cnfirm gmba ni mmg xdok.. aku tkut gmba ni ilang lupus cm TAB aku dlu tu .. xsngka plak ada save dlm laptop, legaaaaaaaaaaa.. 

ye la, bkn hari2 pakai bj buang tebiat gini kan hahahhahaha .. thn lps kasual, thn 2016 ni x pasti le ado ke idok .. 



 ni Shiela, ms ni dia intern .. beriya jgk g sewa bj , tp bj dia sewa kt The WEld and agak mahal .. 

kakak sayang ni , aku rs cm ada tepek gmba dia.. 


yg paling SEKSA is nak bergerak ke tmpt ambik mknan , cz masing2 dok brskirt kembang2 semangkuk .. hahahah 

Tuesday, March 22, 2016

HUJAN



Assalamualaikum semua .. 


hehhehe aku ni mampu update blog psl nye VO dr umh .. kalau kt opis jgn hrp la yew.. xpnh lg online gune hphone , maleh nak tukor2 setting.. 

syukur alhamdulillah pagi ni ujan lebat .. sibbaik x ke opis .. 

rsnye kt kl ni selalu hujan , tp bahang nya lain mcm huhuhuhu... bersyukur la, ni Allah swt dh turun kan hujan .. hrgai laaa ia..

rs cm nk pi mandi ujan je .. nw days kan panas, dok dahagaaa je, tido berekon pun kdg2 peluh2 weh .. 

so cmner korg atasi masalah kepanasan ni?




** kindly visit my business blog fazurybeuteq

Monday, March 21, 2016

KUNGFU PANDA 3 ..




Assalam sume. 

smlm pagi ada hal skit.. g COD brg2 business, phtu x tau mane nak hala dh psl boring.. fmily sume balik kg .. 

so hangkut anak2 la bwk diorg g tgk wyg kt JJ balakong.. dok ingt nak tgk Zootopia tpppp penuh, nk tgk BOBOiboy pun set free yg dpn skali je.. xkose la .. 

last2 kungfu panda la last choice nye.. memula cm slow jgk la.. tp bile dh tgh2 and last baru best , penat gelakkk .. adoiii .. 

TAMAR COCOA.. sy agen agen berdaftar CHERAS, AMPANG, BANGSAR SOUTH


Assalamualaikum semua.. 

walau lama xiklan TAMAR COCOA tp permintaan tetap tinggi .. laju je stok licin .. 

yg xpenah try , WAJIB try key .. phtu cnfim x kan crik brand lain dah.



whatsapp 0123084506

Friday, March 18, 2016

LOSYEN INSPIRE RICH ~ SAPA NAK KURUS? KURUS MUDAH DAN MURAH- saya AGEN SAH cheras,bangsar south, ampang & KLCC area


Assalamualaikum semua.. 

saje nak share business kecik2 aku skng ni ..

alhamdulillah dlm ms x smp 2 minggu , aku dh dpt 2 agen .. sama2 la kite share rzeki ye..

apa2 leh whatsapp aku ye or msg kt fb ke..





List wangian yg ada.. 

SELAMAT PAGI





Thursday, March 17, 2016

PAHALA FREE



MY 1ST MOUNTAIN - GUNUNG BEREMBUN JELEBU


Assalamualaikum semua .. 

apa kabo .. sihat ke?

lama kan aku x update blog , dh bersawang2 dh blog haku ni ha.. 

meh nak story , aku bz kt FB ngn iG business skng ni .. wahhhh berbusiness kan , ado la skit2 .. dok hrp duit gaji , ermmm mmg la ckup tp xde la xtra2 tu .. 

move on to my new life , aku dh jatuh cinta kt dunia HIKING.. hahahhaahah last week , geng2 (haah , siap dh ado geng hiking uols) up status nak g hiking.. aku plak bz , x smpt la nk check kt mane.. tp tau ar kt JELEBU.. 

kuor dlm kul 5am ,benti solat jap kt Masjid Pantai Jelebu..phtu gerak .. xjauh la dr Masjid tu .. then bermula la pendakian .. b4 tu Guide bg talk kejap .. huuhuhuhu masa tu aku stil x tau nk daki 'bukit' hape.. tp diorg ckp nak g tmpt kapalterbang terhempas.. menarikkan ..

so start la hiking , dh 5jam berjalan .. napeeeee la xsmp2.. aku dh rs lenguh dh , mane penh lama gitu .. selalu nya dlm 2 3jam dh smp dh .. ni x smp2 , waaaa dh rs cm nk putus asa aka patah balik.. phtu aku saje tny akak2 yg folow, dia ckp nak g GUNUNG BEREMBUN .. OMAIIIIIIIIIIIIIII, gunungggggg??????? time tu aku ternganga jgk la.. bior tui wehhh .. aku ni sgt2 le newbies dlm dunia hiking ni .. xkan dh naik gunung kut.. 

dlm 1jam leps dr tu, aku mmg rs give up dh .. mmg dh ckp kt geng nak patah balik.. tp diorg ckp 'laaaa nak patah balik nape plakkkk , lg 10min je kut' ..aikkk dh dkt ghupe nye.. hahahhahahahaha , so terus kan jgk .. sibbaik b4 hiking dh makan PIsang ngn minum 100+.. so ada la tenaga..

memula smp kt Gua Kambing ni, so weols rest .. topup air, air gunung sdpppp dan sejukkk.. bile sume dh ok, then gerak .. kali ni pendakian mencacak je.. mmg sakit betis aku .. tp gagahkan jgk ..

ada gak time2 yg aku benti rest .. almaklom la, newbies kan 


phtu bile dh smp ke destinasi .. wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh mmg xsngka la wehhh smp gak aku .. and dlm katagori org terawal jgk la.. yg paling awal tu geng2 yg hiking smbil berlari , mmg stamina kuat gile2.. 

then kitrg g tgk tmpt bangkai pesawat tu , bc kt artikal situ .. sume anak kapal mati .. mau x nye, bdn kapal pun patah 2 kut.. remuk abis..




haaaa.. nmpak ketinggian tu .. rendahh skitttt je dr GUNUNG LEDANG tau .. 

lps ni geng2 dh paksa suh naik LEDANg plak .. adehhh pengsan la aku, kne bwk pisang ngn 100+ bebanyak ni .. 

ni dh day 4 pun, betis terasa sengal2 lg wehhhhhh .. uhhuhuhu. Tp jgn hrp la nk suh aku serik kan heheheheheh .. 

JEJAK KASIH .. terpisah since 2003


Assalamualaikum semua.. 

aku g Melaka monday aritu, ada kursus pendek .. tp aku rs banyak abis kan masa ngn anak2 je , hahahah layan diorg mandi mande kt MElaka Wonderland ..abih itam jahhhhh .. sunburn aku di buat nye.. dak2 ni bkn reti nak benti mandi.. 

phtu alang2 aku kt melaka , aku roger mane2 yg sempat ..yg xsmpt tu rsnye psl x jmp crik no tepon la tu .. 

then kebtlan kakak angkt aku cal, dia ajak dtg umah .. aku pun belasah redah je la folow gugel map .. akhirnye smp, dia siap masak Asam pedeh wehhh .. phtu ada tlur masih yg dia peram sdiri , phtu siap bekalkan kelapa muda lg tuk kitrg .. 

dia ada bela 2 ekor GARFIELD .. berat 8kg , mmg jenuh nak dkung weh .. beso gileeee.. siap ada bela Musang jgk , xsmpt nak snap .. cz aku terujaaaaa .. hahahh 1st time dpt pegg musang 

muke serius je .. cm SIMBA kan 

last jmp masa 2003 .. ni jmp balik, kak rina ni x banyak berubah .. keding gitu je..

Wednesday, March 16, 2016

BERSANGKA BAIK


SALAM MAGHRIB semua..